שתף קטע נבחר

ביילין תומך בבורג כיו"ר העבודה

שר המשפטים היוצא מתנגד לכניסה לממשלת אחדות ובעבודה ניטש על כך מאבק קשה. שמעון פרס מנסה לשכנע את חברי המפלגה לתמוך בממשלה משותפת עם שרון. שריד לבן עמי ורמון: אנחנו לא חוטבי עצים ושאבי מים שלכם

שר המשפטים היוצא, יוסי ביילין, החליט לתמוך באברהם בורג כמועמד לראשות מפלגת העבודה. ביילין אמר הערב (יום ה') בכינוס "ישראל 21", החוג הפוליטי בראשותו: "אני חושב שבורג יוכל להיות האיש שיאחה את הקרעים עם הדתיים ועם הערבים והוא יוכל לקבל תמיכה ציבורית רחבה".
ביילין הוסיף, כי יש לקיים פריימריס במפלגה בתקופה של חודש עד חודשיים מהיום. לדבריו, יש להקים תנועת שמאל רחבה הכוללת את מרצ, מפלגת העבודה, הבחירה הדמוקרטית, עם אחד וחלקים ממפלגת המרכז - ויש כעת יש הזדמנות טובה לכך.
ביילין נמצא במסלול של עימות עם שמעון פרס, שמפעיל היום את תומכיו במאמץ לשכנע את חברי העבודה לתמוך בממשלת אחדות עם שרון. עד כה נראה כי יש בכירים רבים ב'עבודה' המתנגדים לכך בצורה נחרצת.
ראש מרצ, יוסי שריד, ניפגש היום עם שלמה בן עמי וחיים רמון, בנפרד, לבקשתם של השניים. הם התיעצו איתו בנוגע להצגת מועמדותם לראשות המפלגה. שריד אומר כי הבהיר להם שמרצ לא תסכים לשמש עוד "חוטבת עצים ושואבת מים של מועמדי מפלגת העבודה", זאת אם המועמד הבא לראשות הממשלה מטעמה לא יבחר בהשתתפות מרצ.
עוד אמר שריד כי בחירת יו"ר מפלגה היא עניין פנימי של המפלגה, אבל אם היא בוחרת גם את מועמד השמאל כולו לראשות הממשלה, תהליך הבחירה חייב להיות משותף לשמאל כולו, כשמרצ עומדת במרכזו. שריד אומר כי הבהיר את העמדה הזו גם למזכ"ל העבודה, רענן כהן, בשיחת טלפון, והזהיר כי אם הדבר לא יעשה - מרצ תציג בבחירות הקרובות מועמד משלה לראשות הממשלה.
ב'עבודה' היו היום חילוקי דעות סביב שאלת הבחירות לראשות המפלגה, מאחר ותומכי פרס מעונינים בו כיושב ראש זמני, לעומת מזכ"ל המפלגה ואנשיו של ברק, שאינם מעונינים בכך. הצעות החלטה למנות את פרס ליו"ר זמני כבר הועברו אמש ללשכת המזכ"ל, רענן כהן, והוא צפוי שלא לאשר אותן לדיון.
אחר הצהרים צפוייה לשכת 'העבודה' לאשר את צוות המשא ומתן לשיחות על הצטרפות לממשלת שרון, לקראת השיחות הערב עם צוותו של שרון. בשעה 20:30 ייפגשו צוותי המשא ומתן של 'העבודה' והליכוד במשרדו של עו"ד יעקב נאמן בבית אסיה בתל אביב.
ח"כ אבי יחזקאל העביר היום הצעה ממזכ"ל העבודה, רענן כהן, לשמעון פרס, להיות ראש צוות השיחות להקמתה של ממשלת האחדות וככל הנראה, פרס ייענה להצעה בחיוב. כהן עידכן גם את ברק בהחלטה הזו וב'עבודה' צופים שהיא לא תמצא חן בעיניו.
למרות חילוקי הדעות, מעריכים ב'עבודה' כי אם הצעתו של שרון תהיה רצינית והתיקים שיוצעו למפלגה יהיו משמעותיים, מוסדות המפלגה יאשרו כניסה לממשלתו של שרון.
מקורבים לפרס אמרו היום כי בשיחות פרטיות הוא אומר: "המפלגה צריכה אותי יותר מאשר אני אותה, וכך גם אריק שרון ותהליך השלום".

ברעם: "אנשי ברק צריכים להחריש"

היום התנהל ב'עבודה' ויכוח סוער סביב פרישתו של ח"כ אלי גולדשמידט מהכנסת ומהחיים הפוליטיים.
אתמול האשים גולשמידט בכירים ב'עבודה' שלא התגייסו לסייע לברק במהלך קמפיין הבחירות וכינה אותם 'מאורת סכינאים'. בראיון לגלי צה"ל תקף הבוקר ח"כ עוזי ברעם את גולדשמידט ואמר "שלא ייתמם. הוא אמר לשרון לפני חודש וחצי כי למרות שהוא לא הצליח להיכנס דרך הדלת - הוא ייכנס דרך החלון". לדברי ברעם, "כל הקבוצה שהיתה עם ברק, ולא אמרה לו שהוא צריך לפרוש למרות שידעה חודשים ארוכים שהוא הולך לתבוסה, צריכה עכשיו להחריש. הם אלה שצריכים לפרוש".
ידידו הקרוב של גולדשמידט, ח"כ שלום שמחון הצדיק את ההאשמות של גולדשמידט ואמר: "הפקרנו את ברק שותת דם, צריך לומר את האמת - לפרס היה חלק כבד בתבוסה". גם השרה דליה איציק אמרה: "היו חבלות מכוונות נגד ברק אבל הכישלון נובע מסיבות אחרות".
אתמול אמר השר חיים רמון על האשמות גולדשמידט כי "ברק היה לבד, כי הוא רצה להיות לבד". חברו של גולדשמידט, ח"כ אילן גילאון ממרצ, אמר כי "כגודל האמת בדבריו של גולדשמידט, כך גם גודל הטעות שעשה כשהודיע על פרישה. הוא נחוץ למערכת הפוליטית".
גם מימין הגיעו פניות לגולדשמידט שלא לפרוש מהכנסת. "חשוב שאנשים מסוגו ישארו פעילים בכנסת. הדבר האחרון שצריכה לעשות אישיות כח"כ גולדשמידט, זה לתת פרס לסכינאים ולפוליטיקאים קטנים ולהשאיר אותם לבד בזירה", אמר ח"כ צבי הנדל מהאיחוד הלאומי.
מזכ"ל מפלגת העבודה נפגש בצהריים עם גולדשמידט וניסה לשכנע אותו שלא לפרוש אולם גולדשמידט נחוש בדעתו לעזוב את החיים הפוליטיים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:ערן (יופי) כהן
ביילין. בעד בורג, נגד אחדות
צילום:ערן (יופי) כהן
גלי תיבון
פרס. בעד אחדות
גלי תיבון
מומלצים