שתף קטע נבחר

מה הקשר בין מדעי המחשב להיסטוריה של עם ישראל? שילובי הלימודים המעניינים ביותר

רוב האנשים העומדים בפני ההחלטה של בחירת תחום לימודים לתואר ראשון מתלבטים בין כמה אפשרויות ולבסוף בוחרים את התחום שנראה להם המעניין או הפרקטי ביותר לקריירה העתידית שהם מתכננים. אבל מה קורה כאשר התחומים שהכי מעניינים אתכם הם שונים כמעט לחלוטין? איך מכריעים בין הראש ללב בבחירת התואר, כאשר גם הצד הריאלי וגם הצד ההומני שלכם זועקים לתשומת לב? הכירו שלוש סטודנטיות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב שלא הסכימו לוותר על החלום, ובעידוד האוניברסיטה בחרו בשילוב תחומים יוצא דופן במיוחד במסגרת לימודי התואר הראשון.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

שני שוורצפוקס - סטודנטית למדעי המחשב ולהיסטוריה של עם ישראל

 

רוב האנשים יבחרו ללמוד את התחומים המוכרים והבטוחים עבורם, שבהם עסקו במהלך השנים, ויהססו לבחור בתחום שמסקרן אותם אך מעט רחוק מהם. כאשר מעזים לצאת מגבולות המוכר מגלים תחומי לימוד מרתקים, שדרכם אף ניתן לרכוש כלים לחיים. כך קרה לשני שוורצפוקס, סטודנטית למדעי מחשב ולהיסטוריה של עם ישראל.

שני שוורצפוקס (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס)
שני שוורצפוקס(צילום: דני מכליס)

"לפני שנרשמתי ללימודים מאוד התלבטתי לאיזה כיוון ללכת. התחום הריאלי של מתמטיקה ומחשבים נראה לי הכי מתאים לי ולכישורים שלי, אבל יחד עם זאת מאוד משך אותי התחום של מדעי הרוח והיסטוריה של עם ישראל. כשהחלטתי לבסוף להירשם למדעי המחשב, נחשפתי ממש במקרה לאפשרות להירשם לחטיבה נוספת בהיסטוריה, וקפצתי על ההזדמנות. בדיעבד, זאת אחת ההחלטות החכמות שהיו לי במסגרת הרישום לאוניברסיטה. הלימודים במדעי המחשב דרשו ממני השקעה רבה והשיעורים בהיסטוריה היו רגעים מרעננים בתוך המערכת ובתקופות מבחנים. אמנם מדעי המחשב הם הלימודים העיקריים שלי, אבל אני מרגישה שלימודי ההיסטוריה נתנו לי המון ידע נוסף וכישורי למידה שונים".

 

גל הרמלין - סטודנטית למדעי החיים ולפוליטיקה וממשל

 

גם גל הרמלין לא הסכימה לוותר על החלום ללמוד שני תחומים בתואר הראשון, מדעי החיים ופוליטיקה וממשל, למרות שקשה מאוד למצוא את ההשקה בין השניים.

 

 

 גל הרמלין (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס)
גל הרמלין(צילום: דני מכליס)

"במהלך שירותי הצבאי ובתקופה שאחריו נחשפתי לעולם היחסים הבינלאומיים והתאהבתי בו. לא היה לי ספק שזה תחום שילווה אותי לאורך השנים, תחום שבו אני מוצאת עניין והרבה משמעות. אולם לצד זה, נמשכתי לתחום המדע שסיקרן אותי תמיד".

 

"בכל פעם מחדש אני מופתעת עד כמה תהליכים שאותם אנו לוקחים כמובן מאליו הם מורכבים ולחלקם אף אין עדיין תשובה. האהבה שלי לתחום היחסים הבינלאומיים הביאה אותי להתעניין בלימודי פוליטיקה וממשל, אך בכל הימים הפתוחים מצאתי את עצמי פוזלת לדוכנים הקשורים במדע, בעיקר בתחום הביולוגיה. לאחר תקופת התבשלות, שבה נקרעתי בין שני העולמות, התגבשה בי ההבנה שמנקודת המבט שלי הקשר בין השניים הוא מובהק. שני התחומים מסבירים "כיצד העולם פועל" – אחד בפן המדעי והשני בפן הפוליטי.

 

שילוב מקצועות מעולמות שונים לא רק מעשיר את הידע ופותח דלת לרעיונות יצירתיים המשולבים זה בזה, אלא גם מאזן את תכנית הלימודים בין מקצועות מדעיים וכמותיים למקצועות הומניים ומילוליים יותר, שבהם אין בהכרח אמת אבסולוטית אחת".

 

ניצן כהן - סטודנטית לכימיה ולפילוסופיה

 

רוב האנשים נוהגים לחשוב שהעולם מחולק לאנשים ריאליים ולאנשים הומניים ושאי אפשר להיות גם וגם. אז הכירו את ניצן כהן, בת 23, שנה ב', שבחרה לשלב לימודי כימיה עם חטיבה משנית בפילוסופיה.

 

ניצן כהן (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס)
ניצן כהן(צילום: דני מכליס)

"הבחירה בכימיה, מקצוע שעניין אותי עוד מהתיכון, הייתה קלה, אבל בפילוסופיה בחרתי בעיקר כדי לאזן את הלימודים הריאליים, מבלי שידעתי יותר מדי לאן אני נכנסת. בדיעבד הסתבר שזאת הייתה החלטה מצוינת. השילוב יוצא הדופן הזה אומנם דורש השקעה רבה, אבל בעיני התמורה שווה את המאמץ. בתור מי ששואפת להשתלב בתחום המדע והמחקר, הפילוסופיה עוזרת לי לפתוח את הראש לרעיונות חדשים ולגישות שונות. השילוב בין לימודי הרוח והחומר מאפשר לי לחקור את העולם בדרכים שונות, המשלימות אחת את השנייה בצורה שלא ציפיתי לה".

 

רוצים לשמוע על ההזדמנויות השונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב? הירשמו ליום הפתוח

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים