שתף קטע נבחר

שאול, אור ואורנה אלוביץ' התפטרו מדירקטוריון קבוצת בזק

בעל השליטה בבזק, בנו וכלתו הודיעו כי יתפטרו מדירקטוריון הקבוצה. הדירקטוריון לא קיבל החלטה בשלב זה על מינוי ממלא מקום למנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, וככל הנראה ימתין לההתפתחויות בנוגע להארכת מעצרה

 

 

שאול, אור ואורנה אלוביץ', רעייתו של אור, התפטרו היום (א') מדירקטוריון קבוצת בזק. כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט", דירקטוריון בזק התכנס לאסיפה דחופה לאחר שובו של מ"מ יו"ר הדירקטוריון דוד גרנות מחופשה בו הודיעו שאול ואור, באמצעות בא כוחם סמנכ"ל והיועץ המשפטי עמי בר לב, על התפטרותם. אליהם הצטרפה אורנה אלוביץ', כלתו של שאול.

  

שאול ואור נמצאים במעצר במסגרת תיק 4000. ביום חמישי האחרון הוארך מעצרם עד מחר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

הדירקטוריון לא קיבל החלטה בשלב זה על מינוי ממלא מקום למנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, וככל הנראה ימתין לההתפתחויות מחר, עם סיום הארכת מעצרה של המנכ"לית. מאז עזיבתו של רן גוראון לתפקיד מנכ"ל החברת-בת פלאפון, לפני כשנתיים, לא מונה משנה למנכ"ל בבזק ומי שמנהל בפועל את הקבוצה הוא מ"מ יו"ר הדירקטוריון דוד גרנות, לצד הסמנכ"לים.

 

"כלכליסט" דיווח הבוקר כי גרנות מבקש לנסח נייר עמדה על תנאי הסף שבהם יצטרכו לעמוד דירקטורים חדשים בבזק ואף שכר לשם כך את שירותיה של חברת הייעוץ עמדה. כמה מבעלי המניות הגדולים בבזק ובראשם קרן אליוט והגופים המוסדיים, דרשו מבזק לפטר את בני המשפחה החשודים בפלילים מהדירקטוריון. בסדרת מכתבים שנשלחו לגרנות, דרשה קרן אליוט לשנות את הרכב הדירקטוריון ולהדיח את אלוביץ' לצמיתות. הקרן הזרה, שרכשה בחודש שעבר 4.8% מבזק, ידועה בסגנון הניהול האגרסיבי שלה ובדרישות המחמירות שהיא מציבה לחברות שבהן היא משקיעה.

 

הבוקר שלחה חברת הייעוץ אנטרופי מכתב לדירקטוריון בזק, הדורש לכנס אסיפת בעלי מניות מיידית לצורך מינוי שלושה דירקטורים חיצוניים חדשים לדירקטוריון. הגופים המוסדיים החתומים על המכתב של אנטרופי הם מיטב דש, קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים, כלל ביטוח ומנורה מבטחים המחזיקים יחד מעל 5% ממניות החברה. חוק החברות מאפשר לבעלי מניות המחזיקים יחד מעל 5% ממניות החברה לדרוש כינוס אסיפת בעלי מניות והגופים המוסדיים הללו החליטו שהם מסרבים להמתין לאסיפה השנתית כפי שהציע להם גרנות ודורשים את קיומה המיידי.

 

הבונוס של הנדלר

אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, בעוד ארבעה שבועות צפויה חברת בזק לפרסם את הדו"חות הכספיים השנתיים שלה ל־2017. אחת הסוגיות הרגישות ביותר שאליהן יידרשו חברי דירקטוריון החברה היא אישור התגמול למנכ"לית הנדלר, הנמצאת כעת במעצר בחשד לשורת עבירות בתיק 4000, ובהן מתן שוחד וקבלת דבר במרמה.

 

הסכם העסקתה של הנדלר עודכן בפעם האחרונה בחודש מאי 2017. בהסכם זה הוחלט להעלות את שכרה רטרואקטיבית מתחילת 2017 ב־15 אלף שקל - לשכר של 158 אלף שקל ברוטו. אולם אף שהעלאה זו נעשתה בעיתוי שלא יכול היה להיות מוצלח ממנו עבור הנדלר - חודש וחצי לפני שהיא ושורה של בכירים בחברה נעצרו לחקירות - היא עדיין לא תפצה על ה"קנס" שהיא צפויה לשלם בשל החקירות והחשדות המיוחסים לה.

 

מלבד השכר השנתי, התגמול שלו הנדלר זכאית כולל גם רכיב מענק שיכול להגיע עד לתקרה של 125% מהשכר השנתי שלה במקרה של ביצועי יתר. סכום זה עשוי היה להגיע לכ־2.4 מיליון שקל עבור שנת 2017.

 

יתרה מזאת, גם חלק מהבונוס של הנדלר לשנת 2016 אמורה להתקבל רק לאחר אישור הדו"חות הכספיים השנתיים ל־2017.

 

גם אם בזק תציג בדו"חות הכספיים ביצועי יתר, בדירקטוריון החברה יתקשו להביא לאישור את המענקים להנדלר, לנוכח האירועים האחרונים והחשדות החמורים המיוחסים לה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים