שתף קטע נבחר

שרון וערפאת צפויים להיפגש אחרי הרכבת הממשלה

השניים שוחחו לראשונה ביום שישי. ערפאת אמר שצריך להמשיך במשא ומתן מהמקום שבו הופסק, וביקש משרון להקל את הסגר. שרון הבהיר כי על הרשות לפעול להפסקת האלימות. גורמים פלסטיניים אמרו כי טרם נקבע מועד לפגישה בין השניים

ראש הממשלה הנבחר, אריאל שרון, צפוי להיפגש עם יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, אחרי ששרון ייכנס לתפקידו. כך מפרסם הבוקר "ידיעות אחרונות". שרון וערפאת שוחחו ביום שישי בטלפון.
גורמים ברשות הפלסטינית אומרים כי טרם נקבע מועד לפגישה בין שני האישים, שעשויה להתקיים אחרי הרכבת הממשלה. לדברי הגורמים, לא סוכם דבר בשיחה הטלפונית.
הגורמים הפלסטיניים אומרים כי במהלך השיחה בירך ערפאת את שרון לרגל ניצחונו בבחירות. ערפאת אמר כי הפלסטינים מעוניינים להמשיך בתהליך השלום על סמך הסיכומים וההבנות שכבר הושגו. הוא ביקש משרון להקל את הסגר על השטחים, שגורם למצוקה כלכלית בשטחים.
שרון הבטיח לערפאת כי פני ממשלתו לשלום, ואמר כי על הרשות לפעול להפסקת האלימות. הוא התנה את ההקלות בסגר ובתנאי המחיה של הפלסטינים בפעולה משמעותית של הרשות להפסקת האינתיפאדה.
בתוך כך, מלך ירדן, עבדאללה השני, שלח איגרת ברכה לראש הממשלה הנבחר אריאל שרון. באיגרת ציין עבדאללה כי יש להמשיך את המשא ומתן עם הפלסטינים מהנקודה בה הופסק. עבדאללה הוסיף וכתב באיגרת כי מזה מספר עשורים סובל האזור מהשלכות המלחמות ויש לעשות הכל כדי להמשיך בתהליך השלום שהחל במדריד והביא את האזור לאופטימיות.

הפלסטינים חוששים מצמצום המעורבות האמריקנית

מאז הבחירות בישראל נמצאות הרשות ושאר מדינות העולם הערבי, במצב של בלבול, בייחוד לאחר הודעת ארה"ב כי הצעותיו של הנשיא לשעבר, ביל קלינטון, בטלות. ברשות לא מתאבלים על הצעות קלינטון, שכבר נדחו על ידי הרשות, אך חוששים מצמצום ניכר בתפקיד שתמלא ארה"ב בתהליך. נביל אבו רודיינה, יועצו של ערפאת, אומר כי לפלסטינים היו הרבה מאוד הסתייגויות מתוכנית קלינטון, אך אם האמריקנים והישראלים רוצים כללים חדשים, עליהם להסתמך על העיקרון "שטחים תמורת שלום".
סאיב עריקאת, מראשי צוות המו"מ הפלסטיני, אומר כי על ארה"ב לפעול למען התהליך ולהודיע על מחוייבותה להחלטות האו"ם 242 ו-338 ולא להסתפק בהכרזה על ביטול רעיונות קלינטון. עריקאת הוסיף כי דרוש מהלך מיוחד של המדינות הערביות, בעיקר אלה הנמצאות בקו העימות עם ישראל, "לפני שתתרחש קטסטרופה כתוצאה ממדיניותו של שרון". עריקאת קרא לתיאום צמוד בין סוריה, מצרים, ירדן, לבנון והרשות הפלסטינית. הוא הביע חשש כי שרון ירצה לגמול למצביעיו מהימין, ויתרגם זאת להפקעת קרקעות, להרחבת ההתנחלויות ולהגברת תהליך ייהוד ירושלים. עריקאת מזהיר את הישראלים כי אם הם סבורים שאפשר להשיג שלום וביטחון באמצעות הגברת דיכוי הפלסטינים והמשך הכיבוש, הם טועים טעות מרה.
השר לתכנון בינלאומי ברשות, נביל שעת', אמר בראיון לעיתון הגרמני "דר שפיגל", כי אינו צופה ששרון יחזיק מעמד בשלטון. "ראש ממשלה טיפש לא יכול להחזיק מעמד זמן רב. הוא יעשה טעויות פטאליות ובמוקדם או במאוחר יהיה כמו נתניהו".

ועדת המעקב נפגשה לדיון בבחירת שרון

היום (שבת) התכנסה בירדן ועדת המעקב של הפסגה הערבית בהשתתפות שרי החוץ של תשע מדינות. על סדר היום ההתפתחויות באזור לאור בחירת שרון. שר החוץ של מצרים, עמרו מוסא, אמר כי מצרים והעולם הערבי מתנגדות לכל פגיעה בעקרונות תהליך השלום. הוא ציין כי השבוע ייפגשו נשיא מצרים, חוסני מובראק וראש הרשות ערפאת לדיון במצב. מוסא הוסיף כי מצרים תחל במגעים עם ארה"ב על מנת להציל את התהליך.
מזכ"ל הליגה הערבית, עסמת עבד אל מגיד, אומר כי הערבים מוכנים לעבוד עם כל מנהיג ישראלי שאפשר יהיה להגיע עימו להסכם במהלכו ישיבו לעצמם הערבים את זכויותיהם.
שרי החוץ הערביים הביעו בכנס את חששם מעליית אריאל שרון לשלטון בישראל. השרים, שהשתתפו בישיבה הראשונה של ועדות המעקב מטעם הפסגה הערבית, הזהירו את שרון מפני נקיטת מדיניות שעלולה לסכן את תהליך השלום ולדרדר את האזור למעגל של אלימות.
מזכ"ל הליגה הערבית, עיסמת עבד אל-מגיד, הזהיר את שרון מפני מדיניות הרפתקנית. מזכ"ל הליגה הזהיר את שרון מפני פעולות פרועות וטיפשיות, והדגיש כי הצבא הישראלי ששרון דחף ללבנון, ברח משם לאחר האבידות שגרמה לו ההתנגדות הלבנונית.

דוחים ההצעה

שר פלסטיני אמר ל-Ynet כי ברשות דוחים את הצעות שרון לחתום על הסכם של "אי לוחמה", ודורשים את כיבוד ההסכמים הקודמים, את ישום הנסיגות המתבקשות מהסכמים אלה ואת כיבוד ההבנות שהושגו בטאבה. השר אמר כי לא תקום הנהגה פלסטינית שתוותר על ריבונות בירושלים ועל זכות השיבה, והוסיף כי דברי שרון על כך ש-42 אחוז בלבד משטחי הגדה יישארו בידי הפלסטינים, יובילו את האזור לעימות קשה וציין כי "האחריות לכך תיפול אך ורק על הישראלים ועל הציבור בישראל, שבחר בממשלה קיצונית".

התנזים: הסלמה ישראלית תגרור תגובה פלסטינית

פארס קדורה, מראשי התנזים, אמר ל-ynet כי בשטח מורגשת היד החופשית שניתנה לקציני הצבא הישראלי להפגין קשיחות יתר נגד הפלסטינים. קדורה אומר כי ירייה פלסטינית שהיתה יוצאת מאל בירה לכיוון פסגות, היתה זוכה לתגובה ישראלית יחסית לירייה הפלסטינית, "אך מאז הבחירות נוצר הרושם כי לקצינים הישראלים יש את הגיבוי המלא מצד השלטון הנבחר, ואותה ירייה פלסטינית על פסגות זוכה לירי מאסיבי וחסר תקדים מהצד הישראלי. על הישראלים לדעת כי האלימות שלהם תגרור אלימות גם מהצד שלנו". קדורה הזהיר כי ההסלמה הישראלית תגרור תגובה דומה מהצד הפלסטיני.
לדברי קדורה, הוא אינו מבין את הצעת שרון לפלסטינים לחתום על הסכם של אי לוחמה. "גם לפני שהחלה האינתיפאדה, הכיבוש, ההתנחלויות והאסירים, כל אלה היו הוכחה לכך שאנו נמצאים במצב של מלחמה. לכן ההצעה של שרון היא ניסיון להרוויח זמן, וניסיון לחמוק מהאפשרות להגיע להסכם. המצב רגיש ומסוכן מאוד".
באופוזיציה הפלסטינית העסקים כרגיל. בעצרות שקיימו תנועות החמאס והג'יהאד האיסלאמי בסוף השבוע, הושמעה ההבטחה להמשיך באינתיפאדה ובפעולות ההתאבדות נגד ישראל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
ערפאת. לא סיכמו דבר
צילום איי פי
צילום איי פי
עמרו מוסא (עם פארוק קדומי). מתנגדים לפגיעה בעקרונות השלום
צילום איי פי
מומלצים