שתף קטע נבחר

ברקע תערוכה נגד גירוש מבקשי המקלט: עימותים ב"גימנסיה הרצליה"

תלמידי בית הספר בת"א השתתפו בהקמת תערוכה שמתארת את סיפורם של 11 מבקשי מקלט מאריתריאה וסודן. פעילים מדרום העיר מחו: "שמענו שתלמידים שתומכים במהלך מופלים לרעה". המנהל: "מאפשרים לתומכי הגירוש להשמיע את קולם". תלמיד שמתנגד לגירוש: "מדובר בבני אדם"

 

 

 

עימותים נרשמו הערב (יום ה') בין תושבים מדרום תל אביב ו"החזית לשחרור דרום תל אביב" לתלמידים מתיכון "גימנסיה הרצליה" בעיר ברקע סוגיית גירוש מבקשי המקלט מישראל. התושבים, בהובלת הפעילה החברתית שפי פז, נכנסו לתוך מתחם בית הספר בעקבות הקמת תערוכה בנושא - והסכימו לעזוב את המקום רק לאחר דקות ארוכות בהוראת המשטרה.

 

התערוכה "בגוף ראשון", שבה מוצגים דיוקנאות וסיפורים של 11 מבקשי מקלט מאריתריאה וסודן, אורגנה על ידי תלמידי המוסד כהבעת תמיכה עקב מועמדותם לגירוש.

 

את האירוע ארגנו התלמידים תחת העמותה "ואהבתם - תיכוניסטים לא נותנים יד לגירוש מבקשי המקלט" והאמן מיקי קרצמן, שתלו את המיצגים על גדרות בית הספר. עשרות תלמידים ובוגרים, אזרחים ונציגי הארגונים למען מבקשי המקלט הגיעו למקום.

"אנחנו קולטים יותר מ-40 אחוז של תלמידים משכונות הדרום". פרופ' דגני (משמאל) ()
"אנחנו קולטים יותר מ-40 אחוז של תלמידים משכונות הדרום". פרופ' דגני (משמאל)

"אפשר להתנגד לרעיון של מניעת גירוש, זה בסדר גמור", אמר מנהל בית הספר, פרופ' זאב דגני. "צריך לשמוע גם את הקול הזה וצריך לבטא אותו, אבל צריך להפריד בין הזכות של יהודי-פליט להתנגד לגירוש של פליט אחר לבעיות של דרום תל אביב שהוזנחה במשך שנים ארוכות".

 

המנהל אמר עוד כי "הם (תושבי דרום תל אביב) הגיעו לכאן כי הממשלה זרקה אותם, אנחנו הפכנו קורבנות של מתנגדים במקום להיות שותפים לשיקום השכונה שלהם. צריכים לדאוג לפליטים וצריך לדאוג לשיקום השכונות. אנחנו קולטים יותר מ-40 אחוז של תלמידים משכונות הדרום וזה חלק מהתפישה הישראלית הרחבה שלנו. אנחנו ממש לא נמצאים במגדל שן של הצפון".

 

על הטענה שלפיה בית הספר פוגע ומדיר תומכים לתוכנית הגירוש אמר פרופ' דגני: "אני מניח שיש אצלנו תלמידים שתומכים בזה, אבל הם בחרו ללמוד כאן כי הרוח שלנו פתוחה. אנחנו מאפשרים להם להשמיע גם את קול ההתנגדות". המנהל הוסיף: "הזיכרון שלנו הוא החובה שלנו. גם אנחנו היינו פליטים, ולכן יש לנו חובה מתוך הפליטות שלנו. אנחנו מממשים הערב את רעיון ההומאניות של הגימנסיה".

"תלמידי בית הספר הזמינו אותי". הפעילה החברתית פז בבית הספר ()
"תלמידי בית הספר הזמינו אותי". הפעילה החברתית פז בבית הספר

אחד התלמידים אמר: "התערוכה הזאת מייצגת את כל מה שאנחנו מאמינים בו. אנחנו מתנגדים לגירוש ורוצים להראות שמאחורי הסיסמאות של בעד ונגד, מדובר באנשים ובבני אדם. אנשים הגיעו לישראל כי אין להם ברירה, הם ברחו ועזבו משטרים דיקטטוריים ומסוכנים. אחד האנשים שמוצגים כאן גויס בגיל 15 לצבא, הוא ברח בגיל 18 אחרי שעבר מלחמה קשה ומראות איומים. גם הדרך שלו לישראל, דרך אתיופיה ומצרים, הותירו בו פצעים קשים. כעם שהיה פליט אנחנו חייבים לעזור לפליטים".

 

מובילת מחאת תושבי דרום תל אביב פז, שהתעמתה כאמור עם תלמידי "גימנסיה הרצליה", אמרה: "תלמידי בית הספר היו אלה שהזמינו אותי לכאן להשמיע את העמדות שלהם. הם טוענים שבית הספר מנהל מסע יזום נגד הגירוש ואותם תלמידים מופלים לרעה. הם פוחדים לדבר כאן כי יש לחץ חברתי של בית הספר המורים והתלמידים. אנחנו לא נוותר ונישאר כאן. יש בינינו בוגרי הגימנסיה ואני מייצגת שכנים שלי שדרשו ממני להגיע לכאן".

 

לאחר שהוצאו משטח בית הספר, נשארו פז וחבריה להפגין מחוץ למוסד החינוכי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עימות ב"גימנסיה הרצליה" תל אביב
מומלצים