שתף קטע נבחר

"האופנועים הם חלק מאוד מרכזי בחיינו"

לנורית זרקו יש שני בנים צעירים המתחרים במוטוקרוס ואנדורו. בין הסנדוויצ'ים, לשיעורי הבית והחשש מפציעות יש רגעי אושר רבים, הישגים מרשימים והמון חברים חדשים

בשיתוף התאחדות הספורט המוטורי בישראל.

  

למתבונן מהצד נורית זרקו נראית כמו כל אמא נורמטיבית אחרת: נטועה היטב בקרקע, מנהלת בגאון משפחה עם שלושה ילדים ובעל עסוק ועל הדרך גם מוצאת זמן ללימודי ניתוח התנהגותי - בעיקר בילדים.

 

אבל הסוד הגלוי של נורית ושל משפחתה הוא שמוטוקרוס ואנדורו שינו את חייהם לגמרי. לא מדובר חלילה בסיפורי זוועה, להיפך - הספורט המוטורי עשה רק דברים טובים למשפחה - ולנורית הוא שינה את החיים.

 

משפחת זרקו מתאמנת בשטח (צילום: ירון ברנר)
החיים שלהם השתנו לחלוטין(צילום: ירון ברנר)

כל הורה לבנים יודע שגידולם בנים כרוך בהכרח גם בהתמודדות עם פציעות. מי שלא בקי בספורט מוטורי מקשר אותו בעיקר עם תאונות באופן טבעי, מטבע הדברים, השאלות הראשונות שהצגתי לנורית הלכו לכיוון הזה ועסקו בחרדות שהיא חווה. אבל נכונה לי הפתעה. "כשאני ליד המסלול עם הילדים - זה לא עובר בראש. הסיכוי להיפצע זה משהו שקיים בתת מודע - צריך לקחת את זה בחשבון ולהתכונן לרגע אם וכאשר הוא יגיע".

 

לנורית יש שלושה ילדים. שני בנים - גיל בן 14.5 שעלה העונה לרכב על 125 סמ"ק ואור בן ה-12, שרוכב על 85 סמ"ק. לאור יש אחות תאומה - שלא ממש התחברה לספורט ובשבתות בהן המשפחה מתייצבת במסלול המוטוקרוס או באנדורו, היא מבלה זמן איכות עם חברות.

 


משפחת זרקו מתאמנת בשטח (צילום: ירון ברנר)
המשפחה נדבקה בחידק(צילום: ירון ברנר)

 

הבנים רוכבים כבר כארבע שנים - מוטו ואנדורו - ונורית זוכרת רק שני אירועים קשים יחסית: אור ששבר יד במסלול בווינגייט וגיל שנפל בצורה מפחידה ואיבד את ההכרה. הוא הובהל על ידיי אביו אוהד לבית החולים ולמרבה השמחה ויצא משם ללא נזקים כלל.

 

"ברגע שנכנסים לכל ספורט באופן תחרותי, יש סכנה להיפצע", אומרת נורית. "זה נכון גם בכדורגל או כדורסל. אני לא חושבת ששם יש פחות פציעות מאשר במוטוקרוס או אנדורו. אם מקפידים עם ציוד בטיחות מלא, אופנוע תקין ומטופל ומשלבים גם אימוני ספורט - זה לא ספורט יותר מסוכן".

 

משפחת זרקו מתאמנת בשטח (צילום: ירון ברנר)
בילוי קלאסי לסוף שבוע. האחים זרקו מעופפים(צילום: ירון ברנר)

נורית מתפקדת בשגרה כמעין "תומכת לחימה" משפחתית: "אני אחראית על הלוגיסטיקה. מכינה כריכים לכולם, מוודאת שהציוד מועמס, דואגת להסעות לאימונים ותוך כדי האימונים והמירוצים מספקת את כל העזרה שאפשר. אני לא יכולה לדמיין את עצמי שלא ליד המסלול או לא מגיעה לאירוע - אפילו שגיל (הבכור) כבר מראה סימנים שהוא יכול להסתדר גם בלי אמא ליד המסלול". ברקע אור הצעיר מבהיר שהוא עדיין לא מוכן לוותר עליה בפיטס של המוטוקרוס.

 

אפשר היה לצפות שבין שני האחים תתפתח תחרות וקנאה, אבל במציאות ההיפך הוא הנכון: "אור (הצעיר) מאד מפרגן לגיל. הוא לא מתחרה בו, הם גם שייכים לקטגוריות שונות", אומרת נורית. "אולי הוא מקנא בו על הישגיו כאלוף הארץ ואלוף גרמניה, אבל אני תוהה אם אור היה בכלל מגיע לספורט הזה אם גיל לא היה כה פעיל בו".

 

משפחת זרקו מתאמנת בשטח (צילום: ירון ברנר)
תופס אוויר(צילום: ירון ברנר)

במשפחות רגילות, בדרך כלל הילדים הם שהולכים בעקבות הוריהם, אבל במקרה של משפחת זרקו דברים כנראה עובדים אחרת: דווקא האבא אוהד הוא זה שהלך בעקבות הילדים והחל גם הוא לרכב על אופנוע. וזו אינה הדרך היחידה שבה הספורט המוטורי שינה את חיי המשפחה. "ברגע שמתייחסים לספורט ברצינות ובאופן תחרותי זה לא רק להגיע למירוץ" מספרת נורית. "יש מאמן, יש ארבעה אימונים בשבוע, יש מירוץ בסוף השבוע ואם אין מירוץ יש רכיבת שיחרור או רכיבת כיף".

 

סביב התחרויות נוצרה גם קהילה קטנה של אלו שהספורט המוטורי מחבר ביניהם. "משפחות הרוכבים נפגשות כל הזמן וזה יוצר חברויות והכרויות חדשות. נפגשים לפעמים סתם ככה לפיקניק או לבילוי משותף מחוץ לזירה", היא מסכמת. "זה הפך לחלק מרכזי מאד בחיינו".

 

משפחת זרקו מתאמנת בשטח (צילום: ירון ברנר)
"חלק מאוד מרכזי בחיינו". משפחת זרקו(צילום: ירון ברנר)

יש ודאי כאלו שימתחו ביקורת על ענף הספורט "המסוכן" שבני משפחת זרקו לוקחים בו חלק. אבל עם רעם האופנועים ברקע - קשה שלא לחשוב על המציאות של מרבית ההורים היום, שעובדים המון שעות, חוזרים מאוחר לילדים הדבוקים למסכי הסמרטפונים - מתקשרים במקרה הטוב דרך הווטסאפ ומגיעים לסוף השבוע סחוטים מדי לבילוי משפחתי איכותי. למשפחת זרקו יש נוסחה מנצחת. ארון הגביעים של גיל הוא העדות לכך.

 

בשיתוף התאחדות הספורט המוטורי בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
משפחת זרקו
צילום: ירון ברנר
מומלצים