שתף קטע נבחר

בלי לקנות נכס: איך משקיעים בנדל"ן?

לא רק בעלי נכסים יכולים ליהנות מהשקעה מניבה בפרויקטים של התחדשות עירונית. אז איך אפשר להשקיע במיזם תמ"א 38 מבלי לרכוש נכס בפועל? הינה הדרך שאולי לא הכרתם

בשיתוף מרכז הנדל"ן

 

 

 

מימון נדל"ן

סביר להניח כי בביקור קצר בגוש דן תתרשמו מתנופת ענף ההתחדשות העירונית. מסקירה קצרה של השוק עולה שלא רק בעלי נכסים ותיקים יכולים ליהנות מהשקעה בפרויקט תמ"א 38, אלא שבאפיק מימוני באמצעות שותפיות מוגבלות תוכלו להשקיע בקרנות הון שתומכות בפרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית. "קרנות ההון הללו נוצרו בעקבות דרישת הבנקים להון עצמי גבוה של היזמים בפרויקט תמ"א 38", מסביר ירון פיטארו, יו"ר וולת'סטון נדל"ן, חברה המנהלת שותפויות מוגבלות למימון פרויקטים בהתחדשות עירונית. הקושי של יזמים, בעלי מספר רב של פרויקטים המבוצעים בה בעת, הוליד את הצורך בהשקעה חיצונית. "יזמים שיש להם כיום בניינים רבים בתהליך התחדשות עירונית צריכים כמות גדולה של הון עצמי, ולא תמיד הם יכולים להשיגו. הרצון לקדם מספר פרויקטים במקביל הביא את היזמים לפנות לקרנות ההשקעה", מתאר פיטארו.

 

התחדשות עירונית (הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון)
קרנות ההשקעה נולדו מהדרישה להון עצמי גבוה(הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון)
 

 

למה להשקיע בהתחדשות עירונית?

נתחיל בצד הזוהר-פחות של אפיק ההשקעה במימון קרנות בתחום ההתחדשות העירונית: בניגוד להשקעה בורסאית ההצטרפות לשותפות אינה מוצעת לציבור ובנתיב זה הכסף אינו נזיל עד תום הפרויקט. "מצד שני", אומר פיטארו, "המשקיע יודע שיש לו הביטחונות הראויים לפי התקדמות הבנייה. לאחר מכן המשקיע יקבל את כספו בחזרה עם התשואה בגינה". לדבריו של פיטארו, מדובר באפיק השקעה כדאי גם בשל הטבות המיסוי שנותנת המדינה. "ההשקעה נהפכת לרווחית בגלל כמה סיבות. ביניהן העובדה הפשוטה שבמרכזי הערים אין דירות חדשות וקרקעות פנויות. כלומר, מי שמעוניין לקנות דירה חדשה במרכז העיר סביר שיקנה בפרויקט התחדשות עירונית", הוא אומר.

 

התחדשות עירונית (הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון)
הטבות מס ומחסור בקרקעות במרכזי הערים - הסיבות לאטרקטיביות(הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון)

 

להתניע את השוק

"אפיק השקעה זה מתניע את השוק בכך שהוא מאפשר ליזמים רבים לפעול בעת ובעונה אחת", מציין פיטארו. תהליך ההשקעה בערוץ מימוני זה מבוצע על ידי השקעה ב"שותפויות מוגבלות". במילים אחרות, מבנה משפטי המעניק למי שלוקחים בו חלק אחריות מוגבלת, ואילו השותף הכללי מנהל את השותפות ובעל האחריות. לצורך העניין, אם השותפות תיקלע לחובות, השותף המוגבל מסכן אך ורק את סכום ההשקעה ולא יותר מכך. "זו הדרך היחידה להשקיע, דרך שותפות מוגבלת, ולמעשה השותף הכללי, שזו החברה המנהלת, מאפשרת את המעקב ואת הניהול השוטף של הפרויקט עד להחזר הכסף למשקיעים עם התשואה בגינה. אילו ליזמים לא היה את ההון המדובר, הם היו נאלצים לפעול פרויקט אחר פרויקט, וזה מאפשר להם לבנות במקביל", מסכם פיטארו.

 

התחדשות עירונית (הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון)
אולי לא הכרתם: השקעה בשותפויות מוגבלות(הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון)

 

בשיתוף מרכז הנדל"ן 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון
מימון השקעה - התחדשות עירונית
הדמיית פרויקט באדיבות וולת'סטון
מומלצים