שתף קטע נבחר

ילדים מחו על גירוש מבקשי המקלט: "חשוב משעתיים מתמטיקה"

תחת הכותרת "ילדים של אלוהים" השתתפו מאות, בהם ילדים ובני נוער, בצעדה בת"א נגד גירוש מבקשי המקלט. ליאם, תלמידת כיתה ה': "מאוד מפריע לנו איך שהמדינה מתייחסת לאנשים שבסך הכול מחפשים בית"

 

מאות מפגינים, רובם ילדים ובני נוער, צעדו הבוקר (יום ו') בתל אביב במחאה על תוכנית גירוש מבקשי המקלט. את הצעדה ארגנו קבוצה של אמנים, יזמים, אנשי חינוך ופעילים חברתיים שחברו לקהילת מבקשי המקלט, לבתי ספר, למוסדות חינוך ולתנועות נוער מרחבי הארץ.

 

התהלוכה, תחת הכותרת "ילדים של אלוהים - ילדים ונוער נגד הגירוש", נערכה מכיכר הבימה לאורך שדרות ח"ן ועד לכיכר רבין. בתום הצעדה הופיע אביב גפן בכיכר רבין עם המקהלה של בית הספר ביאליק-רוגוזין מדרום תל אביב, שבו לומדים ילדים רבים של מבקשי מקלט.

ילדים מפגינים נגד גירוש מבקשי מקלט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
"אם יש מישהו שיכול לגעת בלב של האזרחים אלה אנחנו". הצעדה, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

ילדים מפגינים נגד גירוש מבקשי מקלט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

ילדים מפגינים נגד גירוש מבקשי מקלט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מפגינים נגד גירוש מבקשי מקלט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מפגינים נגד גירוש מבקשי מקלט בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הילי קופרשטיין, תלמידת כיתה י' מתיכון עירוני ד' בתל אביב שהשתתפה בצעדה, הסבירה מדוע הגיעה: "באנו בשם העיקרון שמדינת ישראל מורכבת מפליטים שסגרו בפניהם את הדלת ואנחנו לא יכולים לעשות אותו דבר לאנשים שבאו ממקומות נוראיים. לא יכול להיות שדווקא אנחנו ננהג ככה. הילדים ובני הנוער הם אמנם לא מקבלי ההחלטות אבל אם יש מישהו שיכול לגעת בלב של האזרחים אלה אנחנו".

 

ליאם סטריקובסקי, תלמידת כיתה ה' בבית הספר הפתוח הדמוקרטי ביפו, הוסיפה: "אנחנו כאן כדי להראות למדינה ולממשלה שאכפת לנו ממה שקורה ושזה נוגע גם אלינו. מאוד מפריע לנו איך שהמדינה מתייחסת לאנשים שבסך הכול מחפשים בית. אכפת לי אז אני באה ומראה את זה כי אם אנחנו לא נעשה כלום לא ישתנה כלום".

 

יובל גורביץ', תלמיד כיתה ט' בבית הספר הפתוח הדמוקרטי ביפו, אמר: "יש דברים יותר חשובים משעתיים מתמטיקה ואני קורא לכל מי שבבית - תגיעו לכאן במקום לראות 'הפיג'מות' בטלוויזיה".

 

החשש של ילדי הזרים

ירושלים (17), תלמידת ביה"ס ביאליק-רוגוזין, אמרה: "הגענו לישראל לפני תשע שנים בגלל המצב באריתריאה. היה לנו מאוד קשה, אבל עכשיו, כשמדברים על הגירוש - אני דואגת למשפחה שלי, לעתיד שלי ולהשכלה שלי".

 

ג'ריל (16), אף הוא תלמיד בבית הספר, אמר: "אני ילד לאימא מהגרת מהפיליפינים ונולדתי בארץ. לפני כמה שנים היינו מועמדים לגירוש ואני זוכר כמה זה היה מפחיד וקשה. יש לי חברים בני 18 שהיו רוצים להתגייס לצבא, תחשבו איך הם מרגישים עם הגירוש. אנחנו מזמינים אתכם לבית הספר שלנו לבוא ולראות כמה אנחנו בדיוק כמוכם".

 

"חובתנו המוסרית לא לעמוד מנגד" 

"אנו מאמינים שזו חובה מוסרית להגן על הזר הגר בקרבנו", אמרו המארגנים. "מקורו של הצו המוסרי עוד בציווי התנ"כי מספר דברים, אך אנו מאמינים כי ההיסטוריה היהודית מצווה עלינו גם היא לא לעמוד על דם רענו, מתוקף היותנו עם אשר סבל מרדיפות לאורך השנים וניצל בעצמו מהשמדה, וכעת, כשאחרים מוצאים עצמם בנסיבות דומות, זו חובתנו המוסרית לא לעמוד מנגד".

 

הם הוסיפו כי "אנו מאמינים שאם נאפשר לדור שלם של ילדים לגדול בסביבה הבוגדת בעקרונות המוסר האנושיים והיהודיים ללא מחאה, תהא זו בכייה לדורות. התאגדנו בתגובה לייאוש שמעלה בנו הטרגדיה האנושית המתרחשת סביבנו. הממשלה שלנו בוגדת במה שאנו מאמינים שהם ערכי מוסר אנושיים בסיסיים".

 

אמש הוציא בג"ץ צו מניעה זמני המורה לעצור את גירוש מבקשי המקלט מישראל עד שהמדינה תגיש את תגובתה בעתירה שהוגשה נגד הגירוש. בהחלטת השופטים נקבע שהתשובה תוגש עד 26 במרץ.

 

על פי החלטת השופטים - נשיאת העליון אסתר חיות, המשנה לנשיאה חנן מלצר והשופט ניל הנדל - הצו הארעי לא יחול על כל מי שמסכים לעזוב את ישראל מרצונו. כמו כן, הצו חל רק על גירוש בפועל של מבקשי מקלט ולא עוצר את ההכנות לביצוע הגירוש. בסמוך לקבלת תשובת המדינה יוחלט אם להאריך את הצו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
משתתפי הצעדה, הבוקר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים