שתף קטע נבחר

מעצר נשיא קטלוניה: עימותים אלימים בברצלונה

שוטרים ומפגינים בעד הנשיא המודח פוג'דמון, שנעצר בגרמניה, התעמתו במרכז העיר. שוטרים נראו מכים פעילים באלות. מחר יובא פוג'דמון בפני שופט - ובהמשך תחליט גרמניה אם להסגירו למדריד

מפגינים התומכים בנשיא קטלוניה המודח קרלס פוג'דמון התעמתו הערב (יום א') עם שוטרים במרכז ברצלונה בעקבות מעצרו של פוג'דמון הגולה על-ידי משטרת גרמניה.

 

 

ברצלונה עימותים מפגינים משטרה בגלל מעצר נשיא קטלוניה קרלס פוג'דמון (צילום: AFP)
שוטרים ומפגינים מתעמתים הערב בברצלונה(צילום: AFP)

ברצלונה עימותים מפגינים משטרה בגלל מעצר נשיא קטלוניה קרלס פוג'דמון (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שוטרים ספרדים נראו מכים מפגינים באלות במהלך הניסיון להדוף את קהל המפגינים הגדול לאחור. הקהל ניסה להתקדם לעברה משרדו של נציג ממשלת ספרד בקטלוניה. משטרת קטלוניה חסמה רחוב סמוך לבניין הזה והפצירה באנשים שלא להתאסף שם.

 

אלפי בני אדם נענו הערב לקריאת התנועה התומכת בעצמאות לקטלוניה להתאסף במרכז העיר ולהפגין נגד מעצרו של פוג'דמון בגרמניה. פוג'דמון ברח מספרד באוקטובר אחרי שהממשלה המרכזית במדריד החלה לקדם הליכים משפטיים נגדו בעקבות הכרזתו על עצמאות חבל קטלוניה – הכרזה המנוגדת לחוקה הספרדית.

 

התביעה בגרמניה הודיעה הערב כי פוג'דמון יובא מחר בפני שופט בעיר שלסוויג שבצפון גרמניה. בית משפט בערכאה גבוהה יותר הוא שיקבע אם פוג'דמון יוסגר לספרד.

נשיא קטלוניה לשעבר קרלס פוג'דמון (צילום: EPA)
נשיא קטלוניה המודח פוג'דמון(צילום: EPA)

ברצלונה עימותים מפגינים משטרה בגלל מעצר נשיא קטלוניה קרלס פוג'דמון (צילום: AFP)
ברצלונה, הערב(צילום: AFP)

פוג'דמון נעצר היום לד הכביש המהיר המוביל מדנמרק לגרמניה. הוא נעצר בעקבות צו מעצר בינלאומי שהוצא נגדו.

 

הפגנה נגד מעצרו של פוג'דמון נערכה הערב גם בעיר ג'ירונה שבצפון ספרד. פוג'דימון היה ראש העיר שם לפני שנבחר לנשיא קטלוניה ב-2016.

 

פוג'דמון נעצר כשעשה את דרכו לבלגיה, שאליה ברח בסוף השנה שעברה. בית המשפט העליון בספרד פרסם ביום שישי צו מעצר חדש נגד פוג'דמון בעת שזה ביקר בפינלנד. צווי מעצר הוצאו גם נגד חמישה בדלנים קטלאנים אחרים.

ברצלונה עימותים מפגינים משטרה בגלל מעצר נשיא קטלוניה קרלס פוג'דמון (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ברצלונה עימותים מפגינים משטרה בגלל מעצר נשיא קטלוניה קרלס פוג'דמון (צילום: AP)
(צילום: AP)

קטלוניה היא אזור עשיר שיש לו שפה משלו, תרבות משלו ותנועה פוליטית תוססת הקוראת להיפרדות מספרד. בשנים האחרונות התחזקה התנועה הזו. לפני מאות שנים הייתה קטלוניה מדינה עצמאית, ואז סופחה לתחום אחריותו של השלטון המרכזי בספרד. בעשורים האחרונים היא נהנית מאוטונומיה לא מועטה, אבל עדיין נחשבת לחלק אינטגרלי מספרד.

 

90 אחוזים מהמשתתפים במשאל העם על עצמאות קטלוניה באוקטובר 2017 הצביעו בעד היפרדות מספרד, אבל התוצאה הזו לא שיקפה את הלך הרוח הכללי בחבל: רוב המתנגדים לעצמאות נמנעו מהגעה לקלפיות, ולפי סקרים שיעור התומכים בעצמאות בחבל עמד על כ-50 אחוזים. משאל העם שנערך בקטלוניה גרם למשבר החוקתי הקשה ביותר שידעה ספרד זה עשרות שנים, ונחשב למבחן פוליטי גדול לראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי, איש המפלגה השמרנית, שנקט עמדה נוקשה בעניין.

 

מחוץ לקטלוניה רוב הספרדים מתנגדים בתוקף ליציאת קטלוניה לעצמאות. בסוף אוקטובר הכריז הפרלמנט הקטלאני על עצמאות חד-צדדית מספרד, והממשל המרכזי במדריד הגיב מיד, החיל שלטון ישיר על קטלוניה - כלומר שלילת האוטונומיה הקטלאנית - ועצר פוליטיקאים קטלאנים שהיו מעורבים בהכרזת העצמאות החד-צדדית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
המשטרה קראה לתושבים: "לא להתאסף"
צילום: AFP
מומלצים