שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    איל ברקוביץ', תתנצל בפני נאתכו

    מי שגדל והתחנך בישראל תחת אבא ששירת במשמר הגבול בדרגה המקבילה לסגן אלוף, ראוי בעיצומה של קריירה מכובדת ביותר לענוד את סרט הקפטן של נבחרת ישראל – גם אם הוא לא שר את המילים "נפש יהודי הומיה"

    אין חדש תחת השמש בנבחרת ישראל. עוד הפסד, הפעם 2:1 לרומניה. התרגלנו. כמו תמיד, במקום להתעסק בדברים המרכזיים, כמו למשל מדוע עדיין אין מאמן קבוע על הקווים, בוחרים אצלנו להתעסק בשטויות. ומי אם לא איל ברקוביץ' אחראי להתבטאות שנויה במחלוקת.

     

    הפעם הקוסם לא היסס להטיח במהלך ראיון עם הקפטן הטרי ביברס נאתכו, כי הוא לא מתאים לתפקיד החדש, בטענה שלא שר את את התקווה בשל היותו, רחמנא ליצלן, בן העדה הצ'רקסית.

     

    תומר חמד וביברס נאתכו באימון נבחרת ישראל (צילום: אורן אהרוני)
    נאתכו במדי הנבחרת(צילום: אורן אהרוני)
     

     

    כידוע, העדה הזו שולחת מדי קיץ את מיטב בניה לשרת במשטרת ישראל ובמשמר הגבול, ולהילחם בקווים הראשונים היכן ומתי שצריך. אגדיל ואומר כי בשנת 1958 היו אלו מנהיגי העדה הצ'רקסית שביקשו מדוד בן גוריון לשרת שירות חובה בצה"ל, ומאז עומד אחוז הגיוס בקרבם על לא פחות מ-75% – נתון מרשים שמצביע על אחדות ולויאליות.

     

    אם כבר חזרנו למאה הקודמת, בואו נצלול עוד קצת למאה ה-19 ונבחין כי "התקווה" היא בכלל גרסה קצרה של השיר "תקוותנו", שחיבר נפתלי הרץ אימבר, בעת שהתארח בגרמניה אצל חברו. אז למה התכוון המשורר? סביר להניח כי במאה ה-19 לא תיאר לעצמו מר אימבר כי בישראל של 2018 יחיו זה לצד זה יהודים, דרוזים, צ'רקסים ובדואים - אני בכלל בספק אם הוא האמין שתקום כאן מדינה.

     

    דבר אחד בטוח - הדיון על מילות השיר לא צריך להתקיים במהלך ראיון ברדיו בתוכנית של אופירה אסייג ואיל ברקוביץ' וגם לא כאן בטור שלי, אולם אגיד רק דבר אחד: נאתכו, שגדל והתחנך בישראל תחת אבא ששירת במשמר הגבול בדרגה המקבילה לסגן אלוף, ראוי בעיצומה של קריירה מכובדת ביותר לענוד את סרט הקפטן של נבחרת ישראל.

     

    נאתכו שיחק בכל הנבחרות הצעירות והפגין מחויבות ללא שאת, לכן טבעי לגמרי שבגיל 30 ובמעמדו המקצועי בנבחרת יזכה לכבוד הגדול, למרות שאינו שר את שלוש המילים "נפש יהודי הומיה". יש לזכור שנאתכו אינו משחק סטנגה בצידי המגרש בזמן שההמנון הלאומי מתנגן וגם לא ממשיך להתחמם לקראת המשחק, אלא בסך הכל בוחר לא לשיר את המילים שאינן מבטאות את דתו ואמונתו - אך יחד עם זאת עומד זקוף קומה ומנהיג את נבחרתנו על המגרש.

     

    כאחד ששירת בצבא ההגנה לישראל יחד עם בני מיעוטים נוספים, אני יכול לומר בפה מלא כי מחויבותם למדינה אינה מוטלת בספק על אף שהם אינם מברכים "אמן" בארוחת השישי המשותפת. אולם כמו נאתכו - הם מכבדים, חובשים כומתה ועומדים יחד עם הרוב היהודי שמאמין במילים ובמסורת.

     

    לכן אני פונה כאן במסר חד לאיל ברקוביץ' להניח את הכל בצד ולהתנצל בפני ביברס. ההחלטה אם להעניק לו את סרט הקפטן טרם המשחק הינה אך ורק בידי מאמנה הזמני של הנבחרת, אלון חזן, ולא בידי פרשן כזה או אחר. ברקוביץ' - עשית המון כבוד למדינת ישראל, וגם זמנך לעמוד על הקווים בנבחרת יגיע, אך עד אז בבקשה תתעסק בלאחד את חלקי העם ולא לפלג אותו, ולפרשן את השחקנים על יכולות הבעיטה שלהם ולא השירה.

     

    לסיכום - מוטב שילד בן 10 המגיע לאצטדיון כדורגל בפעם הראשונה עם אביו, ישאל אותו מדוע קפטן נבחרת ישראל לא שר את מילות ההמנון מאשר שיפנה אליו שאלה כמו "אבא, למה מספר 7 בכחול זרק את סרט הקפטן על הדשא עכשיו לעיני 30,000 צופים בסמי עופר?". בכך הילד ילמד כי עם ישראל מגוון וכולל בתוכו עדות נוספות, ובעיקר ילמד לכבד את האחר - חינוך הוא הבסיס להכל בחיים, אל לנו לשכוח את זה בגלל שלוש מילים שנויות במחלוקת בהמנון הלאומי.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים