שתף קטע נבחר

איך למנוע סתימות בכיור, באסלה ובמקלחת

פתיחת סתימות בכיור, באסלה או באמבטיה היא חלק משגרת תחזוקת הבית. כיצד ניתן למנוע את הסתימות מראש, באילו מקרים תוכלו להתמודד לבד וכמה יעלה התיקון? אתר "המקצוענים" עם התשובות

היא מתחילה בניקוז איטי של המים ובשלב מסוים מונעת את השימוש בכיור, באסלה או באמבטיה. אם התעלמתם עד למצב שבו נוצרה סתימה בצנרת, אין מנוס מפתיחתה באמצעות פומפה או במקרים קשים יותר בעזרת אינסטלטור. כדי שלא יעבדו עליכם במחיר וכדי שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם לעתים קרובות הנה המדריך.

 

עוד כתבות בנושא:

איך מונעים עובש בבית

נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית

סימנים של רטיבות

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

פתיחת סתימה באסלה

"ברוב המקרים, סתימה באסלה גרמת בשל שימוש לא נכון", אומר שחר אברהם, מ-S&N פתרונות ביוב מתקדמים באתר "המקצוענים". "לכן, כדי למנוע אותה מראש יש להשליך מגבונים לחים ותחבושות הגייניות לפח אשפה ולא לאסלה. אחרת, הם גורמים לסתימה בנתיב הניקוז או בעומק הצנרת. כמו כן, לעתים הסבונייה שתלויה על האסלה נופלת פנימה, ואם לא מוציאים אותה ומדיחים את המים, זה יכול לגרום לסתימה. בנוסף, בבית שבו מתגוררים ילדים קטנים כדאי להקפיד על סגירת המכסה, כדי שהם לא ישליכו לתוכה צעצועים. מקרים מורכבים יותר, נגרמים בשל חדירת שורשים אל תוך הצנרת. זה קורה במקרים שבהם יש חיבור לא תקין של הצנרת, או חורים בשל בלאי בצנרת".

 

מה הפתרון? אברהם: "אם הסתימה קלה, ניתן לפתוח אותה לבד בעזרת פומפה. אם המים עדיין מתנקזים באיטיות, לא כדאי להמתין על למצב של סתימה מלאה, אלא להזמין אינסטלטור. מקרים של חדירת שורשים לצנרת הביוב הם מורכבים יותר, וגם הם גורמים לסתימות ולהצפות מים באסלה. בעבר, היה נהוג לתלוש את השורש, אך הדבר גורם לו להתפצל ולהפוך למזיק יותר לצנרת. קיימות כיום שיטות חדשניות יותר כמו שטיפה בלחץ מים גבוה והחדרת סיבי זכוכית לאזור שבו יש כשל בצנרת. מעין איטום פנימי שהוא גם יעיל נגד צמיחה חוזרת של שורשים. הוא אמנם מקטין את קוטר הצינור בכ-2 מילימטר, אך זה לא משמעותי מבחינת זרימת המים".

 

השליכו שיירי מזון לאשפה והקפידו על רשת מעל פתח הניקוז  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השליכו שיירי מזון לאשפה והקפידו על רשת מעל פתח הניקוז (צילום: shutterstock)

פתיחת סתימה בכיור  

"סתימה בכיור האמבטיה לרוב נגרמת בשל הצטברות של שיערות וחול בסיפון", מסביר אברהם. "בכיור המטבח, הסתימה לרוב נגרמת מהצטברות של שאריות מזון, שומנים וקפה".

 

"אם הסיפון ישן ובלוי, נצלו את העובדה שהאינסטלטור אצלכם והחליפו אותו בחדש", מוסיפים במוקד השירות. "כדי למנוע סתימות חוזרות, כדאי להקפיד להניח רשת על פתח הניקוז של הכיור במטבח".

 

פתיחת סתימה באמבטיה או במקלחון

"ברוב המקרים, סתימה באמבטיה או במקלחון נגרמת כתוצאה מהצטברות של שיערות, חול ושומן של הסבונים, השמפו והמרכך", אומר אברהם. "אם מזהים שהמים יורדים לאט, כדאי להזמין אינסטלטור, ולא לחכות עד שתהיה הצפה. בנוסף, מומלץ לנקות את קופסת הביקורת אחת לכמה שבועות או חודשים (בהתאם לכמות הלכלוך שנוטה להצטבר שם), על מנת למנוע מהלכלוך הקשה לחדור לעומק הצנרת. כמו כן, אם בגדי הילדים מלאים בחול, נערו אותם מחוץ למקלחון או לאמבטיה, על מנת למנוע את חדירת החול לצנרת".

 

פתיחת סתימה במרזב

"סתימה במרזב מתרחשת ברוב המקרים כתוצאה מחדירת שורשים או חפצים קשים לעומק הצנרת, כמו אבנים או חצץ", אומרים במוקד השירות. "במהלך העבודה, האינסטלטור יחדיר ספירלה חשמלית לעומק הצנרת וינסה לשחרר את הסתימה. במידה והוא לא הצליח, יהיה צורך לשטוף את קו המרזב בלחץ מים באמצעות ביובית. לעתים, שווה לשקול להזמין ישירות ביובית, בייחוד אם עבר זמן רב מאז שטיפת קו המרזב, שכן אחרת תצטרכו לשלם גם לאינסטלטור וגם לביובית, מה שייקר את עלות התיקון הכוללת".

 

"כדי למנוע את התקלה, כדאי להימנע מהשלכת חפצים אל המרזב. פעמים רבות דיירים מטאטאים את משטח הגג לכיוון המרזב וגורמים לסתימות בו", אומר אברהם.

 

כמה יעלה התיקון והאם יש אחריות?

"פתיחת סתימה תעלה 250-350 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "המחיר אינו כולל שימוש בספירלה חשמלית, פתיחת סתימה בעומק הביוב או שטיפת קו ביוב בלחץ מים. התוספת שתיגבה עבור פתיחת סתימה מורכבת יותר, היא 150-250 שקל, בהתאם למורכבות העבודה. לא כל האינסטלטורים גובים תשלום נוסף על שימוש בספירלה חשמלית, כך שיש לברר זאת טרם ביצוע העבודה. אם צנרת הביוב ישנה, ציינו זאת בפני האינסטלטור ודרשו ממנו לבדוק זאת, שכן השימוש בספירלה חשמלית עלול לגרום לנזק. עלות שטיפת קו ביוב עם ביובית היא 650-750 שקל, כשהמחיר הוא עבור צינור בקוטר של עד 6 צול ובאורך של עד 10 מטר. על פתיחת סתימה לא מקובל לתת אחריות, כך שאם הסתימה חוזרת, תצטרכו לשלם שוב לבעל המקצוע".

 

צריכים אינסטלטור? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים