שתף קטע נבחר

מי היא יצואנית היין הגדולה בעולם?

יותר מאיטליה ומצרפת: ספרד שומרת על מקומה בראש הפירמידה כייצואנית היין הגדולה בעולם; במהלך 2017 ייצאה ספרד כ-2.28 מיליארד ליטר יין

 

סבירות גבוהה שגם אתם שתיתם מהיין שנשפך בכמויות גדולות בשולחן החג ובמועדים שעקבו אחריו, ייתכן אף שביקרתם בחנויות בוטיק והשקעתם ביין איכותי. ולמרות זאת ידוע כי הישראלים צורכים מעט מאוד יין ביחס לרוב מדינות העולם, וברור לכול שישראל היא אינה מעצמת יין בכל הקשור לכמות ונפח ייצור; ההערכה היא שאזרח ישראלי שותה בממוצע עד שישה ליטר יין בשנה, ובמדינות היין המובהקות, כמו ספרד ואיטליה, הצריכה היא פי חמישה. אגב, בצרפת לבדה הצריכה היא פי עשרה יותר מאיתנו.

 

מה שפחות ידוע הוא כמה יין ישראל מייצאת לעולם. ממכון הייצוא נמסר, כי ישראל מייצאת כשמונה מיליון בקבוקי יין בשנה (6 מיליון ליטר), ובמחיר של 27.83 שקלים לליטר (סך הכל, ייצוא היין בישראל מסתכם בכ-167 מיליון שקל). הכמות אולי נראית מכובדת על המסך, אך בפועל - ישראל נמצאת הרחק מאחור בטבלת הייצוא העולמי.

ישראל נמצאת הרחק מאחור בטבלת ייצוא היין העולמי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ישראל נמצאת הרחק מאחור בטבלת ייצוא היין העולמי(צילום: shutterstock)
 

ומי בראש הרשימה?

כפי שדווח על ידי Euronews, ספרד שומרת על מקומה בראש הפירמידה כייצואנית היין הגדולה בעולם, מעל איטליה וצרפת, ובמהלך 2017 ייצאה כ-2.28 מיליארד ליטר יין. בנוסף, היא צוברת פער משמעותי לפני יריבת הייצוא הקרובה לה - איטליה, שייצאה כ-2.1 מיליארד ליטר יין בשנה שעברה.

 

מדינת היין המפורסמת בעולם, צרפת, נמצאת הרחק במקום השלישי עם ייצוא של 1.5 מיליארד ליטר יין, אם כי היא מובילה בעולם מבחינת שווי הייצוא, כשהמכירות לחו"ל עומדות על תשעה מיליארד אירו (כ-39 מיליארד שקל) רק מהשנה שעברה. איטליה הגיעה למקום השני לאחר צרפת אשתקד, ושווי המכירות לחו"ל עמדו על שישה מיליארד אירו (כ-26 מיליארד שקל), ואילו ספרד משתרכת לה הרחק מאחור, במקום השלישי, עם מכירות בשווי של 2.8 מיליארד אירו בלבד (כ-12 מיליארד שקל).

 

המחיר הממוצע בספרד לליטר יין עומד כיום על 1.25 אירו (5.5 שקלים), בעוד היין הצרפתי עומד על 6 אירו לליטר (26 שקלים) ויין איטלקי נמכר בכ-2.78 אירו לליטר (12 שקלים). מחירי היין הנמוכים של ספרד מעמידים את המדינה גם אחרי אוסטרליה וצ'ילה במונחי שווי, כשרק דרום אפריקה מוכרת את היין שלה במחיר נמוך יותר - במחיר ממוצע של 18.3 ראנד לליטר (5.32 שקלים).

לא הכמות, אלא האיכות היא זו שקובעת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא הכמות, אלא האיכות היא זו שקובעת(צילום: shutterstock)
 

פחות יין, אבל שיהיה איכותי

"זה נכון שאנחנו יחסית רחוקים מצרפת ומאיטליה מבחינת מחיר, וזה נובע בייסודו מהניסיון הרב יותר של הצרפתים והאיטלקים בשווקים הבינלאומיים, לעומת השוק הספרדי", מסביר רפאל דל ריי, מנכ"ל מכון היין הספרדי.

 

מרבית מכירות היין בספרד נעשות בקרטוני יין בנפח גדול (מה שמכונה Bulk Wine), כשלמעלה ממחצית הייצור הכולל של ספרד בשנה שעברה - 1.26 מיליארד ליטר יין - נמכר כיין בתפזורת. "אם ספרד רוצה לשפר את שווי המכירות שלה, עליה להפחית את ייצור היין בתפזורת ולקדם את יינות האיכות שלה", טוענים באיחוד האירופאי.

ספרד כרמים יין אלכוהול (צילום: יח
כרם ספרדי(צילום: יח"צ)
 

עם זאת, המדינה עשויה להיתקל בבעיות ייצוא יין השנה, בשל הכפור העוצמתי של 2017, שפגע קשות בנפות יין רבות, כמו ריברה דל דוארו, עובדה שהקטינה את היבול במדינה לשפל של 56 שנה. ולנו נותר רק לאחל לה בהצלחה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutersrock
ישראלים לא שותים יין?
צילום: shutersrock
מומלצים