שתף קטע נבחר

הממשלה הפלסטינית: "לעצור את הטבח הישראלי בעזה"

עם הסלמת המהומות בגבול עזה, מסלימות גם התגובות. הממשלה הפלסטינית הכריזה על יום אבל לאומי וקראה לקהילה הבינלאומית להתערב בדחיפות "לעצור את הטבח של כוחות הכיבוש". טורקיה הטילה את האחריות ל"טבח" על הממשל האמריקני ש"הצית אש". מועצת הביטחון של האו"ם תתכנס לדיון בעקבות העברת השגרירות והמהומות

הממשלה הפלסטינית ברמאללה מאשימה את ישראל בביצוע "טבח נורא בעזה" והכריזה על יום אבל לאומי, שיצוין מחר, בעקבות אירועי "צעדת השיבה". הפלסטינים קראו לקהילה הבינלאומית להתערב בדחיפות "לעצור את הטבח של כוחות הכיבוש נגד תושבים בעזה". כמו כן קראה לממשלות הערביות והמוסלמיות ולממשלות המדינות הידידותיות "לעשות את כל המאמצים לעצור את שפיכת דמם של בני העם הפלסטיני ולעמוד לצד ההנהגה הפלסטינית בהתמודדות עם התוקפנות של הכיבוש הישראלי". דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, התייחס לפתיחת השגרירות האמריקנית בירושלים ואמר כי המהלך "יוצר שיסוי וחוסר יציבות".

 

 

מועצת הביטחון של האו"ם תתכנס, ביוזמתה של כוויית, לדיון חירום על המהומות בעזה ומעבר השגרירות. הדיון, שיתקיים היום או מחר, צפוי להיות סוער במיוחד. שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, החל בסבב שיחות עם עמיתיו לקראת הדיון, והוא מעביר להם חומרים המציגים את פעילות הטרור של חמאס.

 

טורקיה האשימה את ארצות הברית באחריות משותפת ל"טבח" בעזה. דובר ממשלת טורקיה, בקיר בוזדג, כתב בציוץ בטוויטר כי "הממשל האמריקני אחראי לטבח הזה באותה מידה שישראל אחראית לו. בהעברת השגרירות לירושלים, הממשל האמריקני פגע בסיכויים להסדר שלום והצית אש שתגרום לאבידות בנפש, הרס ואסונות באזור".

 

מצרים אף היא גינתה בחריפות את מה שהגדירה כ"תקיפה מכוונת של אזרחים פלסטינים ברצועת עזה". משרד החוץ המצרי מסר כי "מצרים דוחה את השימוש בכוח נגד צעדות לא אלימות שדורשות זכויות לגיטימיות וצודקות ומזהירה מפני ההשלכות השליליות של הסלמה מסוכנת זו בשטחים הפלסטיניים הכבושים".

 

שר החוץ האיראני מוחמד ג'וואד זריף אמר כי "זה יום מביש מאוד". בציוץ בחשבון הטוויטר שלו הוסיף זריף כי "ישראל טובחת בפלסטינים בדם קר בזמן שהם מפגינים בכלא הגדול בעולם. במקביל, טראמפ חוגג את המהלך של העברת השגרירות הלא חוקית".

מפגינים ברצועת עזה (צילום: AFP)
מפגינים ברצועת עזה(צילום: AFP)

פרמדיקים פלסטינים (צילום: AFP)
פרמדיקים פלסטינים על הגבול(צילום: AFP)

עשן הפצצות צה
הפצצות של חיל האוויר באתר של חמאס ברצועה(צילום: רויטרס)

מפגינים ברצועת עזה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי אמרה כי היא "מודאגת מהדיווחים על האלימות ואובדן החיים ברצועת עזה", כך מסר דובר לשכתה. עוד נמסר כי בריטניה קוראת להרגעת הרוחות ולנהוג באיפוק.

 

שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, קראה לשני הצדדים "לנהוג באיפוק הרב ביותר כדי למנוע אובדן נוסף של חיי אדם". שר החוץ של צרפת, ז'אן-איב לה דריאן, קרא לישראל ולפלסטינים "לנהוג באופן אחראי ולהימנע מהסלמה". הוא הוסיף כי "על ישראל לנהוג באיפוק בשימוש בכוח". לדבריו, צרפת אינה מסכימה עם החלטת ארה"ב להעביר את שגרירותה לירושלים "שמובילה למתח באזור".

 

שרי חוץ אירופיים נוספים מתחו ביקורת על ההחלטה של ארצות הברית להעביר את השגרירות האמריקנית לירושלים, ואמרו כי היא אינה חכמה ועשויה להחריף את המתחים. שר החוץ האירי, סימון קובני, אמר כי המעבר "מלהיט עוד יותר מצב שהוא כבר עכשיו מאוד מתוח ואת היחסים בין הישראלים לפלסטינים". עמיתו ההולנדי, סטף בלוק, אמר כי "איננו רואים בהחלטה להעביר את השגרירות צעד נבון". התבטאויותיהם מגיעות לאחר שצ'כיה, הונגריה ורומניה מנעו מהאיחוד האירופי, שבו 28 חברות, מלפרסם הצהרה בנוגע למעבר השגרירות האמריקנית.

 

גם רוסיה הצטרפה למגנים את ההחלטה על העברת השגרירות ואמרה כי היא תצית את המצב המתוח בין ישראל והפלסטינים. סגן שר החוץ הרוסי, מיכאיל בוגדנוב, כינה את ההחלטה על מעבר השגרירות "קצרת רואי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים