שתף קטע נבחר

"אי אפשר להתרכז": בגרות באנגלית, ליד גבול הרצועה

תלמידי י"א וי"ב משדרות סיפרו על הקושי ללמוד לשמע הפיצוצים מהרצועה וחשש מאזעקות עקב האירועים הביטחוניים בגבול עזה. "יש הסחות דעת. לא באמת לומדים למידה עמוקה", סיפר אחד התלמידים. "זה מוציא מריכוז"

 

 

 

162,810 תלמידי כיתות י"א ו-י"ב ברחבי הארץ נבחנו היום (ג') בבגרות באנגלית. יותר מאלף הם תושבי שדרות ויישובי עוטף עזה. על רקע המתיחות הביטחונית באזור והאירועים שהתרחשו אתמול בגבול רצועת עזה, סיפרו תלמידי בית הספר אמי"ת גוטוירט בשדרות על החשש מאזעקות במהלך הבחינה ועל הקושי להתכונן אליה: "אי אפשר באמת להתרכז כמו שצריך ולהתכונן למבחן במצב הזה". בסמוך לתחילת המבחן, הודיע משרד החינוך כי יעניק הארכת זמן לתלמידי עוטף עזה - בין 25 ל-40 דקות (25 אחוזים מזמן הבחינה).

 

"מרגישים היטב את המצב הביטחוני", אמר עדן מלכה, תלמיד כיתה י"א בבית הספר. "אני רואה עשן מהבית ולפעמים הבית רועד. גדלנו לתוך זה ובאיזשהו שלב הפסקנו להתרגש מזה, אבל זה לא הגיוני שמתרגלים לזה. ניסינו ללמוד אתמול אבל כל הזמן יש התראות ויש הסחות דעת. לא באמת לומדים למידה עמוקה. אם יהיה לנו 'צבע אדום' באמצע הבחינה, לא באמת נוכל להיות מרוכזים בה. קשה להגיד שזה מלחיץ, אבל זה יותר מוציא מריכוז". בסופו של דבר אכן הייתה אזעקת צבע אדום - אך תוך דקות התברר כי זו אזעקת שווא.

 

"בעוד שעה הבגרות באנגלית ואנחנו נמצאים תחת לחץ", אמרה שלו אסולין, תלמידת כיתה י"ב בבית הספר. "אנחנו מקווים שלא יהיו אזעקות באמצע הבחינה. בעיר שחווה את זה כל כך הרבה שנים אנחנו מבינים שאולי יכולות להיות אזעקות, ואנחנו נשמרים ונמצאים ליד מרחב מוגן. סוג של התרגלנו, אבל נקווה שיהיה בסדר. אתמול לא כל כך התרכזנו בלמידה, היינו צמודים לטלוויזיה. אפילו חשבנו שאולי הבגרות לא תתקיים בסוף בגלל המצב".

פעילות צה
(צילום: דובר צה"ל)

התפרעויות פלסטינים גבול רצועת עזה (צילום: EPA)
מחאה פלסטינית בגבול רצועת עזה(צילום: EPA)
 

אסולין אמרה שהיא חוששת שהמציאות הביטחונית תשפיע על הישגיה והישגי שאר התלמידים בבחינה. "מן הסתם לא למדנו באופן רציף ויש חששות שאולי נצטרך לצאת באמצע הבחינה. בכל מקרה, אני לא אוותר על המקום שלי כי אני מאוד ציונית".

 

נתנאל נפתלייב, תלמיד י"א בבית הספר, הוסיף: "הכנו את עצמנו וידענו שזה יחמיר. מצוק איתן הייתה תקופה יחסית ארוכה של רגיעה ובחודשים האחרונים היה 'צבע אדום' אחד והייתי בשוק. למרות זאת, המצב היום הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה כאן לפני כמה שנים".

 

נפתלייב סיפר כי חלק מהתלמידים מקווים שהמצב הביטחוני יביא עמו הקלות נוספות בהמשך עונת הבגרויות. "יש כאלו שמקווים שבבגרויות הקשות יותר יהיה יותר שקט, אבל יש כאלו שמקווים שדווקא לא, כדי שנקבל פקטורים. בכל מקרה, המתיחות מוסיפה על הלחץ ומקשה על הלמידה. גם אם אין אזעקות יש תמיד נקודה בראש שאולי יהיה עכשיו פיצוץ".

 

אלכס מליחוב מכיתה י"א מספר שהוא דווקא מרגיש בטוח. "אני מרגיש ששומרים עלינו", אמר. "אין לנו שום סיבה להתקומם או לפחד או לסגת, הצבא שלנו שומר עלינו ואנחנו מרגישים ביטחון". עם זאת, סיפר כי אתמול אחיו הקטן התקשר אליו לאחר ששמע פיצוצים ושאל בחשש מה עליו לעשות. "אנחנו המחזור הראשון, ילידי 2001, שנולד למציאות הזו. למרות כל הבומים, אני יודע ששומרים עליי, אז אין לי שום חשש".

 

"התלמידים מכירים את האזור המוגן", הסבירה תמר אלימלך, הרכזת הפדגוגית בבית הספר והאחראית על הבחינה. "הם יודעים לאן ללכת בבטחה ולא בהיסטריה. היום קיבלנו הודעה שאם יש תלמיד שזקוק להארכת זמן, הוא יקבל זאת בעקבות המצב הביטחוני. אני מקווה שיהיה שלום וביטחון בארץ, כמו שאנחנו יודעים לעשות".

 

בחינת הבגרות באנגלית מורכבת משלושה חלקים: הבנת הנקרא, הבנת הנשמע והבעה בכתב. מוקדם יותר השנה התקיימה בבתי הספר הבחינה בעל פה. במשרד החינוך מציינים כי השנה התקיימה גם בחינה מתוקשבת, שנועדה "לחזק את לימודי השפה המדוברת". בערב צפוי משרד החינוך לפרסם בפורטל האינטרנטי הצעה לפתרון הבחינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
העימותים בעזה
צילום: רויטרס
מומלצים