שתף קטע נבחר

ארדואן: "אין הבדל בין זוועות הנאצים לפעולות ישראל בעזה"

בכינוס חירום של הארגון לשיתוף פעולה איסלאמי המשיך הנשיא הטורקי במתקפה על ישראל עקב העימותים בגבול עזה. "הנהגת העם שסבל מעינויים במחנות הריכוז תוקפת פלסטינים בשיטות הזהות לשיטות של הנאצים", אמר

 

ארדואן נואם בהפגנה נגד ישראל באיסטנבול (צילום: רויטרס)
"הנהגת העם שסבל מעינויים במחנות הריכוז תוקף פלסטינים בשיטות זהות". ארדואן(צילום: רויטרס)

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן המשיך לתקוף את ישראל על רקע העימותים עם הפלסטינים באזור רצועת עזה והשווה אתמול (ו') את פעולותיה לרדיפת הנאצים את היהודים בגרמניה בתקופת השואה.

 

"אין הבדל בין הזוועות שעברו היהודים לפני 75 שנה והאכזריות שממנה סובלים אחינו בעזה", אמר הנשיא הטורקי בפסגת מנהיגי ארגון שיתוף הפעולה האיסלאמי.

 

ארדואן כינס את פגישת החירום של הארגון אחרי המהומות בגבול הרצועה ביום שני, בהן נהרגו 61 פלסטינים. הוא הוסיף כי "ההנהגה של העם שסבל מעינויים במחנות הריכוז במלחמת העולם השנייה תוקף פלסטינים בשיטות הזהות לשיטות של הנאצים". "אומר זאת בפתיחות ובאופן ברור – ישראל גוזלת ומתאכזרת לפלסטינים, פעולותיה הן טרור בחסות המדינה", אמר ארדואן.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: MCT)
ועידת מדינות האיסלאם באיסטנבול(צילום: MCT)
 

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
"ישראל לא תוכל להמשיך במדיניותה אם כל המוסלמים יתאחדו נגד הכיבוש"(צילום: רויטרס)
 

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: MCT)
ארדואן ומלך ירדן עבדאללה בכינוס המיוחד(צילום: MCT)

ארדואן נאם לפני פגישת מנהיגי הארגון בפני עשרות אלפי מפגינים באיסטנבול ואמר כי בתור קורבנות השואה, על היהודים בישראל לעצור את פעולות הממשלה שלהם נגד העם הפלסטיני. "אנו מאמינים כי האנשים שהיו קורבנות השואה לא יסכימו לפשע נגד האנושות שמבצעת מדינתם", הוסיף.

 

 

"לא רק העולם המוסלמי נכשל בסוגיית ירושלים, אלא כל העולם". ארדואן הוסיף כי "ישראל לא תוכל להמשיך במדיניותה חסרת האחריות אם כל המוסלמים יתאחדו נגד הכיבוש. אנחנו חייבים להקריב את עצמנו למען ההגנה על המקומות הקדושים", אמר עוד ארדואן.

 

הוא הוסיף: "טורקיה מעולם לא הסתירה את עמדתה על הפלסטינים וירושלים בתחום הדיפלומטי. העובדה שהישראלים תוקפים אותי אישית ואת ארצנו היא ההוכחה שאנחנו נמצאים בצדו הנכון של הצדק", צוטט הנשיא באתר החדשות "דיילי סבאח". ארדואן תקף גם את ארצות הברית על רקע העברת השגרירות לירושלים ותמיכתה בישראל, אותה כינה "מדינת טרור שבסופו של דבר תרדוף את וושינגטון".

 

במקביל, מועצת זכויות האדם של האו"ם הורתה לפתוח באופן מיידי בחקירה עצמאית של הרג המתפרעים במהומות ברצועת עזה. 29 מדינות תמכו בפתיחת החקירה, 14 נמנעו, ארצות הברית ואוסטרליה התנגדו להצעה.

ארדואן נואם בהפגנה נגד ישראל באיסטנבול (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ארדואן נואם בהפגנה נגד ישראל באיסטנבול (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הפגנות באיסטנבול טורקיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפגנות באיסטנבול טורקיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המועצה גינתה את ישראל בגין "שימוש בלתי סביר בכוח נגד אזרחים פלסטינים שהפגינו בדרכי שלום ברצועת עזה, והפרת החלטות של האו"ם וחוקים בינלאומיים". עוד נכתב כי המועצה מביעה את צערה על אובדן החיים של אזרחים, בהם ילדים, נשים, עובדי סיוע ועיתונאים - ואת המניין הגבוה של הפצועים.

 

במועצה האשימו את ישראל ב"כישלון שיטתי ביכולתה לבצע חקירות אמיתיות בצורה עצמאית, אובייקטיבית ואפקטיבית כנדרש בדין הבינלאומי על העבירות שבוצעו נגד הפלסטינים", וב"כישלון הבחינה המפשטית של פעולותיה בשטחים הכבושים, כולל מזרח ירושלים".

תוצאות ההצבעה של מועצת זכויות האדם של האו
תוצאות ההצבעה של מועצת זכויות האדם של האו"ם

תוצאות ההצבעה של מועצת זכויות האדם של האו

נציב מועצת זכויות האדם של האו
נציב מועצת זכויות האדם של האו"ם או"ם זייד ראאד אל חוסיין(צילום: AFP)
 

חברות המועצה הדגישו את מחויבותה של ישראל ככוח כובש להבטיח את ביטחונם, שלומם ורווחתם של האזרחים הפלסטיניים בשטחים הכבושים ובעזה, ואמרו כי הוועדת תחקור בסיוע של מומחים רלוונטים את ה"מתקפה הצבאית על מחאה אזרחית שהחלה ב-30 במרץ שכוללת הפרות שעלולות להגיע לכדי פשעי מלחמה".

 

 

מטרת החקירה, לדברי המועצה היא "לגבש המלצות, בייחוד צעדי ענישה, כדי לסיים את הפטור מעונש ולהבטיח דין וחשבון חוקי, כולל פושעים אינדיבידואלים (הכוונה לחיילים) ואחראים נוספים, ולעדכן את המועצה בדו"ח כתוב ובדיווחים בעל-פה".

 

מועצת זכויות האדם קראה לישראל להפסיק באופן מיידי את כל הפעלת הכוח ביהודה ושומרון, מזרח ירושלים ורצועת עזה, וקראה גם למפגינים הפלסטינים לשמור על מחאה לא-אלימה ולהימנע מפרובוקציות שעלולות לגרום לנפגעים נוספים. ישראל נדרשת, לדברי המועצה, להפסיק את "המצור" על רצועת עזה שמהווה ענישה קולקטיבית לכל האזרחים. המועצה דרשה לפתוח את כל המעברים לרצועה לצרכי מעבר אזרחים, סיוע הומניטרי וסחורות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נשיא טורקיה ארדואן
צילום: רויטרס
מומלצים