שתף קטע נבחר

מחליפים דוד שמש? בדקנו כמה זה יעלה לכם

רגע לפני הקיץ, זה הזמן לבדוק את קולטי השמש, לערוך טיפול תקופתי ולדאוג שאנרגיית השמש תצליח לחמם לכם את המים ביעילות. כמה יעלו תיקונים והתקנות בתחום זה, עבור מה לגיטימי לדרוש תוספת במחיר ומהי האחריות הנהוגה בתחום? אתר "המקצוענים" עם מדריך שיחסוך מכם את "שיעורי הבית" לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע

אם גם בימות הקיץ החמים אתם לא מצליחים ליהנות ממקלחת חמה, זה הזמן לבדוק את דוד השמש שלכם. כמה יעלה תיקון, כמה תעלה החלפת הדוד, מה כלול במחיר ומה לא לגיטימי לדרוש בעבורו תוספת? לפניכם הסקירה.

 

עוד כתבות בנושא:

מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד

דוד שמש: העיקר האמינות

להתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?

 

לפני שמחליפים: כמה יעלה תיקון?

לפני שממהרים להחליף דוד שמש, ישנם תיקונים שהם בבחינת תחזוקה שוטפת, ורכיבים שעקב בלאי ניתן להחליף מבלי להצטרך להחליף בהכרח את הדוד. "החלפת פלאנג' תעלה לכם 550-650 שקל, כשהמחיר כולל גוף חימום, תרמוסטט ומאיץ וכן הסרת אבנית מהדוד", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"החלפת גוף חימום תעלה לכם 450-550 שקל. החלפת תרמוסטט תעלה לכם 250-350 שקל. החלפת צינור בין דוד השמש לקולט השמש תעלה 250-350 שקל, כשהמחיר כולל צינור SP תקני, באורך של עד 2 מטר. טיפול תקופתי יעלה לכם 500-800, וכולל שטיפה למערכת הדוד והקולטים, תיקון נזילות וניקוי אבנית. ניקוי תקופתי של קולטי שמש מומלץ מאוד לפני תחילת העונה החמה, ועולה 300-400 שקל, כשהמחיר כולל שטיפה פנימית של הקולטים".

 

   (צילום: shutetrstock) (צילום: shutetrstock)
(צילום: shutetrstock)

 

כמה תעלה התקנת דוד שמש  

חשוב מאוד להתאים את נפח הדוד לכמות הנפשות, להיקף השימוש המשוער ולמיקום הדוד. הדבר משמעותי הן מבחינת תצרוכת החשמל ויעילות הדוד. ככל שהצנרת ארוכה יותר, למשל, יש חשיבות לבידוד שלה, על מנת לא "לאבד" אנרגיה מיותרת בשל זרימת המים על פני קטע צנרת ארוך במיוחד.

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "התקנת דוד שמש בנפח של 80 ליטר (עבור 2-3 נפשות) תעלה לכם 2,220 עד 2,700 שקל, כשהמחיר לגבי כל ההתקנות, מתייחס להתקנה סטנדרטית. ככל שההתקנה מורכבת יותר, והגישה אל הדוד פחות נוחה, המחיר יכול לעלות בהתאם. מחיר זה כולל קולטי שמש. התקנת דוד שמש בנפח של 120 (3-4 נפשות) או 150 ליטר (5 נפשות) תעלה 2,600 עד 3,100 שקל. התקנת דוד שמש בנפח של 200 ליטר (6 נפשות ומעלה), תעלה 3,600 עד 4,100 שקל.

 

"לגיטימי לגבות תוספת מחיר עבור הארכת צנרת, כך שבמקרה של צנרת באורך של מעל 4 מטרים, יש לגבות עבור התוספת 40-50 שקל למטר אורך. כמו כן, עבור התקנת דוד על גבי גג רעפים ישנה תוספת בסכום של 200-300 שקל".

 

התקנת קולטי שמש

התקנת קולטי שמש בנפרד, פחות כלכלית מאשר החלפת דוד שלם, אך אם הדוד שלכם חדש, אלו המחירים. מוקד השירות: "התקנת קולט שמש לדוד קטן יחסית תעלה 1,200-1,700 שקל, לדוד בינוני תעלה 1,600-2,100 שקל ועבור דוד גדול תעלה 2,400-3,000 שקל".

 

אקססוריז לדוד: טיימר ומסנן אבנית

למרות התוספת במחיר, הרי שאלמנטים אלו יכולים לחסוך לכם כסף לטווח ארוך. התקנת טיימר לא רק תאפשר לכם הפעלה מדודה של הדוד, ולפיכך חיסכון בתצרוכת החשמל, אלא גם תמנע מצב שבו תשכחו את הדוד דולק למשך שעות ארוכות ותגרמו נזק לתרמוסטט. דבר שבהחלט יכול לעלות לכם באסון (התפוצצות הדוד). התקנת מסנן אבנית, יאריך את חיי הרכיבים הפנימיים של הדוד, ולמעשה יאפשר לכם ליהנות מהדוד למשך שנים ארוכות יותר.

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "התקנת טיימר עולה 350-450 שקל, כשהמחיר כולל טיימר אנלוגי סטנדרטי. יצויין כי במקרים רבים יהיה זול יותר לרכוש בחנות את הטיימר, ולא דרך בעל המקצוע. בכל מקרה, שווה להשוות מחירים ולבחור במוצר של חברה מוכרת, הכולל אחריות. התקנת מסנן אבנית תעלה לכם 300-400 שקל, כשהמחיר כולל מסנן סטנדרטי".

 

מחפש מתקין דודי שמש? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים