שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    השיטה המצליחה של גולדן סטייט

    בגלל שאצל הווריורס אין דבר כזה "יום רע" או "זריקה רעה", השחקנים מקבלים ביטחון ומשפיעים ברגעים החשובים ביותר

    כמעט כל מי שמשחק כדורסל מכיר את התופעה הזו. לשחקן מסוים לא נכנסות הזריקות, ואז המאמן או שחקן אחר אומרים לו משהו בסגנון - זה לא היום שלך, תפסיק. סטף קרי, קליי תומפסון וקווין דוראנט הם קלעים טובים לכל הדעות, אבל גם הם לפעמים מדייקים פחות ממה שמצופה מהם. רק שאצלם יש הבדל משחקנים שמשחקים במקומות אחרים: מאמן גולדן סטייט והקבוצה סומכים עליהם גם כשיש להם יום רע, ולא אומרים להם משפטים כמו זה שהוזכר לעיל אלא הפוך - נותנים להם את האשראי להמשיך לזרוק. לרוב התוצאה משתלמת.

     


     

    אפילו במספר משחקי פלייאוף השנה סטף קרי התחיל את רע והחטיא לא מעט זריקות, אבל סטיב קר לא הוריד לו את הביטחון אלא נתן לו להמשיך לזרוק והתוצאות תמיד השתלמו. המושג "יום רע" הוא מיתוס - הוא לא באמת קיים. הרבה קבוצות מאמינות במיתוס הזה, אבל לא גולדן סטייט, וזה גורם לשחקנים שלהם לקלוע הרבה גם במה שאחרים מכנים "יום רע" ולנצח. גם כשקרי לא פגע בכלום במשחק השלישי, בסוף ההתמודדות הוא קלע חמש נקודות רצופות חשובות בגלל שסמכו עליו.

     

    סטפן קרי גולדן סטייט (צילום: רויטרס)
    גולדן סטייט(צילום: רויטרס)

     

    עוד מושג מוטעה בו משתמשים אנשים רבים והרבה קבוצות מתנהלות לפיו הוא "זריקה רעה". שחקנים מפחדים לקחת זריקות מסוימות כי המאמן עלול להוריד אותם לספסל. בגולדן סטייט הבינו שהמושג הנ"ל פשוט לא מדויק. זה משתנה משחקן לשחקן. לדוגמה, לפעמים באמצע מתפרצת תומפסון מחליט לקחת זריקה מחצי מרחק או אפילו מהשלוש. בקבוצות רבות לא עושים דברים כאלה, אבל בגולדן סטייט זה מקובל כי לתומפסון יש אחוזים מצוינים במצבים האלה. דוגמה נוספת היא הזריקות של קרי לשלוש - במקרים רבים יש עליו שומר צמוד, אבל הוא לוקח את הזריקה בכל מקרה. למה? האחוזים.

     

    התובנות הללו נותנות לגולדן סטייט יתרון עצום, והן חלק מהסיבות שכנראה יובילו אותה לאליפות נוספת. 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רויטרס
    קווין דוראנט
    צילום: רויטרס
    מומלצים