שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את המקרר שלכם

שוכחים לנקות או מנקים יותר מדי, לא משאירים פתח לאוורור מאחור ומתעלמים מרעשים מוזרים שהוא משמיע - מעבר לנזק שיכול להיגרם למקרר, יש כמה דברים שגם יכולים לסכן אתכם: התחשמלות או התלקחות שתוביל לשריפה בבית, למשל. אתר "המקצוענים" עם הטעויות שאתם עושים הגורמות לתקלות במקרר

גם אתם מגלים רק לאחר כמה שעות שדלת המקרר לא סגורה היטב, מנקים אותו עם יותר מדי מים, שוכחים לנקות אבק מהקונדנסור ומתעלמים מרעשים מוזרים? אם אתם לא מקפידים על העצות הבאות, זה רק עניין של זמן עד שהמקרר יתקלקל. לעתים, התיקון יהיה יקר עד כדי כך שישתלם לכם לרכוש מקרר חדש.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

לא שואבים אבק מהקונדנסור

אם עד לרגע זה לא ידעתם מהו קונדנסור, היכן הוא ממוקם ושצריך לשאוב אותו אחת לחצי שנה, אל תתפלאו אם יתגלו תקלות במקרר שלכם. הקונדנסור (מעבה) ממוקם במרבית המקררים בחלקו התחתון של גב המקרר ומכוסה במכסה (במקררים מדגם אמריקאי, הוא ממוקם בחלקו הקדמי למטה).

 

תפקידו להגן על המדחס ועל מערכת הקירור. "אם לא תפתחו את המכסה ותשאבו אותו מדי פעם באמצעות שואב אבק ביתי, זה יכול לפגום בפעילותו התקינה", מסביר אברהם ויחנסקי מא.א. קירור באתר "המקצוענים". הנזק: ברגע שהוא נסתם, המאוורר לא מקרר את המנוע, מה שיכול לגרום למנוע להישרף. התיקון במקרה זה, יעלה לכם הרבה מאוד כסף.

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מצמידים את המקרר לקיר  

אם גם אתם מצמידים את המקרר לקיר, כדי לנסות להרוויח כמה שיותר "שטח פנוי" במטבח, אתם עושים טעות. ויחנסקי: "חשוב לשמור שהמקרר יהיה במרחק של לפחות 10 ס"מ מהקיר, כדי לא לפגוע במערכת האוורור של המקרר, דבר שיכול להוביל לתקלות ברכיבים נוספים של המקרר".

 

מנקים את המקרר עם יותר מדי מים

אם אתם אובססיביים לגבי ניקוי, זכרו שהמקרר יכול להיות מבריק מניקיון, אבל פגום. וגרוע מכך, מגע של מים עם כל רכיב שהוא יוביל לקצרים, עד כדי התלקחות שתוביל לשריפה בבית.

 

אפשר בהחלט להסתפק בסמרטוט לח עם חומר ניקוי עדין. ויחנסקי: "כל המערכת של המקרר היא חשמלית: בגב המקרר, מעליו, בתוכו. למשל, תקלות רבות נגרמות לכרטיס האלקטרוני הממוקם בחלקו העליון של המקרר, בשל ניקוי המשטח העליון עם כמות גדולה מדי של מים. גם בתוך המקרר יש להסתפק בניקוי של מטלית לחה עם מעט סבון כלים".

 

מנקים את המקרר כשהוא מחובר לחשמל

מעבר לעובדה שמדובר בסכנה, שכן זהו מכשיר חשמלי, הרי שהשארת המקרר דולק למשך זמן ממושך תגרום להצטברות של קרח. בהמשך, ייתכנו בעיות של ניקוז, אוורור ופיזור של הקור במקרר. לכן, חשוב מאוד להקפיד לנתק את המקרר מהחשמל לפני שמתחילים לנקות אותו.

 

מעמיסים יותר מדי מזון ולא מקפידים על סגירה הרמטית של הדלת

פעמים רבות צרכנים מעמיסים יותר מדי מוצרים במקרר, מה שגורם לדלת המקרר לא להיסגר בצורה הרמטית. בבוקר, הם קמים ומגלים שכל המקרר הופשר.

 

"הסיבה לכך היא שפעילות החיישנים של המקרר משתבשת והם לא מעבירים הוראה לכרטיס האלקטרוני לפעול ואז פעולת הקירור נפסקת", מסביר ויחנסקי. "במקרה כזה, יש צורך לנתק את המקרר למשך שעתיים, כדי לאפס את המערכת ורק לאחר מכן לחבר אותו בחזרה. זה יכול לעזור מספר פעמים, אך אם הדבר חוזר על עצמו זה יכול פשוט להרוס את החיישנים".

 

עוד דבר שמונע סגירה הרמטית של הדלתות הוא ניקוי של הגומיות עם חומרי ניקוי חזקים מדי (מסיר שומן, אקונומיקה וכו'). ניתן למרוח עליהם קרם ידיים אחת לכמה חודשים, ולבדוק באמצעות העברת דף נייר כשהדלת סגורה, האם הגומיות מאפשרות סגירה הרמטית.

 

במידה שלא ניתן להחליפם בחלק מהמקרים בעלות של כמה מאות שקלים. בכל מקרה, מומלץ לשמור על מצב הגומיות שכן ישנם דגמים שבהם כלל לא ניתן להחליף את הגומיות, אלא יש צורך בהחלפת כל הדלת (תיקון יקר ולא כלכלי).

 

לא מתקינים מכשיר השהייה

כיום מרבית התקלות הן של הכרטיס האלקטרוני. רבות מהם נגרמות בשל קצרים והספקות חשמל. ויחנסקי: "למרות שלמקרר יש מערכת השהייה של כ-3 דקות, מומלץ להתקין בנוסף מכשיר השהייה שמונע מהמקרר להידלק במשך 6-7 דקות. מכשיר איכותי יעלה 130-160 שקל, ועדיף לרכוש אותו ישירות בחנות ולא מבעל מקצוע שיכול לגבות מכם עמלה מיותרת על המכשיר".

 

מתעלמים מתקלות קטנות

לעתים תיקון של תקלה קטנה בזמן יכול לאפשר למקרר לפעול במשך שנים ארוכות. לעומת זאת, התעלמות ממנה יכולה להוביל לשרשרת של תקלות ברכיבים נוספים. למשל, אם המקרר מרעיש או עובד ללא הפסקה, מומלץ להזמין טכנאי. זה יכול להעיד על קרח במאוורר שיכול לשרוף אותו.

 

גם נזילת מים היא סימן לכך שיש רכיב שאינו תקין. ברגע שתופסים את התקלה בזמן העלות היא 150-350 שקל. אחרת, התיקון יכול להגיע גם לכמה אלפי שקלים ולעתים כבר לא להיות משתלם, ויחייב אתכם לרכוש מקרר חדש".

 

צריכים טכנאי מקררים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים