שתף קטע נבחר

 

ערפאת חזר לעזה - בסיוע בינלאומי

קודם לכן, טענו גורמים פלסטינים כי ערפאת אינו חוזר כי הוא חושש מהשפלה כשישראל תדרוש לערוך חיפוש במטוסו. בלשכת ערפאת מכחישים ואומרים כי סיוריו בעולם הערבי קשורים למצב הבטחוני באזור

יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, נחת בצהריים (יום ה') בנמל התעופה בדהנייה. במהלך הבוקר דיווחו גורמים פלסטינים כי ישראל מונעת ממטוסו של ערפאת לנחות בנמל התעופה בדהנייה ולפיכך הוא נאלץ להישאר בטורקיה.
ישראל הכחישה טענות אלה. גורמים ביטחוניים אמרו, כי באף אחד מהמקרים בהם נסגר שדה התעופה, לא נמנע חופש התנועה מיו"ר הרשות ערפאת. עם זאת, ציינו הגורמים, כי לא ייתפלאו אם בכירי הרשות מבריחים במכוניותיהם ואף במטוסו של ערפאת אמצעי לחימה.
מקור פלסטיני אומר ל-ynet כי בהתערבות מצרית, אירופאית ושל שליח האו"ם טרייה לארסן, הסכים ערפאת לנחות בעזה לאחר שהובטח לו, כי לא ייערך כל חיפוש במטוסו. בסביבתו של ערפאת מביעים זעם רב על כך שבכירים ישראלים, כמו הרמטכ"ל מופז ונשיא המדינה קצב, כיוונו אצבע מאשימה ישירה לעברו של ערפאת.
שר בקבינט הפלסטיני אמר ל-ynet, כי ברשות דוחים את ההתקפות על ערפאת ורואים בהן סימן לגל חדש של הסלמה ישראלית נגד הפלסטינים.

ערפאת ממשיך להתלונן שישראל משתמשת בנשק אסור

ערפאת בינתיים מנצל את סיוריו כדי לההסביר את העמדה הפלסטינית באירופה ולחזק את הקשרים עם העולם הערבי. אתמול, בעת שמטוסו עבר מעל סוריה, שלח מברק לנשיא סוריה, בשאר אסד, וציין כי "בשעה שאנו עוברים בשמי אחותנו, אנו מברכים את הוד נשיאותכם ואת העם הסורי ומאחלים לכם הצלחה ואינשאללה נתפלל ביחד בירושלים בירת מדינתנו הפלסטינית העצמאית".
כמו כן שוחח ערפאת עם נשיא צרפת ז'ק שיראק ועם שר החוץ האמריקני קולין פאוול והתלונן בפניהם על כך שישראל משתמשת בנשק אסור ובגז רעיל. הוא ציין כי הרשות מגנה את האלימות נגד חפים מפשע אך הוסיף כי המדיניות הכלכלית של ישראל והחיסולים מביאים להסלמה. ערפאת אמר עוד כי הורה לאנשיו לחקור את האירוע בצומת אזור.
מקורות פלסטיניים אומרים ל-ynet כי "ערפאת אינו מביע התנגדות לתגובות הפלסטיניות על האלימות הישראלית". כלומר, ההסלמה באלימות הפלסטינית היא בברכתו של היו"ר.

הרחוב הפלסטיני פסימי

בסקר דעת קהל שהתפרסם אתמול ברשות עולה כי 58.9% מהפלסטינים פסימיים לגבי העתיד, לאור תוצאות הבחירות בישראל ו-49.8% מתנגדים להמשך תהליך השלום. במקביל, 47.4% סבורים כי האופוזיציה הפלסטינית אינה מסוגלת להציג אלטרנטיבה ראויה. בסביבתו של ערפאת שבו לדבר בימים האחרונים על הרחוב הפלסטיני כקלף החזק ביותר בידיו של היו"ר. ערפאת, אומרים אנשיו, סבור שהסלמה נוספת תוציא את האמריקנים מאדישותם ותאלץ אותם ואת האירופים ללחוץ לחידוש המו"מ. במקרה כזה מצפה ערפאת שישראל תואשם באי כיבוד הסכמים ובהתעלמות מזכויותיהם של הפלסטינים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים