שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    מונדיאל הסיפורים הגדולים

    חמישייה אנגלית במחצית אחת, שער שגורם לרעידת אדמה, הבכי של ניימאר, החגיגה הפולטית של שאקירי, הדחה של נבחרת בגלל צהובים וכמובן מהפכת ה־VAR. הטורניר הזה ייזכר בעיקר בגלל הסיפורים המרתקים שליוו אותו. וגם: דירוג 10 המשחקים הגדולים

    מונדיאל 2018 קרוב לסיומו וייזכר בעיקר בזכות טכנולוגיית ה-VAR, האכזבות מצד כמה מהנבחרות שהוזכרו כפייבוריטיות לפני הטורניר ובעיקר בזכות השערים הרבים (יותר מ-20!) שהובקעו בדקות מאוחרות. לפני סיום, זה הזמן לדרג את המשחקים שייזכרו צוותא עם משחקים גדולים מטורנירים אחרים. חלקם היו "סתם" משחקים טובים, בחלקם הייתה דרמה, אבל מאחורי כולם היה סיפור.

     

    למען האמת, מספיק להעיף מבט ברשימת המשחקים שנשארו מחוץ לרשימה בשביל להבין איזה מונדיאל מרתק עברנו: חמישייה אנגלית מול פנמה במחצית אחת בלבד, לוסאנו מכניע את גרמניה וגורם לרעידת אדמה במקסיקו, רוסיה מפציצה חמישייה במשחק הפתיחה הפורה ביותר אי פעם, ניימאר מכריע את קוסטה ריקה בתוספת הזמן ופורץ בבכי, המרוקאים והאיראנים כמעט מפתיעים את הספרדים והפורטוגלים, הסנגלים מודחים על חודם של שני כרטיסים צהובים, הקרואטים המותשים שורדים שלוש הארכות רצופות ומעפילים לגמר, שאקירי חוגג באופן פרובוקטיבי ניצחון דרמטי מול סרביה וכמעט מושעה מהמשך הטורניר, וטוני קרוס מוביל 10 גרמנים לניצחון עמוק בתוספת הזמן מול שבדיה.

     

    החגיגות של ג'אקה ושאקירי (צילום: EPA)
    החגיגות של ג'אקה ושאקירי(צילום: EPA)

     

    מקום 10: קרואטיה – ארגנטינה 0:3. המשחק שיירשם באותיות זהב ככזה שהוביל להכרה שהקרואטים יכולים להגיע הכי רחוק שאפשר בטורניר הנוכחי. הדרום אמריקאים הגיעו למשחק עם הגב לקיר לאחר התיקו מול איסלנד (והחמצת הפנדל של מסי). לאחר מחצית מאופסת נדמה היה שהמשחק יישאר שקול עד לסיומו, אך טעות איומה של קבז'רו ומשחק מושלם של מודריץ' הובילו את קרואטיה לניצחון גדול.

     

    מקום 9: בלגיה – ברזיל 1:2. ברזיל הייתה המועמדת המובילה לזכות בטורניר, אך פתיחה מעט צולעת בשלב הבתים עימעמה את סיכוייה. הניצחון מול מקסיקו בשמינית הגמר העלה שוב את רף הציפיות והוביל למפגש מרתק עם בלגיה. הבלגים המוכשרים עלו די מהר ליתרון כפול, אבל ברזיל לא ויתרה ורק יכולת גבוהה של קורטואה וההגנה שלו מנעה שוויון ואולי אפילו מהפך. בכל מקרה, המפגש הזה סיפק את אחד מהמשחקים היפים בטורניר.

     

    מקום 8: ארגנטינה – ניגריה 1:2. הלחץ שבו ארגנטינה הייתה שרויה עקב החובה שלה לנצח במשחק הזה היה מורגש והיא התקשתה להבטיח את הניצחון בשלב מוקדם. שער מאוחר ודרמטי של רוחו הוביל לעלייה של הלה-רוחה לשמינית ולמופע אימים של מראדונה ביציע.

     

    מקום 7: אנגליה – קולומביה 1:1 (3:4). שער על הבזאר של מינה (שהוביל אותו לשלושה שערים רצופים בטורניר – הרצף הכי גבוה לשחקן הגנה אי פעם) קבע סיום דרמטי בזמן החוקי של שמינית הגמר ואחרי משחק מאופס בהארכה הגיעו הקבוצות לפנדלים. פיקפורד - השוער האלמוני מאברטון - כיכב, שבר את המנחוס האנגלי והפך לגיבור לאומי.

     

    מקום 6: קרואטיה – רוסיה 2:2. (3:4). רוסיה, שנחשבה כאחת הנבחרות החלשות ביותר בטורניר, אותתה כבר במשחק הפתיחה שיש לה מה למכור בטורניר הביתי. ניצחון נוסף על מצרים של מוחמד סלאח והדחתה של ספרד בשמינית, הביאו אותה למפגש מפתיע עם קרואטיה ברבע הגמר. גולאסו של צ'רישב ושוויון דרמטי חמש דקות לסיום ההארכה, ניתבו את שתי הקבוצות לקרב פנדלים שהוכרע רק עם הבעיטה החמישית של ראקיטיץ', למגינת ליבם של רבבות האוהדים הרוסים ביציעים.

     

    נבחרת דרום קוריאה חוגגת (צילום: AP)
    דרום קוריאה מעיפה את גרמניה(צילום: AP)

     

    מקום 5: דרום קוריאה – גרמניה 0:2. המשחק המפתיע של הטורניר. אחרי הדרמה מול שבדיה, רבים חשבו שהנה, אלופת העולם המכהנת חזרה לעצמה ומסתערת על התואר, אבל בסופו של דבר הקוריאנים הם אלה שהבקיעו עמוק בתוספת הזמן. אמנם השער נפסל על ידי השופט, אבל אושר באמצעות ה-VAR – מה שרק הוסיף לדרמה. המאנשאפט ניסו להשוות בכל הכוח, אבל איבוד כדור של נוייר קרוב לרחבת ה-16 הקוריאנית הוביל לשער השני ולחותמת הסופית להדחה המפתיעה.

     

    מקום 4: קרואטיה – דנמרק 1:1. (2:3) מודריץ' החמיץ פנדל גורלי על סף סיום ההארכה וכמעט הפך לגיבור הטראגי של המשחק, תואר שבסופו של דבר 'זוכה' בו שמייכל, שלמרות עצירת אותו פנדל ועוד שניים נוספים בדו קרב הבעיטות, לא מצליח למנוע הדחה דנית. מהעבר השני, סובאשיץ' הקרואטי, בתצוגה מדהימה, הדף שלוש בעיטות. יורגנסן, כובש השער הדני (בתוך הדקה הראשונה למשחק), עושה מהלך שגורם לדז'ה-וו לעלייה של אורוגוואי לחצי גמר מונדיאל 2010 (מונע שער בטוח לקראת סיום תמורת פנדל), אבל בשונה ממנו – הפעם הצד השני הוא זה שחגג.

     

    מקום 3: ספרד – פורטוגל 3:3. אולי המשחק המרתק ביותר בשלב הבתים. רונאלדו סוף סוף נתן הצגה במונדיאל וכבש שלושער, כולל שער מדהים בבעיטה חופשית שקבע שוויון שתי דקות לסיום, שער שהשווה אותו לפרנץ פושקאש בראש טבלת הכובשים הבינלאומיים (רונאלדו יעבור אותו במשחק הבא מול מרוקו). נאצ'ו – שהבקיע גולאסו, וקוסטה – עם צמד - מהצד השני, לא הספיקו לניצחון. המשחק ייצר ציפיות כלפי שתי הנבחרות הללו, שאכזבו בהמשך.

     

    מקום 2: בלגיה – יפן: 2:3. בלגיה הייתה מועמדת מתחילת הטורניר להגיע רחוק והתצוגות בשלב הבתים לא איכזבו, מה שרק הגביר את תחושת ההפתעה כאשר הסמוראים הכחולים עלו ליתרון כפול. הבלגים עברו למשחק גובה, החלו לבצע מהפך ב־20 הדקות האחרונות, כאשר המהלך האחרון ששוחק בזמן החוקי – במבצע קבוצתי מרהיב - היה גם שער הניצחון.

     

    מקום 1: צרפת – ארגנטינה 3:4. אם דיברנו על משחק שייזכר גם בשנים הבאות, זה לבטח יהיה המשחק הזה – במיוחד אם צרפת תזכה. מהפך של ארגנטינה שבסופו של דבר לא הספיק, תצוגת ענק של אמבפה, שער מדהים של פבאר ושער של אגוארו לקראת הסיום שעורר תקווה לשתי דקות, אך בסופו של דבר לא מנע את הדחת הדור של מסי, שסיים את הטורניר בשמינית הגמר, וגם את הסיכוי להביא גאווה לאומית למרות הר הציפיות על פני כל השנים האחרונות.

     

    האם משחק הגמר ימשיך את הלך הרוח של הטורניר וייכנס לרשימה? נגלה ביום ראשון.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גטי אימג'ס
    מסי, אוזיל וניימאר
    צילום: גטי אימג'ס
    מומלצים