שתף קטע נבחר

ההורים של מלניה קיבלו אזרחות אמריקנית

ויקטור ואמלייה קנבס, שעברו מסלובניה וחיים כבר שנים בארה"ב כתושבי קבע, הושבעו בטקס בניו יורק. אבל האם בגרין קארד זכו הודות לאותו הליך שעכשיו טראמפ קורא עליו תיגר?

ההורים של הגברת הראשונה של ארצות הברית מלניה טראמפ הושבעו אמש (יום ה') לאזרחים אמריקנים. טקס ההשבעה של הזוג הסלובני, ויקטור ואמלייה קנבס, נערך בעיר ניו יורק.

 

עוד סיפורים מרתקים בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

הורים של מלניה טראמפ (צילום: רויטרס)
ויקטור ואמלייה בטקס בבית הלבן באפריל השנה(צילום: רויטרס)

פסגת נאט
מסלובניה לניו יורק. הגברת הראשונה של ארה"ב מלניה טראמפ(צילום: AFP)
בני הזוג קנבס חיים בארה"ב זה שנים במעמד של תושבי קבע. את מלניה, שהיגרה לאמריקה בשנות ה-90 בתקווה לפתח בה קריירת דוגמנות, הם גידלו בעיר סבניצה כשסלובניה הייתה עדיין נתונה תחת שלטון קומוניסטי. האב ויקטור היה סוחר מכוניות והאם אמלייה עבדה במפעל טקסטיל. שניהם מבוגרים רק במעט מחתנם טראמפ בן ה-72: לוויקטור מלאו 74 שנים ולאמלייה 73.

 

הוריה של הגברת הראשונה הגיעו לטקס ההשבעה שלהם בבניין פדרלי במנהטן מלווים באנשי המחלקה לביטחון המולדת, וכך הם גם עזבו את המקום. עורך הדין שניהל עבור השניים את תהליך קבלת האזרחות, מייקל וויילדס, אמר ל-CNN: "זה הלך טוב והם אסירי תודה והערכה ביום הנפלא הזה למשפחתם".

הורים של מלניה טראמפ טקס קבלת אזרחות (צילום: AP)
עורך דינם של בני הזוג מוסר הצהרה לתקשורת בסמוך לטקס קבלת האזרחות(צילום: AP)

הורים של מלניה טראמפ (צילום: MCT)
איך הושג הגרין קארד? ויקטור ואמלייה קנבס(צילום: MCT)
מלניה טראמפ עברה לניו יורק ב-1996 ואת טראמפ המיליארדר, שעתיד היה להפוך לבעלה ולהמשיך כל הדרך לבית הלבן, היא פגשה שנתיים לאחר מכן. השניים התחתנו בשנת 2005, ונולד להם ילד אחד – בארון. היא קיבלה אזרחות אמריקנית בשנת 2006. ויקטור ואמלייה קנאבס מצטרפים לעתים קרובות לנסיעות של המשפחה הנשיאותית, בין השאר לאחוזתו של הנשיא טראמפ בפלורידה.

 

בזכות מלניה: סלובניה על המפה - ועושה מזה כסף

 

ב-CNN הדגישו אמש את העובדה שעורך הדין וויילדס לא ציין איזה מסלול אפשר להוריה של מלניה טראמפ לקבל גרין קארד. בארה"ב יש מי שחושדים שהגריד קארד ניתן להם הודות לאותו מסלול שהנשיא טראמפ רוצה כעת לצמצם באופן דרמטי – מסלול "הגירת הרשת", המבוסס על הגירה משפחתית. מדובר בדרך הנפוצה ביותר להשגת גרין קארד בארה"ב, ובמסגרתה המהגר מקבל את האשרה לא על סמך כישורי עבודה או מעמד של פליט למשל, אלא על בסיס קשרי משפחה עם מי שכבר קיבלו מעמד חוקי בארה"ב.

 

חלק מהמבקשים להגביל את ההגירה לארה"ב מדגישים את העובדה שבקרב מקבלי הגרין קארד שיעורם של הזוכים בו על בסיס קשרי משפחה גבוה באופן לא מידתי. הם טוענים כי העובדה שעוד ועוד מהגרים מגיעים רק על בסיס קשרי דם אינה משרתת את האינטרסים של ארה"ב.


פורסם לראשונה 09/08/2018 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הגברת הראשונה מלניה טראמפ
צילום: EPA
מומלצים