שתף קטע נבחר

רגע לפני החגים

חגי תשרי בפתח ועמם התחייבויות והוצאות נוספות. הנה כמה טיפים להיערכות כלכלית נכונה לקראת השנה החדשה

 

בשיתוף ynet רכב חדש

 

אתם מרגישים את זה? החגים בפתח. זה מתחיל כמובן בחמסין ומסתיים בהוצאות של חודש אוגוסט - החופשה, הקניות, הארטיקים וכל ההוצאות של החזרה לבית הספר. אבל בואו נודה על האמת: ההוצאות הגדולות באמת עדיין נמצאות לפנינו: החגים, או כפי שעם ישראל מכיר אותם: חגי הקניות.

 

 (צילום: דרור במדבר) (צילום: דרור במדבר)
(צילום: דרור במדבר)

 

זה מתחיל ברהיטים חדשים, ממשיך באוכל, שתיה, עוד חופשה קטנה כזו, הזדמנות לשדרג את הדירה עם כמה פריטים חדשים שרק יעלו לנו כמה אלפי שקלים, אתם תחליטו איך להשלים את החסר. כיצד נערך לכך בחוכמה? התשובה פשוטה: נחשוב מראש. אוגוסט הוא חודש קשה כלכלית וגם ספטמבר. לכן מומלץ לחסוך לפני, להצטמצם מעט בהוצאות ולהדק קצת את החגורה. למשל, אפשר לחשוב היטב על איזה נופש אנו רוצים להוציא כסף בחגים ובאופן כללי לא להתבייש להשוות, לא להתבייש להתמקח, היום יש הרבה צרכנים והרבה כלים ויכולות להשוות, במיוחד באמצעים מקוונים.

 

ליצירתיים זה יוצר הזדמנות מעולה לעבור על חשבון ההכנסות וההוצאות. לפעמים אנו מפספסים כספים שמגיעים לנו וכאשר הם מגיעים, אנו שוכחים אותם והם סתם נבלעים לתוך החשבון. ראו ערך דמי הבראה, אותו סכום של אלפי שקלים שאנו מקבלים בחלק מהמקרים עם בוא הקיץ. אנו יכולים להיערך מראש, לבדוק מה גובה דמי ההבראה ולמשל להתאים את הנופש של החגים לגובה דמי ההבראה, וכך לא להיכנס להסדרי תשלומים מעיקים על חשבון הבנק שלנו, שנובעים מן העובדה שהחלטנו שהשנה אנו רוצים "חופשת חלומות".

 

עוד נקודה חשובה: הרכב. עם בוא החגים תמיד עולה השאלה, אם אנו כבר מתחדשים, למה שלא נחליף גם את הרכב? אלא שהחלפת רכב אינה עניין של מה בכך: בבולמוס הקניות הכללי אנו עלולים למצוא את עצמנו נופלים ומתפתים לעסקאות קלות שיכבידו בטווח הארוך על חשבון הבנק שלנו ויתבררו כלא כדאיות. הנה הדרך הנכונה לעשות זאת: לקראת החגים יש לבדוק עסקת ליסינג תפעולי פרטי, וכך זה עובד: במקום להחזיק בחניה מכונית שסוחטת מאתנו כסף, עדיף לנהוג במכונית חדישה, שאינה מועדת לקלקולים, מאפשרת לנו יותר חופש מחיה וגם לא מכבידה לנו על חשבון הבנק.

 

בעסקת ליסינג פרטי תפעולי יש לבחור ראשית בדיוק איזו מכונית מתאימה לנו: קטנה, גדולה, משפחתית, אולי רכב פנאי. לבחירות האלה יש השפעה על התנהלותנו אחר כך. הן מבחינה כספית, (כלומר כמה נשלם בחודש) והן מבחינת ההוצאות הנלוות, כמו לדוגמה כמה נשלם על דלק.

 

אז דבר ראשון יוצרים קשר עם חברת הליסינג ובודקים את גובהו של התשלום הראשון על הרכב. התשלום הראשון עשוי ברוב המקרים לעלות פחות או יותר כמו הנופש שבחרנו לנו ליולי אוגוסט. ואם מתנהלים נכון בכל הקשור בתשלום הראשון אז אפשר ליהנות לאחר מכן מתשלומים חודשיים נמוכים שמסתכמים במאות במקום באלפי שקלים שיושבים בחניה. לאחר מכן, עם תום התקופה, יש לשלם תשלום סופי. אך כאן טמון היתרון: התשלום הסופי משמש כמקדמה עבור העסקה הבאה. מכיוון שהמכוניות הן חדשות לחלוטין ומשך תקופת עסקת החכירה הוא בדרך כלל שלוש שנים, אז תמיד יש לנו מכונית חדשה – המכוסה באחריות היצרן - מתחת לבית.

 

ועוד נקודה חשובה: אין הוצאות על תחזוקה, שכן אלה נופלות על כתפי חברת הליסינג, החל בצמיגים וכלה בטסט. וכמובן, גם נושא הביטוח מטופל מכיוון שהחוכר מקבל מחירי ביטוח שמקבלת חברת הליסינג. זה אומר שאין עלויות ביטוח גבוהות. כשחושבים על זה, ההחלטה הכלכלית הטובה ביותר היא לקחת את המכונית המשפחתית המזדקנת, למכור אותה ביולי, להשתמש בכסף באוגוסט לנופש, לקניות לחגים ולכל מטרה אחרת – ובסוף גם להישאר עם כסף ביד לעסקת הליסינג התפעולי פרטי הבאה.

 

הצעות לרכב חדש וליסינג

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים