שתף קטע נבחר

אוטמים את הגג? כמה זה יעלה לכם

זפת, יריעות ביטומניות או חומר אקרילי? אם המילים הללו לא אומרות לכם יותר מדי, כדאי שתגיעו מוכנים לשיחה עם איש האיטום. רגע לפני שאתם מתעוררים לסלון מוצף במים, אתר "המקצוענים" עם כמה מושגים וסקירת מחירים

רגע לפני הגשמים, זה בדיוק הזמן לבדוק את מצב איטום הגג שלכם, ולבצע את כל התיקונים הנדרשים. אחרי הגשמים, תהיו מוגבלים מבחינת אפשרויות האיטום, וגם ככל שמתקרב החורף, כך המחירים עולים. מה חשוב לדעת, כמה זה אמור לעלות ומה עושים כשגרים בבית משותף וועד-הבית מתעלם מכך? לפניכם המדריך.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

זיפות הגג  

אמנם שיטה זו נחשבת למיושנת במיוחד, אך בבתים רבים היא עדיין נפוצה. לרוב ועדי-בתים יעדיפו אותה, מטעמי חיסכון, ומתוך מחשבה על פתרון נקודתי ולא לטווח ארוך. ישנם מקרים שבהם הזפת היא האפשרות המתאימה ביותר, בייחוד כשהגג אינו מתאים להתקנה של יריעות ביטומניות. לרוב, במקרים של ריבוי אלמנטים שמחייבים ניתוק (כמות גדולה של דודי שמש ומזגנים).

 

תמחור זיפות הגג, הוא בהתאם לשטח הגג. ככל שהשטח גדול יותר, כך המחיר למ"ר נמוך יותר. טווח המחירים בשוק הוא 30-70 שקל למ"ר. המחיר אינו כולל פירוק של דוד שמש, קולטי שמש, או כל אלמנט אחר המחובר לגג. המחיר גם אינו כולל תיקוני בטון. אם שטח הגג גדול במיוחד (מעל 200 מ"ר, תוכלו לזכות למחיר הנמוך יותר בכ-10% למ"ר.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?  

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג   

סימנים של רטיבות

 

סיוד הגג

אם לא עברו 5 שנים מאז הפעם האחרונה שדאגתם לזפת את הגג, ייתכן שתוכלו להסתפק בבדיקת מצב הזפת ובסיוד הגג. זאת, בהנחה שהקפדתם על סיוד מדי שנה, לקראת העונה החמה. הסיבה: השמש גורמת לבלאי מואץ של הזפת, לסדקים בה ובכך לכשלי איטום בגג. הסיד, נועד להגן על שכבת הזפת הכהה, להבהיר אותה ולמנוע מקרני השמש להרוס אותה.

 

סיוד נחשב לעבודה שעלותה נמוכה במיוחד, ולרוב, אותו קבלן איטום שביצע את הזיפות הוא שיבצע את הסיוד מדי שנה, כתנאי למתן אחריות על הזיפות. המחיר הוא 3-7 שקל למ"ר, כשהמחיר מתייחס לגג ששטחו מעל 40 מ"ר. 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

איטום הגג ביריעות ביטומניות

יריעות ביטומניות הן יריעות שעשויות מתערובת של גומי ופלסטיק, והן מהוות את התחליף העמיד יותר לזפת. איטום הגג ביריעות ביטומניות אמנם יעלה לכם יותר למ"ר, אך לטווח ארוך החיסכון יהיה משמעותי, שכן לא תצטרכו מדי שנה לשלם עבור סיוד של הגג.

 

דעו כי ישנם שני סוגים של יריעות: יריעות בעובי 4 מ"מ ויריעות בעובי 5 מ"מ. הבדל הוא אמנם רק של מ"מ אחד, אך המשמעות היא שהמרקם, הלבד שבתוך היריעה ואיכות האיטום שונים. כמו כן, ההפרש במחיר ביניהם אינו גדול במיוחד, אך לעתים בעלי מקצוע נוטים לחסוך בעלויות ותמורת אותו מחיר מספקים לכם את הסוג הזול יותר. המחיר עבור איטום הגג ביריעות הוא 60-90 שקל למ"ר, וגם הוא לא כולל עבודות נלוות (פינוי הגג, ניקוי שלו ותיקוני בטון).

 

חשוב לדעת, שהתקן מחייב שהשכבה העליונה תהיה בעובי של 5 מ"מ. כלומר, אם בעל המקצוע מציע לכם ליישם יריעות בעובי של 4 מ"מ, הסכימו שזו תהיה השכבה התחתונה. במקרים בהם הגג כולל כבר שכבת זפת, ניתן להסתפק רק בשכבה אחת של יריעות בעובי 5 מ"מ, ואין צורך בשתי שכבות של יריעות ביטומניות.

 

איטום גג מרוצף  

איטום בחומר אקרילי משחתי: איטום הגג באמצעות מריחת חומר אקרילי משחתי (על בסיס מים) יעלה לכם 40-60 שקל למ"ר. הוא מתאים לאיטום גגות מרוצפים, וכולל את עלות העבודה והחומרים. חשוב לדעת שחומר זה אינו עמיד במצב שבו יש הצטברות של שלוליות על הגג. לכן, אם השיפועים והניקוזים בגג אינם תקינים, למעשה חומר זה לא יהיה בעל כושר אטימה טוב. כמו כן, יש ליישם חומר זה רק על גג יבש. אם לא ביצעתם זאת לפני תחילת העונה הגשומה, ייתכן שאופציה זו לא תהיה אפשרית.

 

איטום בחומר פוליאוריטני: איטום הגג באמצעות חומר פוליאוריטני יעלה לכם 90-150 שקל למ"ר, והוא מתאים לגגות מרוצפים, כשהמחיר מתייחס לגג ששטחו לכל הפחות 30 מ"ר. חומר זה משמש כחומר איטום משלים, ואינו תחליף להנחת יריעות ביטומניות מתחת לאריחי הריצוף של הגג. הוא עמיד בפני קרני השמש וניתן ליישם אותו בעזרת רולר או מכונת התזה. ודאו שבעל המקצוע מיישם את השכבה השנייה רק לאחר ייבוש מוחלט של השכבה הראשונה.

 

מחפשים קבלן איטום? לחצו כאן  

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים