שתף קטע נבחר

מה יש לישראלים להציע לתעשיית הגז והנפט?

אמש (שני) נפתחה בברזיל, התערוכה הגדולה באמריקה הלטינית לתעשיית הנפט והגז וגם 10 חברות ישראליות מציגות בה פתרונות שעשויים לעניין את התעשייה עתירת האמצעים בעולם. הכירו אותן

ישראל לא נקשרת אוטומטית לתחום הגז והנפט, בטח לא כשחקנית מובילה אבל לחברות ישראליות רבות יש פתרונות מתחומים שונים, שעשויים לעניין את התעשייה עתירת האמצעים הזו בעולם.

 

אתמול (שני) נפתחה תערוכת Rio Oil & Gas בריוּ דה ז'ניירוּ שבברזיל שמתקיימת בין התאריכים 24-27 בספטמבר, עם ביתן ישראלי שהקים מכון היצוא בשיתוף מנהל סחר חוץ והנספחות הכלכלית בברזיל. בביתן מציגות 10 חברות ישראליות.

 

"תערוכת ריו גז ונפט היא התערוכה הגדולה באמריקה הלטינית בתחום הגז והנפט והיא גם אחת הגדולות בעולם", אומר אביב ברקוביץ' מענף המים במכון היצוא. "לתערוכה מגיעים גורמים רלוונטיים מיותר מ-30 מדינות, יבקרו בה יותר מ-30 אלף מבקרים מכל העולם, מאמריקה הלטינית אבל גם מארה"ב ומדינות אחרות בעלות עניין בעולם".


אולי אין בישראל נפט, אבל פתרונות לתעשייה יש לא מעט (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אולי אין בישראל נפט, אבל פתרונות לתעשייה יש לא מעט(צילום: shutterstock)

ברקוביץ' מספר שהביתן הישראלי מציג 10 חברות מתוך כ-540 מציגים סך הכל, ושזו הפעם הראשונה שביתן ישראלי מוצג בה באופן רשמי. "היינו לפני שנתיים בתערוכה אבל הפעם זה בשיתוף מנהל סחר חוץ והנספחות הכלכלית בריו. אנחנו מגיעים לתערוכה עם חברות ממגוון תחומים - חלקן מתחום סינון המים, חלקן בתחום מגופים ומחברים חכמים בתעשיית הגז והנפט, כולל חברת הארבו HARBO, שיודעת לתחם נזילות נפט בים ולמנוע את התפשטות כתם הנפט וזיהום הים, במקרה של תקלה. זו טכנולוגיה חדשנית ויחודית להם של מוצר נייד וניתן לפרוס אותו מכל מקום".

 

 

חברות נוספות שמציגות בביתן הן עמיעד, ברמד, פילטרסייף, טלדור, דורות, גולן מוצרי פלסטיק (PEXGOL), אילון הנדסה, המלט ו-IDE.

 

בעזרת הנספחות הכלכלית בריו, הוצמד לחברות המציגות יועץ ותואמו להן פגישות רבות לטובת יצירת שותפויות עסקיות, מול גורמים ממשלתיים ופרטיים גם יחד. הכירו כמה מהחברות הישראליות.

 

Filtersafe - טיהור מים לשוק התעשייתי

חברת FilterSafe היא חברה שמירת ומשווקת מסננים תעשייתיים. החברה מגיעה מהתמחות בשוק הימי וכבר יותר מ-14 שנה הם מייצרים מסננים לסינון מי ים. "אנחנו מהחברות הגדולות בתחום בעולם ביצור ואספקה של מסנני מי ים", מספר מעין מירס-דגן, סמנכ"ל שיווק ומכירות של החברה. " רוב השוק שלנו הוא בשוק מי איזון באוניות, שעוקב אחרי חוק בינלאומי שקובע שבכל אוניה תהיה מערכת סינון וחיטוי למי איזון. חוץ מכל זה אנחנו עושים סינון בבריכות דגים וסינון מקדים של מי התפלה. עכשיו אנחנו עושים צעדים ראשונים בשוק הגז והנפט".

 

בחברה 50 עובדים בארץ ויש לה מפעל הרכבות בתפן ומפעל נוסף בהונג קונג. נציגויות של משרדים יש להם בכל העולם.

 

"יש לנו טכנולוגיה ופטנטים לסינון מאד איכותי שפיתחנו ב-14 שנות הקיום שלנו. היחס שלנו למוצר ולמכירות שונים מהמתחרים שלנו ואנחנו פעילים במקומות שזקוקים לסינון הייחודי והמדויק שלנו ולהספק יוצא הדופן של המסננים שלנו", אומר מירס-דגן.

 

"במקור זה השוק שלנו ועכשיו אנחנו נמצאים בברזיל כחברה מובילה בגלל הדרישה לסינון מי ים ומים אחרים בתהליך, באיכות גבוהה. יש לנו כבר 2 נציגי מכירות מקומיים בברזיל וזה סולל עבורנו את הפעילות שלנו במדינה. לתחושתי, התערוכה הגיעה באופן אורגני ותעזור לנו מאד. לפני שנתיים הייתי בברזיל עם נציג המכירות שלנו וביקרנו הרבה אנשים. עכשיו הזמנו אותם להתרשם מאיתנו בתערוכה", הוא אומר.

 

החברה בודקת שווקים נוספים במלזיה, בנורבגיה אבל ברזיל נמצאת במרכז המטרה שלהם בשלב זה.

 

Dorot management Control Valves

חברה נוספת שמציג בביתן הישראלית היא "דורות" - חברה שמייצרת מגופים ייחודיים לשוק התעשייתי, החקלאי ולהגנה מפני אש.

 

עובדים גם עם חברת נובל אנרג'י. דורות
עובדים גם עם חברת נובל אנרג'י. דורות

 

החברה מייצרת ומשווקים ברזים הידראוליים ומגופי בקרה. אביזרים אלה שולטים על רשת המים על ידי הקטנת לחצים בצנרת. "אנחנו מציגים מגופים של השקיה בתחום החקלאי אבל לעולם הגז והנפט, יש לנו כמה ברזים יעודיים", אומר גבריאל מזרחי, מנהל אמריקה הלטינית של החברה.

 

המפעל היה שייך לקיבוץ דורות עוד מלפני קום המדינה. מה שהתחיל כמפעל יציקות מתכת, הפך מאוחר יותר למפעל ברזים והשתכלל לרמה של מפעל טכנולוגיות מים. החברה פעילה בכ-100 מדינות בכל העולם, עם שוק חזק באמריקה הטינית ויש להם אנשים בשטח בארגנטינה, פרו, מקסיקו, קוסטה ריקה. החברה עוסקת ב-3 תחומים עיקריים: השקיה, מים ותחום כיבוי האש, איתו גם הגיעה לביתן בריו.

 

"נפגוש בתערוכה חברות דלק ברזילאיות, חברות הנדסה, קבלנות ומפיצים מקומיים", אומר מזרחי. "נגיע אליהם עם הפתרונות שלנו, שטובים עבורם בכמה תחומים; מגופי הצפה, שמפעילים את הספרינקלים שנמצאים במקומות ציבוריים. המגוף גורם למים להיפתח ולמתזים לעבוד. זה מוצר חשוב בענף הזה. בכל מדינה יש תקנים אחרים ודורות עומדת ברוב התקנים הבינלאומיים בתחום כיבוי האש".

 

בנוסף, תציג החברה מגופי מוניטור, ששולטים על מערכות כיבוי של בתי זיקוק ומגופים לשליטה על משאיות כיבוי. "השוק הברזילאי גדול מאד למרות המשבר שם", מסכם מזרחי, שעובד בדורות 25 שנה, מתוכן 18 שנים הוא מנהל את פעילויות החברה מארגנטינה.

 

Teldor Cables & Systems

חברת טלדור כבלים ומערכות עוסקת בפיתוח ויצור כבלים לתקשורת בקיבוץ עין דור מ-1966. המפעלים של החברה נמצאים בבית שאן ובקיבוץ עין דור והם מייצרים כבלים אופטיים מנחושת. בחברה עובדים כ-360 עובדים. רוב היצור של טלדור הולך ליצוא ומתרכז ב-3 תחומים: טלקום, תעשייה והתחום הביטחוני (אלביט, רפאל, תעשיה אווירית ועוד), בו הם מספקים את כל הכבלים הדרושים למערכות הייחודיות של אותן חברות.

 

"אנחנו מספקים גם כבלים on shore למפעלים ובתי זיקוק וגם off shore, למתקנים שאינם מחוברים ליבשה. למשל, כל הכבלים באסדת לוויתן הם שלנו", מספר מוטי חן, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בחברה. "למעשה, הקשר עם נובל אנרג'י נוצר דרך מכון היצוא בתערוכה שהיתה ב-2014 ביוסטון, טקסס".

 

חברת טלדור
חברת טלדור

"אנחנו הולכים למוצרי הקצה. עולם הנפט והגז מאד מקפיד על בטיחות והסמכות רשמיות (בדומה לחברות תקן) ולכן בעולם הזה לא הולכים על מחיר זול אלא על המוצר הכי איכותי שיש. אפילו עולם המספנות הסיני, שחולש על 50% מהשוק העולמי, קונה מאיתנו בגלל איכות המוצר", מסביר חן ומוסיף: "אנחנו מחפשים כל הזמן שווקים ותחומים בהם יש ביקוש למוצרים כמו שלנו".

 

החברה מייצרת בארץ אבל פונה לשוק העולמי. יש לה חברות בנות בארה"ב, קולומביה, צ'ילה, רוסיה, הודו וסין, שם הם נותנים מכירה ושרות לקוחות. השווקים הגדולים שלהם נמצאים בארה"ב, צרפת, דרום אמריקה ומדינות נוספות בעולם.

 

"בברזיל יש חברת נפט פטרובראס, שהיא חברה לאומית ברזילאית. יש בה פוטנציאל השקעות עצום. אנחנו עובדים איתם כבר 4 שנים ובשנה האחרונה היתה שם פרשת שוחד אדירה אבל אנחנו יודעים שהשוק יחזור לעצמו. זה שוק עתיר פוטנציאל ואנחנו יוצאים לתערוכה כדי לחזק קשרים ולהרחיב אותם. כשהמשבר שם יסתיים נהיה בתודעה ולכן בזמן התערוכה נקיים פגישות במקום וגם מחוץ לה", הוא אומר.

 

סקטור הנפט והגז - מנוע צמיחה ברזילאי ופוטנציאל לישראלים

"סקטור הנפט והגז הוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של הכלכלה בברזיל. ב-2014 החל משבר כלכלי שפגע במיוחד בחברות הנוגעות לתחומים אלה ודווקא המשבר פתח את השוק הסגור הזה והביא הזדמנויות לספקים מכל העולם", אומרת טלי סגל, ראש הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בריו דה ז'נרו.

 

סגל מספרת שהרגולציה של מכרזים ופרויקטים בתחום השתנתה והביאה לשקיפות ופתיחת המכרזים לשחקנים חדשים בכל שרשרת האספקה. השינויים האלה הביאו את השחקנים המובילים לחפש טכנולוגיות ומוצרים שונים שיהפכו את העבודה שלהם ליעילה ונקייה יותר, פתרונות שהתעשייה הישראלית יודעת לתת.

 

"הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בריו דה-ז'נרו משקיעה רבות בפיתוח הקשרים בתעשייה עם שחקנים ותיקים וחדשים כדי לסייע לחברות הישראליות להיכנס לשוק הנפט והגז", מסבירה סגל. "לקראת התערוכה בספטמבר דאגנו לתאם פגישות עסקיות בין החברות המשתתפות לגופים בברזיל, אחרי שאיתרנו את הצרכים של כל חברה באופן פרטני".

 

גם מעבר לתערוכה הנציגות נותנת מענה לכל חברה ישראלית שפונה להיכנס לשוק ומסייעת למצוא את השותפים המתאימים לה. הם גם מקיימים פגישות עם חברות מובילות בברזיל כדי לאתר אתגרים שטכנולוגיות ישראליות יודעות לתת להם את המענה. "למדנו כי למרות שהנפט והגז הן תעשיות מסורתיות מדובר בשוק שפתוח לאמץ חדשנות בתחומים נוספים כמו פתרונות סייבר, תקשורת, ייצור מתקדם ועוד. אני מזמינה כל חברה ישראלית, שמתעניינת בשוק זה, לפנות אלינו ואנחנו נשמח לסייע", היא מסכמת.

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים