שתף קטע נבחר

שומרי הסף

קרן ההון סיכון JVP בראשות הד"ר אראל מרגלית נחתה בניו יורק להטביע את חותמה בעולם הסייבר המקומי. ראיון מיוחד

"המציאות של העיר ניו יורק היא שהיא עיר עם חשיפה ענקית להתקפות סייבר. יש לנו 8.6 מליון תושבים, אנחנו בית לטריליונים של דולרים של נכסים פיננסיים ויש לנו את מספר המטות של חברות המדיה הגדול ביותר בעולם" אומר ג'יימס פאצ'ט נשיא החברה הכלכלית של העיר NYEDC ומי שאחראי במסגרת העמותה שהוא עומד בראשה להצמחה כלכלית ולקידום הכלכלי של העיר ניו יורק מטעם עיריית ניו יורק "בו זמנית זהו שוק שגדל במהירות ומהווה כר למקומות עבודה רבים נוספים והזדמנויות להקים חברות הזנק חדשות ולשלב אלפי ניו יורקרים במשרות חדשות".   

 

לפני עשרה ימים הכריזה העיר ניו יורק על הזוכה במכרז להקמת ה-האב הטכנולוגי הגדול ביותר שיהפוך את העיר ניו יורק לבירת הסייבר הבינלאומית. מבין כל הגופים שהתחרו על הזכייה בהזדמנות הנכספת, זכתה קרן JVP - Jerusalem Venture Partners בראשות ד"ר אראל מרגלית, מי שהתפרסם בתקופה בה כיהן כחבר כנסת מטעם המחנה הציוני וחלם להביא שינוי בשלטון של מדינת ישראל. מרגלית, דוקטור לפילוסופיה מטעם אוניברסיטת קולומביה בניו יורק, יזם ומי שעומד בראש החץ של אחת משש קרנות ההון סיכון החשובות בעולם בתחומן. מרגלית הולך דרך משמעותית בדרך לנעיצת המחט במפת היוזמות העולמית שלו, וזו שתעשה שינוי מהפכני בניו יורק. הוא מי שהקים את מרכז הסייבר-סיקיוריטי בבאר שבע שיצר עד כה 5,000 מקומות עבודה ומושך לבירת הנגב ראשים צעירים וחכמים שיעבדו ויחיו בעיר, הוא בנה את מרכז המדיה בירושלים והכל במסגרת הפרוייקט יוזמה לאומית להקמת שבעה אזורי צמיחה כלכלית בישראל ויוזמות נוספות. ההצלחות ביצירת מרכזים מסוג זה בישראל היוו הוכחות נראות היטב לעין כשבא להגיש מועמדות למכרז בעיר ניו יורק יחד עם סוסא של גיא פרנקלין והאוניברסיטאות הגדולות בעיר שיחד מהוים חוד חנית של יוזמה, מחקר ופיתוח מרכז שמיתעתד להיות בינלאומי ולמקם את ניו יורק כמרכז סייבר בינלאומי.

 

 

- ()
צילומים: שחר עזרן

"ניו יורק אמרה: אני העיר שמובילה את העסקים בעולם, אני מובילה בתחום הפיננסים, בנושאי ביטוחים רפואיים, ערים חכמות, מדיה ועוד, אני רוצה להיות המובילה בתחום הטכנולוגי. אחד החסמים הכי גדולים של העסקים היא הפגיעות שלהם באמצעות התקפות ברשתות, סייבר אטאק" מסביר מרגלית איך הכל החל "הם חיפשו מי שיש לו נסיון מוכח בתחום ברמה העולמית וידע להקים אקו סיסטם שישרת את המטרה. לצורך העיניין הם הקציבו לפרוייקט 80 מליון דולר בשתי פעימות והוציאו את הפרויקט לדרך בביניין שממוקם היטב בסוהו בפינת הרחובות ברואדווי וגראנד. הם הבינו היטב שכדי להצליח במשימה הם צריכים לשתף פעולה מחוץ לארה"ב, וישראל היא ידידת אמת שמוכיחה את עצמה כבר שנים רבות בשיתופי הפעולה שלה עם ארה"ב ובעולם הטכנולוגיות המתקדמות ברמה העולמית". האקו סיסטם יכלול את מיטב השירותים היעודיים תחת אותה מטריה. החברות שיפתחו שם את ההגנות מפני התקפות העתיד, או אם תרצו ההווה, יהנו משירותים שמותאמים בדיוק לצרכיהם, והמטרה היא לייצר מקומות עבודה למיטב המוחות הצעירים שיוצאים מהאוניברסיטאות המובילות בעיר ושותפות לפרוייקט ובהן קולומביה, NYU, CUNY וקורנל.

 

 

קרן ההון סיכון JVP תמשיך את מה שכבר קורה בישראל "אם בחוף המערבי מתקיים המרכז הטכנולוגי של ארה"ב, ניו יורק תהפוך למרכז הבינלאומי של הסייבר" מכריז מרגלית, והוא יודע על מה הוא מדבר. "חברות שצמחו תחת מטריית ההשקעות של הקרן מובילות בתחומן כיום. 'סייברארק' זו חברה שצמחה משכונה ירושלמית ועוסקת בסיכול ממוקד של מתקפות סייבר שחודרות לארגון במטרה לפגוע בלב שלו. כיום שווי החברה הוא 2.5 מליון דולר. סייברארק היא חברה שעברה את המודל הזה והיא מונה כ-1,000 איש. אנחנו מתעתדים לפתח את ה'סייבר ארק' הבא".

 

נראה שהדרך ברורה היטב למרגלית ולצוות שסובב אותו. הוא מכוון גבוה ורחב. יחד עם האוניברסיטאות שמשתפות איתו פעולה הוא שותף ליצירת תוכניות שיכשירו את הבוגרים למקצועות העתיד. ברור לכל שהמלחמות העולמיות הקשות נמצאות בין קורי ההרשתות ומגיעות לעיתים ממקורות לא צפויים, וכדי להתגונן נדרשים להיות יצירתיים במיוחד. מרגלית: "תחום האבטחה ברשתות הוא תחום רגיש מאוד, והמדינות נמנעות משיתופי פעולה שיוצאים מגבולותיה מהחששות הברורים. ניו יורק הבינה שהיא חייבת לשתף פעולה עם העולם עלמנת להבין את התרבויות והרגישויות מחוצה לה. עיר כמו ניו יורק היא בסיס טיבעי לערב רב של תרבויות מהבחינה הזו. אחד המשקיעים הגדולים ושותף הוא ג'ק מא שייסד את עליבאבא, יש גם משקיעים יפנים, צרפתים וסינים, ניו יורק פתוחה לתרבויות מכל העולם, אבל בתחום הסייבר עובדים רק עם ישראל, זה תחום אינטימי שלא נכנסים אליו ממקומות אחרים בעולם" הוא לא מהסס להצהיר "ישראל צריכה להוביל בתחום הסייבר והדגש הוא על חברות שמגיעות ממנה. אבל ישראל צריכה גם לצאת מישראל. היזמים צריכים את המימד העיסקי בארה"ב ואת הפיתוח בישראל. כדי שהיזם ייצר סקיילינג מהיר הוא חייב להגיע לשוק האמריקאי ואז נוצרת חברה עם כח פיתוחי ועיסקי הרבה יותר גדול והיא יכולה לצבור הרבה יותר כח לפני שהיא תימכר" הוא נותן את תפיסת העולם האוטופית שלו "הדור הבא של החברות הישראליות רוצה הפעם להגיע הרבה יותר רחוק ולבסס מערך עיסקי בארה"ב תוך ביסוס מערך מכירות גם באירופה".

 


- ()

 לשאלה הקשה על בריחת המוחות מישראל יש למרגלית תשובות ברורות "ישראל חייבת לעבור לרמה העולמית בנושא הסייבר סיקיוריטי ובתחומים טכנולוגיים אחרים בכלל. היא כבר התחילה כמובן ועומדת בפני צעד גדול ומשמעותי נוסף. אין הרבה חברות ישראליות שנסחרות בנאסד"ק במעל ל-10 מליון דולר. אנחנו רוצים להקים חברות עם סקייל אפ עיסקי הרבה יותר משמעותי. אם רוצים לגייס אנשים, צריך לעשות את הדברים בסדר הנכון. הנכון הוא גם בכיוון ההפוך: חברות אמריקאיות שמבינות את הצורך בשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברות ישראליות מתוך שהן מבינות את הכח שלהן".

  

עיריית ניו יורק נותנת כאמור את הרוח הגבית ומביאה את עולם הקשרים שלה לתוך המיזם. JVP מביאה את הרוח הסטרטפיסטית הישראלית שהעולם מעריך מאוד. ישראל שתוייגה מזמן כאומת הסטארט אפ לוקחת את ההזדמנות להביא את הבשורה הבאה. JVP התחייבה להקים בשנים הקרובות עשר חברות במסגרת המרכז בסוהו. שלוש הראשונות כבר נבחרו ואחת מהן היא ThetaRay של מארק גזית. גזית, יוצא חיל האויר, למד לימודי מתמטיקה ומחשבים באוניברסיטה העיברית בירושלים וקורסי ניהול למנהלים בכירים בהארוורד, עמד בראש נייס סייבר וסקיי-ויז'ן וכיום העולם שלו סובב סביב איתור מיתקפת הסייבר הבאה על הארגון לפני שהמערכות הרגילות מזהות אותה. גזית: "אין ארגון שלא חשוף כיום בפני פושעי הסייבר. החברה שלי, באמצעות בינה מלאכותית מפותחת מאוד, יודעת לזהות את הפעילות החשודה עוד לפני שמישהו שם לב אליה ולהתריע. אנחנו עוסקים בכל הנושא של הלבנת כספים, הרבה מאלה שעוברים לארגוני הטרור המסוכנים בעולם ופוגעים באוכלוסיה בכל הרמות" הוא מבהיר לכל מי שמודאג מזה שלא הצהיר על כסף שהעביר בין ישראל לארה"ב בצורה מסודרת. "אנחנו מודעים להסלמה של ארגוני הטרור שמגייסים כספים על ידי פשיעה בסייבר". גזית מוביל צוות של 15 איש שנכנסים לעבוד ב-HUB.NYC BY JVP בסוהו ומתעתד להביא בשורה שעוד לא קיימת בשוק.

 

"זה ברור מאליו להגיד שסייבר סיקיוריטי הוא דאגה גדולה שיש לכולם, מה שפחות מציינים אותו הוא שסייבר סיקיוריטי הוא לא רק קושי טכנולוגי אלא קושי חוקי, קושי שעוסק בחדירה לפרטיות ויצירה של מדיניות" מסביר ריצ'רד וויטן, יועץ מיוחד לנשיא מאוניברסיטת קולומביה "אנו מרגישים בעלי יכולת עם מסוגלות גבוהה לעמוד מול האתגר" הוא מצהיר "צריך להבין כי מתרחשת מלחמה קרה בעולם הסייבר סיקיוריטי שמאיימת על הכבישים, על הזהות האישית שלנו, על הבריאות שלנו שמאיימת על הבטחון שלנו, על הכסף שלנו בבנק, ולכן צריך להביא אסטרטגיות חדשות וטכנולוגיות חדישות ולהביא אותם למקום שבו הן תוכלנה לצמוח ולהתפתח על קרקע פוריה ולהגיע לטופ בתחומן".

 

"אנחנו יודעים שישראל מביאה את החברות הטובות ביותר בעולם למרכז שהקמנו בסוהו" מסכם פאצ'ט והוא כנראה יודע שהבשורות החדשניות ביותר יגיעו מהמקום שיונק את העיר מתוכה ובתוכה ובוחר לקרב את המוחות החזקים ביותר קרוב אליו ולתת הזדמנות למי שכבר הוכיח שהוא יודע הרבה יותר מדבר או שניים.

פורסם לראשונה 12/10/2018 07:11

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים