שתף קטע נבחר

שימוע לשר הרווחה חיים כץ: "דברינו נשמעו בפתיחות רבה"

פרקליטי השר, שחשוד בין היתר בשוחד, ייצגו אותו בשימוע אצל היועץ המשפטי לממשלה. "בכל פעולותיו פעל השר כץ באופן ענייני לטובת הציבור", אמרו באי כוחו. כעת היועמ"ש מנדלבליט יחליט אם להגיש נגד השר כתב אישום

 

השר כץ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
השר כץ(צילום: אוהד צויגנברג)

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ערך היום (א') שימוע בעניינו של שר העבודה והרווחה חיים כץ, שחשוד בעבירות שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים. את השר כץ ייצגו בשימוע פרקליטיו, עורכי הדין נוית נגב, יאנה פוגל-סלוצניק ואורון קינן ממשרד "שינמן-נגב-ניר". בשלב הבא יצטרך היועץ המשפטי מנדלבליט להכריע אם להגיש נגד כץ כתב אישום.  

 

השר כץ אמר בשבוע שעבר לקראת השימוע כי הוא "בטוח שאחרי הליך השימוע, התיק ההזוי הזה ייגנז כי אין בו שום דבר עובדתי או משפטי".

אביחי מנדלבליט (צילום: יאיר שגיא)
מנדלבליט. יצטרך לקבל הכרעה בתיק(צילום: יאיר שגיא)

מוטי בן ארי  (צילום: עמית שעל)
מוטי בן ארי (צילום: עמית שעל)

ההחלטה לשקול את העמדתו של השר כץ בכפוף לשימוע התקבלה במאי השנה על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) ועל יסוד המלצת פרקליט המדינה, שי ניצן, והמלצת פרקליטת המחוז, ליאת בן ארי שווקי.

 

במקביל הודיעה אז הפרקליטות לאיש שוק ההון מרדכי (מוטי) בן ארי כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע, בגין עבירות דומות, וכן בגין עבירות של שימוש במידע פנים.

 

בפרקליטות ציינו אז כי בן ארי, שנחשב למומחה בניהול תיקי השקעות, הורה לשר כץ כיצד לנהל את תיק ההשקעות שלו בתדירות גבוהה, עד כדי שהתיק נוהל בפועל על ידו.

 

לפי החשד, הדבר נעשה ללא כל תמורה כספית מהשר, בניגוד למקובל וללא הסדרה פורמלית של יחסיהם כנדרש. במסגרת הקשר בין השניים, המליץ בן ארי לכץ באחת ההזדמנויות לרכוש ניירות ערך של חברות בת של אקוויטל, חברת החזקות ציבורית דומיננטית במשק, תוך ניצול של מידע פנימי על התפתחויות עתידיות שגילה עליהן מתוקף תפקידו בחברה.

 

בפרקליטות ציינו כי השר כץ ובן ארי ביצעו עסקאות מתואמות בהיקפים ניכרים במסגרת המסחר בבורסה, באופן שהיה בו כדי להניב לשר כץ תועלת כלכלית רבה.

עו"ד נגב (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
עו"ד נגב(צילום: עמית מגל)

באי כוחו של השר מסרו אחרי השימוע כי "הבאנו את טענותינו, לפיהן אין בסיס משפטי ועובדתי להעמיד את השר כץ לדין, בפני היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה ובכירי משרד המשפטים והפרקליטות.

 

עוד מסרו פרקליטיו של כץ כי "טענו כי מוטי בן ארי חבר קרוב מאד של השר כץ ומערכת היחסים ביניהם לא הושתתה על אינטרסים. בכל פעולותיו כחבר כנסת ושר פעל השר כץ באופן ענייני ונטול פניות, לטובת הציבור. דברינו נשמעו בפתיחות רבה, ואנו בטוחים כי יישקלו בכובד ראש".

 

השר כץ מכהן בכנסת ישראל ב-19 השנים האחרונות, למעט הפסקה קצרה, ומונה לשר במאי 2015. בין השנים 2006-2005 ו-2013-2009 שימש השר כץ גם כיו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, ומתוקף תפקידו היה בעל השפעה על קידום הליכי חקיקה ונושאים שונים בעלי היבטים ציבוריים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס פרוש/פלאש90
השר חיים כץ
צילום: הדס פרוש/פלאש90
מומלצים