שתף קטע נבחר

ביקור נדיר: יורש העצר הסעודי נפגש עם נוצרים אוונגליסטים בריאד

מוחמד בן סלמאן אירח משלחת מנהיגים מהזרם המזוהה בתמיכתו בישראל. בין חברי המשלחת: יועץ תקשורת המתגורר בישראל וחברת קונגרס רפובליקנית לשעבר. "מדובר ברגע היסטורי", מסרו חברי מהמשלחת

 

בן סלמאן בפגישה עם הנוצרים האוונגליסטים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן אירח אתמול (ה') פגישה נדירה בבירה ריאד עם נוצרים אוונגליסטים מארצות הברית. זאת במסגרת מאמציה של הממלכה השמרנית להיפתח כלפי העולם ובניסיון לתקן את הרושם כי היא מדינה חסרת סובלנות כלפי דתות שאינן האיסלאם.

 

בראש משלחת האוונגליסטים האמריקנים לסעודיה עמד האסטרטג ג'ואל רוזנברג, המתגורר בישראל. במשלחת הייתה גם חברת הקונגרס הרפובליקנית לשעבר מישל בקמן. בהודעה שפרסמו הארגונים אחרי הביקור נמסר כי במשלחת לסעודיה היו גם ראשי ארגונים אמריקנים אוונגלסטיים, לחלקם קשרים לישראל.

 

בן סלמאן בפגישה עם הנוצרים האוונגליסטים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"זה היה רגע היסטורי ליורש העצר הסעודי, שקידם את פני המנהיגים האוונגליסטים בגלוי לארמונו. כנותו של יורש העצר במהלך השיחה, שארכה שעתיים, עודדה אותנו", נמסר בהודעה מטעם המשלחת האוונגליסטית.

 

המשלחת נפגשה גם עם בכירים סעודים נוספים, בהם שר החוץ הסעודי עדאל אל-ג'ובייר, השגריר הסעודי בוושינגטון חאלד בן סלמאן ומזכ"ל הליגה המוסלמית העולמית, מוחמד אל-עיסא.

 

ביקור זה של מנהיגים חשובים שאינם מוסלמים, המייצגים כ-60 מיליון בני אדם, נחשב למהלך חריג מאוד מבחינת הפתיחות לדתות שאינן האיסלאם מצדה של סעודיה, שבה נמצאים כמה מהאתרים הקדושים ביותר לאיסלאם ואוסרת על קיום פולחן של דתות אחרות.

 

בן סלמאן בפגישה עם הנוצרים האוונגליסטים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

חלק מהמנהיגים האוונגליסטים שביקרו בסעודיה נחשבים לתומכי ישראל, שבה הסעודים לא מכירים, פרט מעניין נוסף בביקור הנדיר בממלכה. בין המנהיגים הללו נמצא מייק אוונס, מקים "קבוצת התפילה ירושלים" שתיאר את עצמו בתור "מנהיג אמריקני-נוצרי ציוני". חברי המשלחת ביקרו גם באבו דאבי טרם הגעתם לסעודיה, שם נפגשו עם יורש העצר מוחמד בן זייד.

 

במשך שנים הסעודים טוענים כי נרמול היחסים עם ישראל יגיע רק לאחר שתצא מהשטחים שכבשה במהלך מלחמת ששת הימים. עם זאת, שר החוץ הסעודי אל-ג'ובייר אמר לפני כשבוע כי "תהליך השלום הכרחי לנרמול היחסים עם ישראל" והדגיש כי ארצו תומכת בתהליך השלום שנקבע ביוזמה הערבית בשנת 2002. מנגד, יש הטוענים כי היחסים בין ירושלים וריאד יכולים להתחמם עקב הימצאותו של אויב משותף לשני הצדדים – איראן.

 

יורש העצר מוחמד בן סלמאן, שפעל בשנים האחרונות בניסיון להקל קצת חלק מההגבלות בארצו לצד מעצר אנשי דת שהגדיר "קיצוניים", אמר בחודש אפריל כי לישראלים זכות לחיות בשלום באדמתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בן סלמאן ומשלחת האוונגליסטים
צילום: רויטרס
מומלצים