שתף קטע נבחר

לא רצח, לא ארגון פשיעה: הסדר טיעון עם שבעה נאשמים

יותר משנתיים אחרי שדוד צ'צ'שווילי נורה למוות בבת ים, הגיעה הפרקליטות להסדר טיעון עם שני הנאשמים ברצח. הם יודו בעבירה פחותה - וירצו 33 חודשי מאסר. עוד נקבע כי השניים ונאשמים אחרים אינם חברים בארגון פשיעה. על שלושה ייגזר עונש מקל ואישום נגד שניים אחרים יוסר לחלוטין

תיק דגל ביחידה המרכזית של מחוז תל אביב במשטרה מסתיים בהסרת אישום ברצח: הפרקליטות חתמה על הסדר טיעון עם שבעה נאשמים במעורבות בעבירות פשיעה חמורות ובכללן רצח דוד צ'צ'שווילי בבת ים ב-2016. סעיף הרצח, שיוחס לשניים מהנאשמים, הוסר בעקבות קשיים ראייתיים. ההסדר הובא הבוקר (יום ב') לאישור השופט בני שגיא מבית המשפט המחוזי בתל אביב.

 

בפברואר 2017, שישה חודשים אחרי רצח צ'צ'שווילי בבת ים, הגישה פרקליטות מחוז תל אביב כתב אישום נגד שבעה חברי ארגון פשיעה שבראשו עמדו האחים נועם ואבי כחלון. במקביל הואשמו אז חברי הארגון סמי בוגנים, זאור ממדוב ויוסף טללה וכן הוריהם של האחים כחלון, איריס ושמואל.

 

לפי ההסדר, נועם כחלון ירצה 53 חודשי מאסר ואחיו אבי כחלון ירצה 41 חודשי מאסר. על טללה, ממדוב ובוגנים יוטל מאסר של 33 חודשים. האישומים נגד הוריהם של האחים כחלון, איריס ושמואל, הוסרו.

דוד צ'צ'שוילי. נרצח לאור יום בבת ים ()
דוד צ'צ'שוילי. נרצח לאור יום בבת ים

כתב האישום המקורי ייחס לשבעת הנאשמים, כל אחד לפי חלקו, עבירות של ראש ארגון פשיעה, מנהל ארגון פשיעה, קשירת קשר לביצוע פשע במסגרת אירוע פשיעה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות במסגרת ארגון פשיעה, איסור הלבנת הון, סחיטה בכוח, הרצח של צ'צ'שווילי בבת ים ועבירות נוספות.

 

ואולם, בעקבות קשיים ראייתיים שעלו במשפט, החליטה הפרקליטות להסיר את עבירת הרצח שיוחסה לממדוב וטללה, וכן את עבירת החברות בארגון פשיעה שיוחסה לשאר הנאשמים. במסגרת ההסדר יודו הנאשמים בעבירות פחותות: הלבנות הון והעלמת הכנסות. 

 

בכתב האישום המקורי, שהוגש על ידי עורכי הדין לילך כץ ואריאלה בן-אהרון, נטען עוד כי החל מ-2012 ועד למעצרם היו הנאשמים מאוגדים בארגון פשיעה שפעילותו המרכזית הייתה הקמת ארגון שמלווה כספים בריבית קצוצה שלא כדין, וגובה את ריבית הנשך בביצוע עבירות אלימות של סחיטה באיומים ובכוח.

בנוסף נטען אז כי ארגון הפשיעה פעל להסוות ולהסתיר, ולמעשה להעלים את הכנסותיו, והכול על מנת להסתיר את כלל הרווחים מהפעילות הפלילית מרשויות המס, הרשות לאיסור הלבנת הון ומהמוסדות הבנקאיים.

 

בנוגע לאחים כחלון נטען כאמור כי הם עמדו בראש ארגון הפשיעה, ניהלו אותו תוך יצירת יצירת מוניטין מאיים. השניים הנחו את הכפופים להם, בין היתר, לנקוט איומים ואלימות חמורה נגד בעלי החוב, כיוונו פעולותיהם והנחו את הנדרש לעשות ברכוש האסור שהתקבל, ואף נקטו בעצמם איומים ואלימות נגד בעלי חוב.

 

עורך דין אייל בסרגליק ()
עו"ד בסרגליק

עו"ד יוחאי (צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות") (צילום: יובל חן,
עו"ד יוחאי(צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות")

בחלק מהסעיפים תואר כיצד איימו חלק מהנאשמים על חייבים וסחטו אותם. כך הגיעו, בין היתר, לאדם שהיה חייב לחלקם כסף ואחד הנאשמים הכה אותו בברך עם אלת ברזל כשהוא אומר לו: "כמה זמן אתה יכול לברוח?". בהמשך איימו עליו טלפונית: "אם לא תשלם את הכסף נבוא אליך". לחייב נוסף אמר אחד הנאשמים כי יפגע בילדיו אם לא יסדיר את החוב.

 

בנוגע לרצח של צ'צ'שווילי בבת ים ב-18 באוגוסט 2016, צוין בכתב האישום המקורי כי ממדוב וטללה קשרו קשר לגרום למותו. במסגרת הקשר הגיעו השניים למרכז בת ים רכובים על אופנוע ומצוידים באקדח, במטרה לגרום למותו של המנוח. בהגיעם למקום ירה ממדוב במנוח, על דעתו של טללה, ירייה אחת אשר הובילה למותו. לאחר מכן נמלטו השניים. ההגנה במשפט הוכיחה כי קיימים בעיות ראייתיות בקשירת ממדוב וטללה לרצח, ובעקבות כך האישום הזה נגדם הוסר.

 

עו"ד אייל בסרגליק, שמייצג את כל שבעת הנאשמים בפן הכלכלי ושלושה מהם בתיק הפלילי, מסר: "לאחר שנה של ניהול ועוד טרם תחילת הוכחות, תיק של ארגון פשיעה, הלבנת הון במעל מאה מיליון, רצח ועבירות סחיטה מסתיים בקול ענות חלושה. תיק הרצח נמחק. ארגון הפשיעה שלא היה נמחק. מרבית הסחיטות נמחקו. כל שנותר הוא מעט מאוד סחיטות ועבירות טכניות. שני הנאשמים האחרים שייצגתי הוצאו מהתיק לחלוטין ושמם נוקה מכל אבק פלילי".

 

עו"ד משה יוחאי, שייצג עם עם עו"ד שרי קרן את יוסף טללה, מסר: "לאחר משא ומתן ארוך הגענו להסדר טיעון ששקלל בתוכו בעיות ראיתיות, במיוחד באישום הרצח ואישום ארגון הפשיעה". בתיק ייצגה בין היתר גם עו"ד מורן סעדון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים