שתף קטע נבחר

שוב נזילות מים בבית? כך תחליפו מרזב בצורה מקצועית

טפטופי הגשם הקלים הם רק תזכורת למצב התחזוקה של הבית שלכם. אם המרזב נסתם – התיקון יהיה קל וזול יחסית; אם, לעומת זאת, הגיע הזמן להחליפו, הנה כמה דברים שחשוב שתוודאו מול בעל המקצוע: מהם החומרים המומלצים, כמה זה יעלה וממה להיזהר בהתקנה? אתר "המקצוענים" עם המדריך

אם אתם בשלבי שיפוץ או בנייה או שדווקא עכשיו גיליתם שיש תקלה במרזב שלכם, אין מנוס מהתקנת מרזב חדש. אמנם בדירות קבלן רבות התקנת המרזב היא פנימית בתוך המבנה, אך במקרה של תקלה לרוב אין מנוס אלא לחזור לשיטה הישנה ולהתקין מרזב חיצוני. מה חשוב לדעת? בדקנו.

 

לא תמיד ישתלם לתקן מרזב קיים

אם המרזב ישן במיוחד (מעל 15 שנה), או אם מדובר במרזב פנימי שממוקם בתוך קירות מעטפת השניין – לרוב, תיקון שלו לא ישתלם. לכתבה הקודמת, על ניקוי ותחזוקה של מרזבים - לחצו כאן. 

 

"אם המרזב חיצוני וישן, סביר להניח שרכיביו כבר חלודים ומתפוררים, ואין טעם להשקיע בתיקון, חיזוק ברגים ואיטום שלו", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם המרזב פנימי, הרי שאיתור מקור התקלה יעלה לכם ביוקר, שכן הוא כרוך בשימוש במכשור מתקדם (מצלמה תרמית, למשל) ובחוסר נגישות לצורך תיקון התקלה. במקרים אלו, תידרשו להתקין מרזב חלופי".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

חומר המרזב ישפיע על מחירו  

קיים בשוק מגוון של חומרים למרזבים. אם מדובר במרזב חיצוני, הרי שהחומר הזול ביותר הוא פלסטיק, שנחשב לפחות עמיד בפני פגעי מזג אוויר. אגב, ניתן להתקין אותו עצמאית במרבית המקרים ובשל מחירו הזול להחליפו בתדירות גבוהה יותר. אחריו, קיימים מרזבים מפח מגלוון (פופולאריים יחסית בשל קלות התחזוקה שלהם – קל יחסית לצבוע אותו) וכן מרזב מאלומיניום שמגיע במגוון גדול של גוונים. הפתרון היקר יותר הוא מרזב חיצוני מנחושת או מאבץ.

 

עבור מרזב פנימי, הרי ששני החומרים העיקריים המומלצים להתקנה הם צנרת PVC וצנרת גיבריט. צנרת גיבריט נחשבת לחדישה יותר, וההתקנה שלה היא באמצעות הלחמה, מה שגורם לעמידות גבוהה יותר ולפחות תקלות בחיבורים במשך הזמן. אם בכל זאת תבחרו להתקין בתוך תשתית המבנה שלכם צנרת PVC, חשוב שתוודאו שיש שימוש במוצר עם תו תקן".

  

ודאו כי שיפועי הניקוזים תקינים

אם תכנית הבניין אינה מתוכננת כראוי, ניקוז המים יכול להיות לקוי. לכן, חשוב מאוד לדאוג לשיפועים תקינים, לוודא שנעשה שימוש במוצרים בעלי תו תקן ושההתקנה מקצועית, בייחוד באזור החיבורים. הדבר הכי חשוב בהתקנה הוא חישוב מדויק של פתח יציאת המים והתאמת השיפועים לכיוון המרזב, כדי שהניקוז יהיה אפקטיבי.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?  

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג   

סימנים של רטיבות

 

שימו לב שהמרזב אינו במיקום שמפריע לשימוש בשבילי הליכה ומרפסות

אם אתם מתקינים מרזב בבית פרטי, זכרו למקם אותו במיקום שלא יפריע לשימוש שלכם בשטחי הגינה. למשל, כיוון מרזב לנקודה הקרובה לכניסה לבית, תגרום לחוסר נוחות בעת הכניסה והיציאה מהבית. גם כיוון של מרזב אל עבר משטח בטון יגרום לרעש מטריד במהלך הגשמים ולניקוז פחות אפקטיבי של המים. גם כיוון אל עבר שבילי הליכה או מקום שיש נטייה להיקוות שלוליות בו אינו מומלץ. דבר נוסף, הוא להקפיד על מיקום של המרזב (בייחוד של הפתחים שלו) במיקום מספיק רחוק מעצים נשירים שיכולים לגרום לסתימות חוזרות ונשנות בו ולייקר לשווא את התחזוקה שלו המרזב.

 

  (צילום: shutterstock)
הרחקת המרזב מעצים נשירים תקל עליכם ותפחית עלויות תחזוקה וסתימות חוזרות ונשנות(צילום: shutterstock)

 

בדקו שאין כשל איטום בפתח העליון של הצינור

נקודת תורפה בהתקנה היא הפתח העליון של צינור המרזב. לרוב, הבעיות הן בפתח העליון, עקב כשל איטום. כדי למנוע תקלות מסוג זה חשוב לוודא שהצינור האנכי של המרזב נאטם באותו חומר איטום של המשטח שבקרבתו. שימוש בחומרי איטום שונים, יוביל לכשלי איטום בחיבורים, ואז המים לא יתנקזו בצורה תקינה, אלא יישארו על משטח הגג או יגרמו לרטיבות בקירות הסמוכים.

 

כיצד מתקינים מרזב על קיר עם רטיבות?

אם מדובר בהתקנה של מרזב על קיר שכבר ספג רטיבות, הרי שהקיבוע שלו צריך להיות מסיבי יותר. "מומלץ להשתמש בדיבל ארוך יותר (דיבל ג'מבו דו-צדדי), כדי שלא לפגוע בקיר וכן לקבע את המרזב לקיר עם שלות", ממליצים במוקד השירות. "לאחר הקידוח, וההתקנה יש לוודא שאזורי החיבורים נאטמים באותו חומר איטום שאיתו נאטם הקיר החיצוני. קיבוע פרוביזורי יותר (למשל, בעזרת אזיקונים שמקבעים את המרזב אל סורגים או אל חוטי חשמל) – אינו מומלץ ואף מסוכן".

 

כמה זה עולה?

המחיר של התקנת מרזב מושפע מגורמים שונים. לכן, חשוב שכל הגורמים יהיו בידיכם ושתיידעו את בעל המקצוע לגביהם, אם אתם מעוניינים שלא תהיינה הפתעות במחיר בסיום ההתקנה. מוקד השירות: "הגורמים שיכולים להשפיע על המחיר הם בראש ובראשונה מורכבות ההתקנה (התקנה בסנפלינג, למשל, תייקר את כל העבודה בכמה אלפי שקלים). גם לחומרים שמהם עשוי המרזב, לאורך הצנרת ולצורך בקידוחי בטון לצורך תהיה השפעה על המחיר. ובכל זאת, כדי שיהיה לכם קנה מידה כלשהו, טווח המחירים הנהוג בשוק עבור מרזב זול יחסית שעשוי מפח מגלוון או מאלומיניום ואשר כולל צינור ירידת מים הוא 100-200 שקל למטר אורך".

 

מהי האחריות הנהוגה בשוק?

"נהוג לספק אחריות של 3-5 שנים עבור התקנת מרזב, בהתאם לסוג המרזב ולחומרים ממנו הוא עשוי", מוסיפים במוקד השירות. "האחריות אמורה להינתן גם עבור התקנה של מרזב זול יחסית (העשוי מפלסטיק). האחריות תכלול שירות תיקונים ללא תוספת תשלום וחלקי חילוף למרזב, במידה שהנזק נגרם בשל התקנה רשלנית".

 

צריכים תיקון מרזב? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים