שתף קטע נבחר

הקשר המסוכן והפחות ידוע בין סוכרת למחלות לב

לאנשים הסובלים מסוכרת סוג 2 יש סיכוי גבוה יותר ללקות בהתקף לב או שבץ מוחי. עד כמה אורח חיים בריא יכול לסייע להם להפחית את הסיכון? ובמה שונה קבוצת התרופות החדשות שמטפלת בבעיות קרדיו וסקולריות? הרופאים משיבים על השאלות באולפן

בשיתוף האיגוד הקרדיולוגי בישראל וחברת נובו נורדיסק בע"מ

 

 

 

סוכרת מסוג 2 נחשבת למגיפה עולמית. למחלה יש השפעות ארוכות טווח, וביניהן הסיכון להתקף לב ולטרשת עורקים. הבשורות המעודדות הן שניתן למנוע את המחלה באמצעות אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית והימנעות מעישון.

 

"לאנשים הסובלים מסוכרת סוג 2 יש סיכוי של פי 4-2 ללקות בהתקף לב או שבץ מוחי", אומרת פרופ' הילה קנובלר, מנהלת מכון לסוכרת אנדוקרינולוגיה, בית החולים קפלן. "סוכרת סוג 2 קשורה לתסמונת המטובלית הכוללת השמנה בטנית, יתר לחץ דם ורמות גבוהות של טריגליצרידים בדם שמשפיעים לרעה על כלי הדם".

 

עוד בנושא - שומרים על הלב

 

ד"ר אלעד אשר, מנהל טיפול נמרץ לב, אסותא אשדוד, מציין כי "אפשר להוריד את הסיכון להתקף לב על ידי אורח חיים בריא, וחולי סוכרת אף צריכים להקפיד יותר. בנוסף, בשנים האחרונות יצאו כמה מחקרים שהוכיחו שיש תרופות חדשות שלא רק הורידו את הסוכר בדם אלא גם מפחתות תמותה בחולי סוכרת".

 

עוד הוא מוסיף: "כדאי שחולי סוכרת יבקרו אצל קרדיולוג אחת לשנה, במיוחד החולים היותר מורכבים. ל-40% מהאנשים המתאשפזים אצלנו בעקבות בעיות לב, יש סוכרת - זה המון בכל קנה מידה. החולים צריכים להבין שהם אמורים לטפל בעצמם יותר טוב - לקחת את התרופות בזמן ולאכול נכון".

 

ירידה בתמותה ממחלות לב

פרופ' קנובלר מרחיבה על קבוצת התרופות החדשה שמטפלת בבעיות קרדיו וסקולריות: "אנחנו מדברים על הורמון GLP1 שמופרש מהמעי במקור אבל אצל סוכרתיים יש פעילות נמוכה שלו. אפשר לתת אותו בזריקה יומית או שבועית שגורמת להורדה בסוכר מבלי לגרום לנפילת סוכר, בניגוד לאינסולין.

 

"התרופות האלו גם מסייעות לירידה במשקל כי הן משפיעות על מרכז השובע במוח וכנראה גם משפיעות לטובה על תהליך דלקתי סוער שיש בדפנות כלי הדם שלסוכרתיים.

 

"יש כבר חמישה מחקרים גדולים שמראים ירידה בתמותה ממחלות לב, ירידה בהתקפי לב וירידה בשבץ מוחי. כל המחקרים מראים כיוון מאד חיובי".

 

בשיתוף האיגוד הקרדיולוגי בישראל וחברת נובו נורדיסק בע"מ

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חשוב לשמור על איזון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים