שתף קטע נבחר

 

מאבק של אלופים

חודשים אחרי שיצאו למאבק באפלית התשלומים לספורטאים פאראלימפיים, הצליחו פעילי לינק 20, תנועה למען שילוב אנשים עם מוגבלויות שנולדה בישראל, להוביל לשיוויון מלא למדליסטים בארה"ב. השבוע, במסגרת פודקאסט חדש, הם תיארו את ההישג ההיסטורי.

השבוע במסגרת הפודקאסט ALL INCLUSIVE נחשפה ידיעה מרעישה שרובנו פיספסנו. לפני כמה שבועות אישר הוועד האולימפי האמריקאי השוואת תשלום עבור זכייה במדליות של ספורטאים פאראלימפיים וספורטאים אולימפיים באולימפיאדה.

 

בתכניתו ALL INCLUSIVE מתאר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן את האפליה המפתיעה והחמורה איתה התמודדו ספורטאים אמריקאים עם מוגבלויות לאורך כל השנים. "למעשה", הוא מסביר, "ספורטאים פאראלימפיים הרוויחו עבור כל מדלייה חמישית מהסכום לו זכו עמיתיהם ואיש לא עשה דבר."

 

קרן משפחת רודרמן שבראשה הוא עומד, פועלת ללא לאות למען שוויון מלא של אנשים עם מוגבלויות בישראל ובארה"ב. הקרן הקימה את לינק20, תנועה למען שילוב אנשים עם מוגבלויות שהושקה לראשונה בישראל, והרחיבה את פעילותה גם בבוסטון, ניו יורק וושינגטון דיסי ולאחרונה גם סן פרנסיסקו. חברי התנועה הם פעילים צעירים, עם וללא מוגבלויות, שאכפת להם מצדק חברתי ושילוב. התנועה מהווה פלטפורמה לאקטיביזם חברתי במרחב הדיגיטלי על ידי יצירת וקידום מסעות פרסום, הובלת פרויקטים ותכניות מקומיות, לאומיות ועולמיות. כשהובאה לידיעתם הבעיה, לפני מספר חודשים בלבד, הם החליטו לפעול, כפי שמתארת בפודקאסט ALL INCLUSIVE הספורטאית הפאראלימפית ג'ני סישל,זוכת מדליית הכסף בחתירה באולימפיאדת ריו.  ג'ני ייצגה את ארה"ב בשבע השנים האחרונות ומתאמנת בימים אלו לאולימפיאדת 2020 בטוקיו. "פניתי לנציגת לינק20 ובעבודה משותפת התחלנו לעבוד בכל הכוח למען המטרה".

 

כשג'ני וחבריה גילו שהסכומים שהם מקבלים שונים כל כך מאלו של האלופים האולימפיים, הם התקשו להאמין. עד עכשיו, אלופים אולימפיים הרוויחו $37,500עבור מדליות זהב, $22,500 עבור מדליית כסף ו-$15,000 בעבור מדלית ארד. עד ההחלטה ההיסטורית עליה הכריזו כעת, ספורטאים פאראלימפיים הרוויחו $7,500, בלבד עבור מדליית זהב, $5,250, עבור מדליית כסף ורק $3,750 עבור מדלית הארד. מדליות שעבדו קשה כל כך כדי להגיע אליהן. קשה לפחות כמו ספורטאים אולימפיים שלקחו חלק באולימפיאדה.

 

- ()
ג'ני סישל. "ספורטאים פאראלימפיים הם ספורטאים"

 

כשאלופים אולימפיים נערכים לתחרויות, הם מתמסרים לתהליך בצורה טוטאלית. הם מקדישים את כל היום, האנרגיה והכוחות שלהם לאימונים המפרכים והשגרה שלהם מלאה אך ורק בזה. כך גם הספורטאים הפאראלימפיים. במסגרת התכנית סיפרה האלופה הפאראלימפית על המסירות הנדרשת: "אנחנו מתאמנים בין פעמיים לשלוש פעמים ביום", סיפרה, "שישה ימים בשבוע".

 

איך קורה שבאמריקה של שנת 2018, נציגים רשמיים של המדינה, שנלחמים למען המדליות שמפארות אותה, לא זוכים לתגמול המגיע להם? ג'ני מספרת שהתחושות של הספורטאים הפאראלימפיים קשות. "כל יום אנחנו מרגישים שלא מקבלים אותנו כספורטאים שווי ערך", אמרה". רואים אותנו כמקרה של צדקה, חושבים עלינו כהשראה למי שרוצה לקום מהספה. אבל המציאות היא שספורטאים פאראלימפיים הם ספורטאים."

 

לאחר פנייתה לחבריה לתנועת לינק20, רק לפני מספר חודשים, החלו לפעול, כגוף אחד לשינוי. המאבק הזה צלח ובגדול. התנועה החלה לעבוד בכמה מישורים במקביל. הם הכינו סרטון שהפך ויראלי ובו מתארים את פערי השכר, תחת ההאשטאג #EqualMedalPay. במקביל הם שלחו מכתב חתום ליו"ר הועדה האולימפית המתאר את חוסר השיוויון ודורש להתייחס לספוראים פראלימפים כשווים. אחרי הבאז הגדול שיצר הוידאו ברשת עם מאות אלפי צופים, הם זיהו אנשי מפתח ופנו אליהם באופן אישי וישיר. חברי הוועד המנהל של האולימפיאדה, ארגוני ספורט שונים, וגם ספורטאים פאראלימפיים שונים ומוכרים שמיהרו גם הם להצטרף למאבק.

 

- ()
נשיא קרן משפחת רודרמן ומנחה הפודקאסט ALL INCLUSIVE ג'יי רודרמן.

 

הוועדה האולימפית, ה- USOC החליטה בסופו של דבר להעלות את הנושא לדיון והכריעה כי בנוסף לשיוויון השכר, יפוצו הספורטאים הפאראלימפיים האמריקאים שלקחו חלק באולימפיאדה האחרונה ויזכו לתשלום שווה רטרואקטיבי. סך הפיצוים עומד על $1.2 מיליון דולר.

 

"אנו גאים מאוד בפעילי Link20 שלנו, שיזמו מסע פרסום בעל השפעה והובילו את הקידום והשינוי ההיסטורי בשכר המדליות", סיפרה לנו רינת קיסין, מנהלת לינק20 בארה"ב מטעם קרן משפחת רודרמן. "זו מהות Link20- אקטיביזם ומנהיגות."

 

ספורטאים פאראלימפיים ישראלים שמעו על ההישג ובראיון מיוחד ל"ידיעות אמריקה", מספרת הספורטאית הפאראלימפית מורן סמואל על תחושותיה לאור ההישג: "להיות ספורטאי אולימפי ולעבוד לקראת האירועים הגדולים שלהספורט, לוקח זמן, מאמץ, נחישות, אמונה, מוטיבציה, עבודה קשה וזה רשימה קצרה. להיות ספורטאי פאראלימפי לוקח, טוב, בדיוק אותו דבר. אנחנו לא טובים יותר", היא אומרת, "לא חזקים יותר. ההבדל היחיד בינינו הוא מה שבחר העולם לראות. אני מאמינה בזכות בהזדמנויות שוות להגשים את החלומות שלך. השאר תלוי בך. לכן, אנחנו צריכים את אותה תמיכה, אותה הכרה, אותו תקציב לכל ספורטאי, אותו סיקור תקשורתי ואת אותה אמונה  ביכולות שלנו. אני תומכת במאמץ המדהים של לינק20 בארה"ב. כאן בישראל",היא מוסיפה, "המצב השתנה לא מעט בשנים האחרונות. יותר כסף מושקע בספורט ובספורטאים הפאראלימפיים . יש יותר תמיכה ומלגות וחשוב לציין שלהבדיל ממה שהונהג שנים ארוכות בארה"ב, בישראל, שכר הספורטאים האולימפיים ופאראלימפיים שווה", היא מדגישה, אך מציינת גם כי ההשקעה בעבודה והפיתוח של הספורטאים האולימפיים עצמם עדיין גבוהה בהרבה מזו שמנותבת לקידום הספורטאים הפאראלימפיים. "הספורטאים הפאראלימפיים בישראל עדיין נאבקים בכדי לאתר מקורות תמיכה ומימון. גם אנחנו " היא מסכמת. "צריכים לעבוד קשה, ולקדם שינוי בדרכים שונות, כמו זו שהובילה תנועת לינק20 בארה"ב."

 

בפודקאסט החדש, מתוארים פרטי הקמפיין והתכניות הבאות של פעילי לינק20 בכדי לקדם את הספורטאים הפאראלימפיים בארה"ב. "המסר החשוב שהועבר מהדהד מעבר לעולם הספורט", אמר מנחה הפודקאסט ג'יי רודרמן. "זהו מסר של שוויון, המבהיר כי אנשים עם מוגבלויות הם שווי זכויות . אני מברך על תיקון העוול שנעשה ועל הצגת המחויבות החזקה שהציג הוועד למען שילוב ושיוויון מלא של אנשים עם מוגבלויות ".

 

הפרטים המלאים בפודקאסט ALL INCLUSIVE  עם ג'יי רודרמן.

 

 


פורסם לראשונה 23/11/2018 08:13

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים