שתף קטע נבחר

 

מאסטר מאור

מאור אפלבאום הוא מומחה מאסטירינג, אמנות מוזיקלית שהופכת שיר ליצירה. בראיון מהאולפן שלו בלוס אנג'לס הוא מספר על החיים בעיר, העבודה עם אמנים מוכרים והחלומות שעדיין נשארו

"אני מתמחה במאסטרינג", מאור אפלבאום(43), מחדש לי מושג מעולם המוזיקה. יש שיגידו שמאסטרינג היא אומנות כירורגיה מוזיקלית. טכנאי המאסטרינג אמון על ליטוש ועריכה סופית של הצלילים ובידיו להבליט את החלקים הטובים היותר. נדרשת מיומנות מאוד גבוהה, מאחר ויש ביכולתו ממש ל"נתח" את היצירה- להוציא ממנה חלקים או לדחוף לתוכה את מה שאין.

 

כמו תחומים רבים מתעשיית האומנויות למיניהן, גם המאסטרינג היה ז'אנר ללא מענה ואפלבאום, שרצה וחלם להתמקצע בתחום הנישתי, ב2007 שם פעמיו לאמריקה הגדולה. את ההתמחות הראשונית שלו עשה אצל המפיקה האגדית סילביה מסי כטכנאי הקלטות, מיקסים ומאסטרינג."נוצרה הזדמנות לעבוד איתה כי היא עבדה בדיוק עם להקה ישראלית". תוך כדי ההתמקצעות אצלה, אפלבאום עבד על אלבומים של להקות בינלאומיות כגון Econoline Crush הקנדית, COG האוסטרלית,Treponem Pal הצרפתית, Supe היפנית, AntiProduct ו-Wayne Hussy הבריטים, Mugshot הדנית ו - Lisa Haley האמריקנית, שאלבומה היה מועמד בפרסי הגראמי 2008.

 

משם המעבר ללוס אנג'לס נראה טבעי. מרכז תעשיית המוזיקה בין היתר. אפלבאום משלב חשיבה פרקטית יחד עם הצעדים להגשמת החלום וכך עובד ביום בחנות כלי נגינה ובערב מתפנה לקדם את העשייה שלו בתחום המאסטרינג. לאחר מספר חודשים של עבודה קשה, הוא מצליח לגייס מספיק לקוחות והוא מתמקד רק בעסק של בתחום בו כל כך הרבה זמן חלם לעסוק. "אני תמיד אומר לכל מי שבא לפה עם חלום גדול, לפחות בהתחלה, חייב שיהיה עוד משהו ביד. אחרת הדרך היא קצת חסרת אחריות".

 

אני מתרשמת מהגישה המעשית של אפלבאום בדרך להגשמת החלום שלו, אבל לא טועה. כמו כל מי שהחלום שלו בתחום תעשיית הבידור ובא לאל איי, הדרך שלו הייתה ועודנה ( 11 שנים אחרי), קשה ומלאת אתגרים וויתורים.

 

"אחד הוויתורים שעשיתי זה המגורים מחוץ לעיר. אל איי יכולה להיות מאוד מתעתעת ורציתי להתרחק מההמולה של העיר, כדי לא לטשטש חוסר מעש. רציתי להרחיק את עצמי מרעשי רקע ולהתרכז בעשייה שלי. כמובן שזה גם חיסכון כלכלי. וויתור נוסף שקרה בהמשך הוא פחות זמן משפחה. כי חייב לזכור, זה עסק שמספק שרותי מוזיקה. מוצר תרבותי שלא נצרך בהקשר של מוצרי צריכה אחרים. מוצר מותרות שאיננו מאסט, אז חייבים כל הזמן לדאוג ללקוחות".

 

- ()
מאור אפלבאום.

 

כיום, מאור הינו בעל אולפן בלוס אנג'לס המספק שירותי מאסטרינג לקשת רחבה של סגנונות מוזיקליים מכל קצוות העולם, בשיתוף פעולה עם מפיקים כגוןToby Wright, Justin Gray, Roy Z, Ryan, Greene, Ulrich Wild, Greg Hampton, Fabrizio Grossi, Tue Madsen, Chris Tsangaridis, Logan Mader, Mark Lewis, Warren Ricker,

 

ששה אלבומים שמאור מיסטר לארבעה אומנים מועמדים לגראמי 2010: Halford, .Armored Saint, Stork, Remove Silence

במהלך הקריירה שלו כטכנאי סאונד עבד גם כמפקח טכני בהפקות בינלאומיות, ביניהןAlphville, Marc Almond, Ozric Tentacles, Regina Spector, The Mission UK, The Legendary Pink Dots, Apoptygma Berzerk, Death in June, Twilight Singers. .

 

אפלבאום שואף לגדול ולעבוד עם אמנים מצליחים על פרויקטים גדולים . כאחד שעד כה זכה להיות חלק מפרויקטים מצליחים שזכו בפרסים וכללו אנשים מוכרים כמו וודי אלן ו-וויליאם שטנר ומיטלוף וזכה להגיש פרס בינלאומי, להרצות על התחום ולהופיע בחמישה ספרים בנושא הוא יודע שאמנם צריך מזל אבל צריך אותו לאורך זמן והעבודה על לייצר את המזל הזה היא אינסופית.

 

אפלבאום אוהב ומחובר לישראל. "קיים הרצון לחזור יום אחד", הוא אומר לי ובכך מצטרף לאמנים רבים איתם שוחחתי. "חשוב לי לציין שהמעבר לארה"ב היה על רקע מקצועי בלבד. לא בגלל רדיפה אחר הגשמה כלכלית או בגלל הפוליטיקה והמצב הביטחוני בארץ, שדחק הרבה אנשים החוצה. זה היה נטו הרצון ללמוד. זה גם מקצוע שכל החיים זה דוקטורט" הוא ממשיך.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים