שתף קטע נבחר

שוב סתימה בבית? כך תתמודדו

איך תוכלו לתקן בעצמכם, כמה יעלה התיקון אם תזמינו אינסטלטור, מה יקרה אם תתעלמו מהתקלה וכיצד תוכלו למנוע מראש בעיות צנרת? ובכן, סתימה לא קורית בהפתעה, אלא לרוב מתפתחת בהדרגה. מה הסיבות וכיצד מתמודדים? אתר "המקצוענים" עם המדריך

בהתחלה מתעלמים מהניקוז האיטי של המים בכיור או במהלך הדחת הכלים או בזמן הרחצה באמבטיה. בשלב מסוים, הניקוז האיטי הופך לסתימה. אם לא מטפלים גם בה בזמן, הסתימה יכולה להגיע אל עומק הצנרת, ואז התיקון הרבה יותר יקר. לעתים הוא אף כרוך בשבירת ריצוף וקירות. מה הסיבות לסתימות, כמה יעלה התיקון וכיצד תוכלו למנוע את הסתימה הבאה? לפניכם המדריך.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סתימה באסלה

הסיבות לתקלה: לרוב הסתימה נגרמת מהשלכת מגבונים לחים ותחבושות היגייניות. בבתים עם ילדים קטנים, לעתים השלכה של צעצוע אל תוך האסלה, יכולה לגרום לסתימה. כמו כן, נפילה של פריט דקורטיבי כלשהו, סבוניה, אלמנטים ריחניים או כל דבר שנופל אל תוך האסלה ומדיחים את המים מבלי להוציאו. מקרים מורכבים יותר, יכולים להיגרם כתוצאה מבעיה בצנרת של הבניין, מחדירת שורשים אל הצנרת.

 

מה תוכלו לנסות לעשות בעצמכם? סתימה קלה תוכלו לנסות לפתוח בעצמכם בעזרת פומפה. ואולם, אם התקלה לא נפתרה, והמים ממשיכים להתנקז באיטיות, מוטב להזמין אינסטלטור לפני שהסתימה נהפכת למורכבת יותר.

 

כמה יעלה התיקון? "הזמנת אינסטלטור לצורך פתיחת סתימה בסיסית תעלה 250-350 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "ואולם, אם יהיה צורך לעשות שימוש בספירלה חשמלית, תיתכן דרישה לתוספת תשלום של 80-140 שקל. אם מקור הסתימה הוא בעומק צנרת הביוב או אם יש צורך בשטיפת קו ביוב בלחץ מים, המחיר יעלה בצורה משמעותית. כמו כן, במקרה זה תצטרכו להזמין שירותי ביובית. שאיבת ביוב עם ביובית תעלה 700-1,000 שקל, שטיפת קו ביוב תעלה החל מ-650-750 שקל, עבור צינור בקוטר של 6 צול ובאורך של עד 10 מטר צנרת. ניקוי שורשים בביוב יעלה 600-800 שקל, עבור מקטע צנרת באורך של עד 3 מטר".

 

האם ניתנת אחריות? לא נהוג לתת אחריות על פתיחת סתימה, אך מוטב לשאול זאת מראש את האינסטלטור בטרם הזמנתו לביתכם, שכן ישנם בעלי מקצוע שיסכימו לתת לכם אחריות ויגיעו לתיקון חוזר במקרה שהתקלה תחזור על עצמה כעבור פרק זמן סביר.

כיצד ניתן למנוע סתימה בעתיד? הימנעו מהשלכת מוצרי היגיינה אל תוך האסלה. בבית עם ילדים קטנים הקפידו לסגור את מכסה האסלה.

 

עוד כתבות בנושא:

סיפון מוסיף המון: מתי צריך להחליף סיפון?  

פתיחת סתימה: מה עלול להסתבך?   

איך מאתרים ומתקנים נזילה מהניאגרה?

 

סתימה בכיור  

הסיבות לתקלה: אם מדובר בכיור בחדר השירותים או האמבטיה, הסיבות לסתימה יכולות להיות הצטברות של חול או שיער. אם זהו כיור מטבח, הסתימה יכולה להיווצר בשל הצטברות של שומנים, גרגרי קפה שחור ושאריות מזון.

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? אם הסתימה לא נפתחה, סגרו את ברז הניל הממוקם מתחת לכיור והזמינו אינסטלטור. כמו כן, בדקו שאין סתימות נוספות בבית, שכן אחרת ייתכן שהבעיה היא בעיה כללית בצנרת בבית.

 

כמה יעלה התיקון? "פתיחת סתימה בכיור תעלה 250-350 שקל, אם אין צורך להשתמש בספירלה חשמלית או לפתוח את הסתימה מהביוב הראשי", אומרים במוקד השירות. "אחרת, תידרש תוספת מחיר של 30-40 אחוז. בכל מקרה, ההמלצה היא שאם הסיפון שבביתכם כבר ישן ובלוי, להחליף אותו במהלך ביקור האינסטלטור. זאת, משום שהפער בין תיקון להחלפה הוא זניח וימנע מכם את הצורך להזמין כעבור תקופה מסוימת אינסטלטור לתיקון חוזר".

 

האם ניתנת אחריות? על פתיחת סתימה בכיור לא נהוג לתת אחריות, אולם כדאי לוודא מהי המדיניות של אותו אינסטלטור ולהעדיף כאלו שכן מעניקים אחריות לתקופה סבירה. ואולם, אם הוחלף סיפון וישנן תקלות חוזרות כעבור זמן קצר, הנובעות מהתקנה לקויה, על בעל המקצוע לתת לכם אחריות על ההתקנה. לכן, ודאו שהדבר יצוין בכתב על גבי החשבונית.

כיצד ניתן למנוע סתימה בעתיד? כדי למנוע סתימות כדאי להקפיד להניח רשת על פתח הניקוז של הכיורים בבית, בייחוד בכיור המטבח, אשר בו מדיחים כלים אשר עליהם שיירי מזון. כמו כן, נסו להקפיד על ריקון של שאריות הקפה השחור וכמות גדולה של שומנים שמצטברת על הסירים לאשפה ולא אל פתח הניקוז.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סתימה באמבטיה

הסיבות לתקלה: סתימה במקלחון או באמבטיה נגרמת בעיקר בשל הצטברות של חול, שיער, שיירי שומן של כלי הרחצה (סבון, שמפו ומרכך) והערבוביה של כל אלו יחד ליד פתח הניקוז.

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? ברגע שאתם מבחינים שהמים מתנקזים באיטיות אל פתח הניקוז, כדאי לטפל בבעיה ולא לחכות עד שתהיה הצפה.

 

כמה יעלה התיקון? "פתיחת סתימה תעלה לכם 250-350 שקל", אומרים במוקד השירות. "גם במקרה זה, הכוונה היא למקרה שבו אין צורך לעשות שימוש בספירלה חשמלית או שהסתימה לא התפתחה למצב מורכב במיוחד שמצריך שטיפת קווי ביוב באמצעות ביובית".

 

האם ניתנת אחריות? שווה לברר עם האינסטלטור, שכן הדבר משתנה מבעל מקצוע אחד לאחר. הרוב, לא יעניקו אחריות על פתיחת סתימה, שכן היא נוהגת לחזור, לרוב בשל אי הקפדה על כללי תחזוקה.

 

כיצד ניתן למנוע סתימה בעתיד? חשוב מאוד להקפיד על תחזוקה ואחת לכמה שבועות לפתוח את קופסת הביקורת ולנקות את הלכלוך שהצטבר שם. אחרת, אם הלכלוך יגיע אל עומק צנרת ביוב, יהיה הרבה יותר קשה ויקר לתקן את התקלה. כמו כן, הימנעו מלנער בגדים מלאים בחול אל המקלחת, שכן שקיעה של חול לעומק הצנרת יכולה להוביל לסתימות קשות, עד כדי פיצוצי צנרת.

 

 

הסתימה מורכבת? ייתכן שיהיה צורך במצלמה תרמית  

אם מדובר בסתימה מורכבת יותר, שממוקמת בעומק הצנרת, כיום כבר לא צריך לשבור קירות וריצוף רק כדי לאתר את מיקום הסתימה. באמצעות צילום קו הביוב, ניתן יהיה לאתר את המיקום המדויק של הסתימה בצנרת.

 

כיצד? ראש המצלמה מוחדר אח עומק הצנרת ומציג את מיקומה. אמנם מדובר בהוצאה לא קטנה, אך היא עדיין נמוכה משמעותית משבירת קירות ואריחים. הדבר מאפשר תיקון נקודתי, מבלי לגרום נזק מיותרת לצנרת.

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "המחיר הוא 1,200-1,500 שקל, עבור צילום של צנרת שאורכה עד 30 מטר. קחו בחשבון שעלות איתור הסתימה באמצעות מצלמה תרמית אינו כולל את עלות התיקון. ישנם אינסטלטורים שנוהגים לתת הנחה על צילום הקו אם הם אלו שמבצעים את התיקון. בכל מקרה, כדאי לברר זאת מראש.

 

"כמו כן, כדי למנוע הפתעות מיותרות, ודאו עם בעל המקצוע שהוא מספק דו"ח צילום ללא תשלום נוסף. הסיבה: לעתים, צילום הקו מתבצע לטובת הכרעה לגבי מי אמור לשאת באחריות לתיקון: בעל הדירה או ועד הבית שבאחריותו לתקן תקלות שמקורן ברכוש המשותף".

 

מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה  

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 29/11/2018 08:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים