שתף קטע נבחר

כשבינה מלאכותית הופכת את הזוהר הצפוני לקונצרט

הענקית הסינית וואווי בחרה להדגים את יכולות הבינה המלאכותית של מכשיר הדגל החדש Mate 20 Pro, באמצעות הפיכת תמונות הזוהר הצפוני למוזיקה. ככה זה נראה, וגם נשמע

אולם הקונצרטים של ברהמס בווינה שמע יצירות של מלחינים רבים, אבל בשבוע שעבר לראשונה הוא שמע סימפוניה שנוצרה בשיתוף פעולה של בינה מלאכותית: מול עשרות עיתונאים מרחבי העולם הציגה אמש חברת וואווי את יכולות הבינה המלאכותית המתקדמות שנמצאות במכשיר הדגל שלה, ה-Mate 20 Pro.

 

 

בחברה פנו למלחין המפורסם מארק סייפריץ, שבעזרת הבינה המלאכותית של וואווי יצר את הסימפוניה מתוך צילום מיוחד של הזוהר הצפוני. במשך כשלושה חודשים עבדו אנשי וואווי על פיתוח היכולות והתוצר הסופי. המטרה הרשמית הייתה לנסות לאתגר את האפשרויות של הבינה המלאכותית ולנסות לענות על השאלה "איך האור נשמע?".

 

בשלב הראשוני המפתחים הנדסו תוכנת בינה מלאכותית מתקדמת על בסיס ה-Mate 20 pro ולימדו אותה להבחין בין סוגי תצורות של הזוהר הצפוני. "פיתחנו מערכת שמסוגלת להבחין בעשרה סוגי תצורות של הזוהר הצפוני. היא יכולה להסתכל על כל תמונה ולומר לאיזה סגנון היא שייכת", סיפר אחד המפתחים.

 

וואווי בינה מלאכותית (צילום: Huawei)
(צילום: Huawei)

 

לאחר מכן הם ביצעו סקר בין אנשים במטרה להבין איזה תחושות אותן תצורות מעוררות אצלם. תוצאות הסקר הועברו לסייפריץ שיצר לכל תצורה מנגינה מיוחדת שמבטאת את תחושות האנשים. לאחר מכן אנשי הפיתוח של וואווי לימדו את מערכת הבינה המלאכותית להתאים בין התצורה של הזוהר הצפוני לבין הקטע המוזיקלי שנוצר במיוחד עבורה.

 

לאחר שהמערכת למדה בהצלחה את ההתאמה בין התצורה של הזוהר לקטע המוזיקלי – הציגו המפתחים את הסרטון המלא של הזוהר הצפוני למערכת. הבינה המלאכותית סרקה כל קטע בסרטון וזיהתה את התצורה המתאימה של הזוהר הצפוני. לאחר מכן היא ניתחה כל פריים בסרטון – את הבהירות, את הטמפו של התצורה ונתונים נוספים, ולפי זה החליטה איזה חלק מהקטע המוזיקלי להכניס באותן שניות, וכן את המקצב ושינויים נוספים שנערכו לפי הנתונים השונים שהתקבלו.

 

וואווי בינה מלאכותית (צילום: Huawei)
(צילום: Huawei)

 

בכל פעם המערכת הגישה הצעה מוזיקלית למלחין סייפריץ שהחליט אם לקבל אותה או לא – אם הוא לא הסכים עם המלצת הבינה המלאכותית הוא קיבל המלצה אחרת וכך המערכת למדה את ההעדפות שלו והתאימה את המוזיקה גם לנתונים וגם להעדפות המלחין.

 

"כל התהליך הוא שיתוף פעולה. בינה מלאכותית לא יכולה לעשות את הכל לבד, זה אף פעם לא 100% עבודה עצמית", אמר אחד המפתחים. "חלק מהכוח של מכונה לומדת זה שאתה יכול לאתגר אותה והיא מבינה מה אתה אוהב יותר ויודעת להתאים את עצמה להעדפות שלך". במקום לעבוד על מחשבים רבי עוצמה כדי לנתח וליצור את המרכיבים המוזיקליים השונים ביצירה, המהנדסים והמלחין פעלו בעזרת הממשק של ה-Mate 20 Pro.

 

וואווי בינה מלאכותית (צילום: Huawei)
(צילום: Huawei)

 

אבל עד שהצרכן הפשוט יוכל להתאים בעצמו מוזיקה נהדרת לסרטון של משחק הכדורגל של הילד או החגיגה המשפחתית, יעבור עוד קצת זמן. "נכון לעכשיו זה יכול לעשות סימולציה טובה שתשמע בסדר, אבל היא לא יכולה ליצור יצירה כמו ששמענו. אי אפשר ליצור רק באמצעות בינה מלאכותית, עדיין צריך התערבות אנושית", אמר פיטר גאודן, מנהל בכיר גלובלי בחטיבת המובייל של וואווי. "בתיאוריה יכולה להיות אפליקציה, שמבוססת על עקרון 'מכונה לומדת שפה' ובינה מלאכותית, שתוכל לקרוא וידיאו ולתרגם את זה. וגם מוזיקה היא סוג של שפה".

 

אחד ההיבטים המרכזיים שהובאו במיזם הזה, שיתוף הפעולה בין הבינה המלאכותית לאדם, הוא היבט שילווה עוד רבות את הטכנולוגיה, סוברים בחברה. "זה כלי שיכול לשמש לכל עיסוק ולכל צורך. בעתיד אנחנו נראה עוד יותר שילוב בין מכונה לאדם. זה משהו שיהיו לו השלכות על כל דבר בחיינו, גם בתחום האומנות", סיכם גאודין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים