נזכרתם מאוחר מדי? כמה יעלה תיקון הגג
אם הגשמים תפסו אתכם לא מוכנים, ומים חדרו אל חלל הגג שלכם – הנה הדברים שכדאי לעשות לפני שבאמת יהיה מאוחר מדי. אתר "המקצוענים" עם הטיפים
בעל מקצוע הגיע להחליף גוף חימום של דוד החשמל והזיז כמה רעפים? ענף גדול של עץ קרס והזיז חלק מהרעפים? כדי לא למצוא את עצמכם בעונת הגשמים עם הצפה בחלל הגג ונזק לתשתית הבית, שתיקון שלו יכול לעלות לכם ביוקר, הנה כמה דברים שכדאי לבדוק בדיוק בימים אלו.
מהן הסיבות הנפוצות לתקלות בגגות רעפים?
רשלנות של בעלי מקצוע: דוודי שמש, קולטי שמש, מרזבים – כל אלו ממוקמים על הגג. "לאורך השנים, בעלי מקצוע עולים לגג לצורך תחזוקה שלו, ולעתים גורמים נזק במהלך תיקון או התקנה", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לעתים, מדובר רק בתזוזה של רעף, שניתן בקלות להבחין בו עקב חדירת אור אל חלל הגג. ואולם, לעתים מדובר בהיווצרות סדקים ברעפים, אשר גורמים לנזילות מים ולנזק לתשתיות הבית".
נפילה של עצים, קולטי שמש או דוודים: עץ גבוה שקורס על הגג במהלך הרוחות, קולט שמש שנופל על הרעפים משום שלא עוגן היטב לפני החורף, צלחת לוויין או דוד שמש שקרס – יכולים לגרום לנזק לשבירת הרעפים. מוקד השירות: "הדרך היחידה למנוע זאת הוא לגזום ענפים או עצים בסכנת קריסה, ולדאוג לעיגון של קולטי השמש והדוודים. בייחוד באזורים הממוקמים בקרבת ים, ישנה נטייה לקורוזיה על גבי התושבת של הדוד שגורמת לחוסר יציבות שלו. תחזוקה במקרה זה היא הכרחית, לפחות אחת לשנה".
בלאי של הרעפים: גם לרעפים איכותיים ועמידים יחסית, יש בלאי טבעי. הם יכולים להישבר במשך השנים עקב ברד, רוחות או תזוזות של המבנה שגורמות לנפילה של חלק מהם.
עוד כתבות בנושא:
התקנת מרזב – המדריך המלא
מה הגורמים לרטיבות בגגות רעפים?
כיצד תאתרו את התקלה?
סימני רטיבות על התקרה או הקירות: ישנם מקרים שבהם לא תראו מיידית את נזקי הרטיבות, אלא אלו יתגלו רק כעבור זמן רב. מים, ימצאו דרכם דרך כשלי איטום בתשתית הגג, ובסופו של דבר יחלחלו אל קירות הבית, ונגלה כתמי רטיבות בתקרה ובחלק העליון של הקירות. כשמדובר בקירות המחופים בגבס, עלות התיקון יכולה להיות גבוהה במיוחד, שכן שיוף וצביעה לא יעזרו אלא לרוב יהיה צורך להחליף את כל לוחות הגבס שנרטבו.
איתור רעפים שנפלו: בדיקה זו קלה יחסית. כל שעליכם לעשות הוא להתבונן בשעות היום מתוך חלל הגג, ולראות מהיכן חודר אור מבין הרעפים. ואולם, בדיקה זו תגלה לכם היכן רעפים זזו, ולא אילו מהם סדוקים.
בדיקת מצב הגג, עיגון ותיקון רעפים: בדיקה זו תתבצע על-ידי בעל מקצוע שעבר הסמכה לעבודה בגובה ובעל רישיון בתוקף לכך. מאוד לא מומלץ לנסות לטפס בעצמכם על גג רעפים, בייחוד לא אחרי גשמים. שכן אז העלים מחליקים, הסולם יכול לזוז ואתם בפירוש תהיו בסכנת חיים. עלות הבדיקה אינה מצדיקה את סיכון החיים שלכם, ומדי שנה אנו מדווחים בחדשות על אסונות שנגרמים לבעלי בתים שניסו לטפס לנקות את המרזב או לסדר רעפים בעצמם. תחזוקה תקופתית תבוצע על-ידי בעל מקצוע ותכלול בדיקה חזותית של כל מה שמצריך עיגון (קולטי שמש, דוודים, אנטנות, צלחות לוויין, או כל דבר המחובר לגג). רעפים שנשברו יוחלפו באחרים וכן באותה הזדמנות בעל המקצוע יבצע ניקוי ובדיקת תקינות של המרזבים.
כיצד יתבצע תיקון הרעפים הסדוקים? "גגן מקצועי יבדוק את מצב החיבורים, ואם יש חיבורי בטון סדוקים ויבשים, יהיה צורך להחליפם", מסבירים במוקד השירות. "סדקים קטנים ניתן יהיה לאטום באמצעות מריחת חומר פולימרי. אם הסדק גדול יהיה צורך בהנחת רשת פיברגלס וביישום שכבה נוספת של חומר האיטום".
כמה זה יעלה לכם?
תיקון רעפים: מוקד השירות: "עבור תיקון של רעפים בודדים שנשברו או ניזוקו, המחיר יהיה 250-350 שקל".
החלפת רעפים: "החלפה של רעפים בודדים תעלה 250-450 שקל", מציינים במוקד השירות.
ניקוי או החלפת מרזב: מוקד השירות: "התמחור הוא לפי מטר אורך, ויעלה 200-250 שקל למטר אורך, עבור ניקוי מרזב חיצוני בבית פרטי של עד 2 קומות. נצלו את הגעת בעל המקצוע לתיקון או להחלפת רעפים שבורים. העלות הכוללת תהיה נמוכה יותר מאשר הזמנתו בנפרד לביצוע עבודות שונות. אחת לשנה, לפני עונת הגשמים, חשוב לבדוק שאין סתימות במרזב ושניקוז המים דרכו תקין".
מרבית הסתימות נגרמות כתוצאה מהצטברות של עלים, שקיות ניילון, אבנים וחצץ. לעתים ישנה חדירת שורשים אל המרזב. מוקד השירות: "במקרה של מרזב חיצוני שהותקן לפני מעל 15 שנה, ואשר אינו מחובר בצורה אפקטיבית למבנה, יש קורוזיה בחיבורים שבין הברגים לצינור ובאופן כללי הוא בלוי, להימנע מתיקון שלו, ולהחליפו. זאת, משום שהחלפה תהיה הרבה יותר כלכלית, תמנע רטיבות בקירות החיצוניים ותחזיק מעמד לאורך זמן. התקנת מרזב חיצוני מפח או אלומיניום תעלה 100-200 שקל למטר אורך, כשהמחיר כולל צינור ירידת מים".
מחפשים גגן? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"