שתף קטע נבחר

לקנות לבד או עם בעל מקצוע? טיפים לרכישה במהלך שיפוץ

חלק משמעותי מהשיפוץ הוא בחירת האריחים והכלים הסניטריים. מהן הטעויות שכדאי להימנע מהן? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

באיזה שלב נכון לבחור את האריחים ואת הכלים הסניטריים – לפני קבלת הצעת מחיר מקבלן השיפוצים או אחרי? האם כדאי ללכת לרכוש את המוצרים לבד או יחד עם בעל המקצוע, ואיך להימנע מתשלום "דמי תיווך" גבוהים שיכולים לגרום לכם לא רק לשלם יותר כי אם גם לעתים לקבל מוצר סוג ב', ללא אחריות וללא חשבונית המוכיחה על קיום העסקה. רגע לפני שאתם מוציאים עשרות אלפי שקלים על מוצרים שילוו אתכם כ-20 שנה, הנה כמה עצות חשובות.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בעת בחירת האריחים, קחו בחשבון גם את עלויות ההתקנה שלהם

אריחים הם מסוג הדברים שכדאי שיהיה לכם מושג כלשהו מראש לגביהם. גם אם לא סגרתם מראש את הגוון, כדאי לבחור את לפחות את גודל האריח, שכן יש לכך משמעות בשלב תמחור עבודת הריצוף. "ככל שהאריח במידות מיוחדות, הדבר מצריך התקנה מורכבת יותר", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אריח סטנדרטי שגודלו בין 30 ל-60 סמ"ר, נחשב להתקנה סטנדרטית. לעומת זאת, אריח גדול (80-90 סמ"ר), אריח ענק (מאוד אופנתי לחיפוי קירות אמבטיה, שמידותיו הן רוחב מטר וגובה של 2 מטר) או אריחי פסיפס (שהתקנתם מורכבת יותר) – כל אלו ישפיעו על עלויות ההתקנה".

 

אם אינכם בטוחים, תמחרו מראש בכתב הכמויות את כל העלויות האפשריות, כדי למנוע מצב שלאחר חתימה על החוזה, עלות ההתקנה המיוחדת תהיה גבוהה במיוחד, מבלי שתהיה לכם יכולת מיקוח.

 

"לכן, לפני בקשת הצעת המחיר משניים-שלושה קבלני שיפוצים, ערכו סיבוב בחנויות הרלוונטיות לשיפוץ ובררו על עלויות החומרים והמוצרים מראש", מוסיפים במוקד השירות. "זה יחסוך לכם הפתעות במחיר, ויתורים שתידרשו לעשות בעיצוב ומחלוקות מיותרות עם בעלי המקצוע. וכך, אם מראש תדעו שמאוד חשוב לכם אריח מסוים, אך הוא מייקר משמעותית את השיפוץ – תוכלו לוותר על אלמנטים אחרים שפחות חשובים לכם בשלב ראשוני של השיפוץ. בירור מחירים מקדים, יאפשר לכם תכנון מושכל יותר של התקציב".

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?  

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע   

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

כלים סניטריים: אל תלכו לבד, אבל תבקשו ליהנות מההנחה  

עבור ראש אמבטיה, כמובן שלא משתלם לטרוח להגיע לחנות כלים סניטריים. לרוב, גם לא עבור ברז אחד. ואולם, במהלך שיפוץ, בחירת הכלים הסניטריים, כיום יותר מתמיד, תהיה בעלת השפעה מכרעת לא רק על עיצוב חדר הרחצה כי אם גם על נוחות השימוש שלכם, קלות הניקיון והתחזוקה ועלויות ההתקנה. לכן, אל תתפשרו בעניין זה, והקדישו זמן לבחירת הידיות, המתלים, הברזים, סוג האסלה (רגילה או תלויה על הקיר), המקלחון או האמבטיה והכיור.

 

אמנם לסיבוב הראשוני תוכלו ללכת בעצמכם, אך כדאי מאוד לא להתפתות ללחץ של המוכרים בחנויות השונות, ולוודא עם בעל המקצוע האם מה שבחרתם אפשרי להתקנה, מתאים לתנאי השטח, קל לתחזוקה ומה ההפרש במחירי ההתקנה והתחזוקה העתידית. למשל, אם תרכשו כיור המחובר לארונית אמבטיה, תוכלו בטעות לרכוש ברז שלא יתאים לו. כמו כן, בחירת מקלחון שלא מדויק למיקומו באמבטיה יכול לגרור התקנה לא מדויקת שתגרום לכשלי איטום בעתיד. אמנם ניתן בהמשך להחליף חלק מהמוצרים, אך הדבר כרוך לעתים בהמתנה מיותרת, בעלויות הובלה והתמודדות עם החלפות ועם פשרה לגבי בחירה מתוך מגוון מוצרים מוגבל שיש בחברה שממנה רכשתם.

 

האם ניתן ליהנות מההנחה שהחנות מעניקה לקבלן השיפוצים וכיצד ניתן לעשות זאת?

"זו נקודה רגישה, שכן זה ידוע שחברות רבות מעניקות הנחות או עמלות לבעלי המקצוע השונים שגורמים לכם לרכוש דווקא אצלם", מסבירים במוקד השירות. "לעתים, המחירים באותה החברה נמוכים מלכתחילה ומסלול ההטבה שניתן לבעל המקצוע הוא לא באחוזים מהמכירה, כי אם במתנה כלשהי (טיסה לחו"ל, למשל). במקרה זה, ייתכן שהרכישה תהיה דווקא אטרקטיבית במקום שמציע מחירים נוחים.

 

"לכן, בכל מקרה, כדאי מראש לברר האם ניתנת הנחה והאם ניתן ליהנות ממנה. כשהלקוח נמצא בחנות, הוא מודע לפחות למחיר לצרכן, כך שהוא לא ימצא את עצמו משלם מחיר גבוה מכך. וכמו לגבי כל מוצר יקר שאתם רוכשים, בשלב בחירת החומרים והמוצרים במהלך שיפוץ, יש בהחלט מקום לערוך סקר שוק, להתמקח ולא למהר לקנות את כל המוצרים במקום אחד, שכן ההפרשים יכולים להגיע לעשרות אחוזים במחיר".

 

כשהשיש לא מתאים לכיור: אל תקנו מוצרים מבלי להתחשב במוצרים הנלווים להם  

גם בחירה של ידית יכולה להתברר כטעות, אם היא אינה מתאימה לדלת שבה היא אמורה להיות מותקנת. הדבר קריטי בבחירה שלא על פי הסדר הנכון, כשמדובר בבחירת כיורים ומשטחי שיש. תחילה יש לבחור את השיש, ורק לאחר מכן את הכיור. זאת, משום שצרכנים רבים נתקלים בבעיה של בחירת כיור שלא ניתן להתקין בהתקנה אפס (התקנה שטוחה) עם השיש. לטווח ארוך, המשמעות היא כשלי איטום, הצטברות של מים בחיבור שבין הכיור לשיש, רטיבות בארונות המטבח, התמודדות עם עובש ועם בלאי מואץ של שלד המטבח.

 

לעתים, מדובר פשוט בבעיות של חוסר נוחות (כמו חוסר יכולת לגרוף את המים בנוחות, רק בשלב בחירה עיצובים בכיור מוגבה). ולעתים בדברים הקטנים שעושים את ההבדל ביומיום: היעדר מתלה על גבי זכוכית מקלחון, רק משום שלא ידעתם שצריך לבחור אותו לפני הזמנת המקלחון, שכן לא ניתן לקדוח בזכוכית לאחר מכן.

 

אלמנטים קטנים יותר, כמו מתלה למגבות, מתלה לנייר טואלט, אקססוריז לחדר הרחצה והשירותים ומראה – בהחלט ניתן לבד. ואולם, גם בעניין זה חשוב לתכנן הכל מראש. למשל, אם אתם מתכננים קיר מראה גדול מול הכיור, לא בטוח ששווה להשקיע סכום כסף גדול בקרמיקה או בשיש יקרים במיוחד, שממילא יהיו מכוסים במראה.

 

צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים