שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    אין לתפילת "שמע ישראל" מקום במגרש

    קריאת "שמע ישראל" אינה מיועדת למגרשי הספורט בכלל והכדורגל בפרט. קריאת "שמע ישראל" זו תפילה. תפילה עיקר מקומה הוא בבית הכנסת, ולא בטדי, במושבה או בוומבלי

    בשנים האחרונות אנו נתקלים במגרשים במנהג "שמע ישראל", ללא קשר לחשיבות המשחק או התוצאה, שחקן העולה למגרש בחילוף, לפני בעיטת עונשין ואפילו בשריקת הפתיחה, מתפלל. שחקני הכדורגל היהודים נראים כשידם השמאלית או צווארון החולצה עולה על הראש יחד עם יד ימין על העיניים, ונאמרת התפילה "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד".

     

    כבר עשרות שנים באירופה שלא מעט שחקנים נוצרים נכנסים למגרש ומצטלבים. המוסלמים משתטחים על הדשא ומתפללים. המצב אצלנו היהודים מורכב יותר. קריאת "שמע ישראל" היא סממן מובהק לאמונה ביהדות המבטאת הכרה באל ושייכות לעם היהודי המאמין. ההלכה אומרת "בשכבך ובקומך". משמע שיש לומר קריאת שמע בבוקר ובערב, ועל המיטה כנגד מזיקים.

     

    שכטר מתפלל (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
    שכטר מתפלל(צילום: גיל נחושתן)

     

    מצד אחד, יש כאן זילות וחוסר כבוד. קריאה זו אינה מיועדת למגרשי הספורט בכלל והכדורגל בפרט. קריאת "שמע ישראל" זו תפילה. תפילה עיקר מקומה הוא בבית הכנסת, ולא בטדי, במושבה או בוומבלי. אם לא בבית הכנסת, לאחרונה תפילה זו התפרסמה לשעת צרה ואסון. ראו את סגן רועי קליין שנפל במלחמת לבנון השנייה, כשזינק על רימון על מנת להציל את חבריו וזעק "שמע ישראל".

     

    מאידך, יש כאן "אבל" חשוב מאד. עד כמה שזה נראה לא ראוי, יש הטוענים שזה נובע מתוך אמונה תמימה המחזקת אותם בכל מקום, גם במגרשי הכדורגל. ניתן לראות שזה מאפיין בני דתות שונות. משהו בהם מאמין ומחזק שהאל איתם בכל מהלך. ניתן להסיק ששחקנים העושים זאת הם אנשים מאמינים ולטעמי יש בזה משהו יפה. קריאת "שמע ישראל" שליוותה בכל דורות את היהודים לקראת מותם בייסורים היא שונה. אני חש בכרסום בחשיבותה וזלזול בה. איני בא לשפוט אף אחד, האמונה היא עניין פרטי ולא ציבורי. רק בבקשה, תחשבו שוב לפני שאתם שמים את היד על העיניים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אורן אהרוני
    אוהד דתי
    צילום: אורן אהרוני
    מומלצים