שתף קטע נבחר

גיליתם נזילה מהתקרה במהלך הגשמים? כך תתמודדו

כשלי האיטום היו שם גם בקיץ, אבל עכשיו עם בוא הגשמים אתם מגלים את מיקומם בדרך לא נעימה. כזו שגורמת לנזק לשטיחים, לריהוט, לפרקטים, לקירות ולמערכת החשמל. רגע לפני שמזמינים קבלן איטום, אתר "המקצוענים" עם כל מה שחשוב לדעת

בימים אלו של השנה, קבלני האיטום מוצאים את עצמם תחת מבול של גשם ומבול של טלפונים מלקוחות ששכחו שבכל שנה יש ממטרים. אם גם אתם חלק מהסטטיסטיקה, והתעוררתם באמצע הלילה לצלילי טפטוף של מים על שידת הספרים או על הרצפה – כנראה שלא תיקנתם את התקלה משנה שעברה.

 

סביר להניח, שהרטיבות היא באותו מקום, או שרק התפשטה. אם זו הפעם הראשונה שאתם מגלים את כשל האיטום, תוכלו לדאוג לעזרה ראשונה, אך כשהימים חוזרים להיות ימי שמש, אל תזניחו ותדאגו לתיקון רציני יותר. אחרת, עלות תיקון הנזקים רק תגדל.

 

רגע לפני שאתם מזמינים את קבלן האיטום הראשון שעולה לכם בגוגל – הנה כמה דברים שחשוב לברר לפני, בייחוד בימים שהם בבחינת שיא העונה עבור בעלי המקצוע בתחום זה.

 

לתקן מיידית או לא? זו השאלה

זה לא סוד שמחירי עבודות האיטום עולים בחורף בכ-30 אחוז יותר מאשר בימות הקיץ. הסיבה: ביקוש והיצע. בימים אלו, כשקבלן האיטום מקבל עשרות שיחות טלפון ביום – הוא יכול להרשות לעצמו לקבוע את הרף העליון של המחיר.

 

לכן, חשוב מאוד להגיע מוכנים לאחר שביררתם מהו המחירון המומלץ, וגם אם אתם בלחץ, לא לסגור עם הקבלן הראשון שהתפנה בימי עומס אלו והסכים להגיע אליכם. זאת, בייחוד כשמדובר בנזילת מים לא חמורה במיוחד, שניתן להמתין איתה עד לימי שמש. לא חייבים ביום של סערה לתקן את התקלה. אם תזמינו את בעל המקצוע לאותו היום, בטענה שמדובר בקריאה דחופה, המחיר יכול לעלות בהתאם. לכן, עדיף להזמין אותו לאותו שבוע, אך לא בהכרח לאותו היום.

 

כמו כן, לעתים מדובר רק בצורך להחזיר למקומו רעף שזז (דבר שכל בעל מקצוע עם היתר עבודה בגובה יוכל לעשות), או לתקן סדק בקיר (פעולה שגם הנדימן יוכל לעשות בתעריף נוח יותר, במקרים רבים).

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

גם אם אתם בלחץ, אל תתפשרו על התאמת חומר האיטום לתשתית הקיימת

אחד הדברים החשובים ביותר באיטום הוא לאטום עם חומר שיכול להיאחז בצורה טובה על התשתית הקיימת. אתם לא חייבים להיות מומחים לאיטום, אך הכרת כמה מושגים בסיסיים בהחלט תעזור. ברגע שתדעו לפחות מה לשאול את בעל המקצוע, הסיכוי שיעבדו עליכם יקטן. סביר להניח, שכבר בשיחה הטלפונית קבלן האיטום ישאל אתכם מהי שכבת האיטום הקיימת בביתכם.

 

אם יש לכם גג רעפים, בעל המקצוע המתאים הוא מתקן גגות. במקרה זה, לא משנה כמה אתם בלחץ ודאו שיש לו רישיון עבודה בגובה וביטוח מתאים. זאת, בייחוד בימים של אחרי גשמים, שבהם הסולם והגג מחליקים מתמיד. זכרו שכל נזק שיגרם לו בשטח ביתכם, יהיה תחת אחריותכם המשפטית. העדיפו שהוא יגיע עם הציוד שלו, לרבות סולם, כדי להקטין את האחריות שתצטרכו לשאת בה.

 

דאגו שבעל המקצוע ינצל את הגעתו לבדיקת מצב כל הרעפים בגג וכן שיוודא שהמרזבים מאפשרים ניקוז תקין של המים, כדי למנוע תקלות נוספות במהלך הרוחות והסופות.

 

עוד כתבות בנושא:

סימנים של רטיבות: מה עושים?  

נזילה מגג רעפים: כך תתמודדו 

את האדניות דאגתם לאטום?

 

    (צילום: אבישי זיגמן) (צילום: אבישי זיגמן)
(צילום: אבישי זיגמן)

זפת: השיטה של פעם, שעדיין בשימוש בבניינים ישנים

בבניינים ישנים, שבהם ועדי הבתים עדיין מעדיפים לשלם תשלום נמוך יחסית עבור איטום הגג בזפת, סביר להניח שזו התשתית הקיימת. ואולם, אם לא ועד הבית לא מקפיד על סיוד מחדש של שכבת הזפת מדי שנה, אין סיכוי שהיא תשרוד את השמש הישראלית.

 

כמה ימים של גשמים יספיקו כדי שדיירים המתגוררים בדירות שבקומה העליונה יסבלו מרטיבות ומנזקים לתשתית הבית שלהם. היתרון שלה הוא שבמקרה שהגג עמוס בקולטי שמש, דוודי שמש, אנטנות ושלל מכשולים – ניתן ליישם אותה בקלות רבה יחסית. ואולם, שיטה זו אינה חפה מכשלי איטום, לרוב באזור החיבורים.

 

נהוג לתת אחריות של 5 שנים על איטום בזפת, אם אותו הקבלן שביצע את האיטום הוא זה שמסייד את הגג מדי שנה. אחרת, האחריות מתבטלת. "כשהגג רטוב, לא ניתן ליישם את הזפת ויש צורך להמתין מספר ימי שמש עד לייבוש של הגג", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, אם ישנה רטיבות כלואה מתחת לשכבת האיטום, הבעיה לא תיתפר ויהיה צורך באידוי המים או בניקוז שלהם אל תוך הדירה. איטום מעל מים כלואים יהיה פחות איכותי, שכן אדי הרטיבות יגרמו להתנפחויות ובהמשך להתנתקות של שכבת האיטום".

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אם תנאי השטח מאפשרים, השיטה המומלצת היא יריעות ביטומניות

השיטה הנהוגה בשנים האחרונות והמומלצת יותר על-ידי בעלי מקצוע, היא יריעות ביטומניות. הן ה"זפת החדשה", שכן אין צורך לסייד אותם מדי שנה. הן עשויות משכבת ביטומן בשילוב סיבי פוליאסטר או סיבי זכוכית עם תוספים פולימריים. אם הגג שלכם נאטם בעבר בזפת, הרי שיריעות ביטומניות ייאחזו על הזפת בצורה טובה מאוד.

 

היישום שלהן הוא באמצעות ברנר (מכשיר הלחמה בחום) כך שנוצר מעין "שטיח" המכסה את כל הגג כולל את החלק התחתון של קירות המעטפת של הגג (כדי שמים לא יחלחלו בחיבור שבין הגג לקירות). למרות המחיר הגבוה יותר, היתרון של שיטה זו הוא שניתן ליישם אותה גם בחורף (למעט הבעיה של מים כלואים מתחת). כמו כן, היריעות עמידות לאורך שנים.

 

החיסרון: אם הגג עמוס במכשולים של דיירי כל הבניין, יהיה צורך לפנות היטב את הגג ולדאוג להכנה (שלרוב מייקרת משמעותית את העבודה). אחרת, כשלי איטום יהיו בחיבורים בין היריעות לדודי השמש, למרזבים, למזגנים וכו'. אל תסכימו לאטום רק חלק מהגג, ודאגו שאותו קבלן איטום יבצע איטום לכלל הגג. אחרת, לא תהיה לכם אחריות על העבודה, שכן כל קבלן יטען שמקור הכשל הוא בעבודה של הקבלן האחר.

 

חומרי איטום אקריליים: לגגות עם שיפוע מושלם

שיטה זו זולה במעט מיישום יריעות ביטומניות, ומתאימה במיוחד למצב שבו הגג חדש יחסית ושניקוז המים שלו מושלם. במצב שבו השיפועים על הגג לא מספיק טובים, או שהמרזבים סתומים – ייווצר מצב של שלוליות (ליד מרזבים או מתחת לדוודי שמש, למשל). כשמים עומדים לאורך זמן, הם יכולים לחדור את שכבת האיטום האקרילית, שכן הם יגרמו לחומר ולהתקלף.

 

"היתרון הגדול של חומר זה הוא שקל מאוד ליישם אותו, הוא בגוון לבן שנחשב להרבה יותר עמיד בשמש ומונע את הצורך בסיוד מדי שנה", מסבירים במוקד השירות. "כמו כן, ניתן להשתמש בחומר זה גם על גבי שכבת זפת קיימת או על גבי יריעות ביטומניות שהתבלו. ואולם, אם מדובר בגג בטון חדש, החומר האקרילי ייאחז עליו בצורה טובה יותר".  

 

ואולם, אם אתם מתכננים לאטום עם חומר זה, לא תוכלו לעשות זאת במהלך ימי גשם. אמנם תוכלו להמתין יום-יומיים עד לחלוף הסערה, אך אם יש צפי לגשם בימים שלאחר האיטום, החומר לא יספיק להתייבש. יש לבצע את האיטום בחומר זה רק אם אין צפי של גשם במשך שבוע עד עשרה ימים מיום האיטום.

 

מוקד השירות: "יש צורך גם להמתין לייבוש מוחלט בין שתי שכבות האיטום, ולוודא שבעל המקצוע מיישם רשת אינטרגלס בין שתי השכבות. יצוין כי כיום משווקים גם חומרים פולימריים (שהם למעשה חומרים אקריליים משופרים). על אף שהם מוצגים כעמידים גם למצב של מים עומדים, הרי שם מתאימים לשלוליות קטנות ולא לאיטום של אזורים עם בעיות בשיפועים. בכל מקרה, מומלץ לרכוש חומר איטום של חברה מוכרת בשוק ובעלת מוניטין ולא להתפשר על מוצר זול שאיכות האיטום שלו מוטלת בספק".

 

בעיה בשיפועים בגג מרוצף או במרפסת? עדיף חומר פוליאוריטני

חומר איטום פוליאוריטני מתאים לאיטום של מרפסות או גגות מרוצפים, שכן הוא מגיע גם בגוון שקוף. מוקד השירות: "הוא בהחלט לא מהווה תחליף לאיטום מתחת לריצוף, אף יכול להוות פתרון מהיר יחסית למצב של כשלי איטום, ומונע את הצורך בשבירת הריצוף. לכן, אם אתם סובלים מנזילה מתחת למרפסת או לגג מרוצף, תוכלו לעשות שימוש בחומר זה שהיתרון שלו הוא מהירות וקלות היישום שלו, וכן הייבוש המהיר יחסית שלו המאפשר להשתמש במשטח כעבור 48 שעות מרגע יישומו.

 

"זהו פתרון מהיר, חסכוני ויכול לאפשר לכם להעביר עונת גשמים עד לטיפול יסודי יותר במשטח. זהו אינו פתרון ארוך טווח ויתאים בעיקר לגגות שאינם חשופים לאורך זמן לשמש ישירה, שכן החומר יכול במשך הזמן להיסדק. בכל מקרה, מוטב ליישם חומר בעלי עמידות לקרני UV ולוודא שבעל המקצוע מורח לפני כן חומר יסוד מתאים (חומר מקשר, שמאפשר היאחזות טובה יותר של החומר למשטח)".

 

צריכים קבלן איטום? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

פורסם לראשונה 23/12/2018 09:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים