שתף קטע נבחר

אריה מליניאק

אל תתפלאו אם תמצאו את לברון בפוליטיקה / מליניאק

לא נעים לשמוע מסופרסטאר שבעלי הקבוצות משלמים לו את שכרו ב"כסף יהודי כשר". מצד שני, גם קינג ג'יימס יודע: התבטאויות שנויות במחלוקת מייצרות רייטינג

 

לאחר אחד הנאומים של ח"כ משה סנה מצאו את טיוטת הנאום ממנה הקריא. בצד אחת הפסקאות הוא כתב לעצמו הערה: "טיעון חלש, להרים את הקול".

 


הצביעו: מי ספורטאי השנה של 2018?  

 

אם לברון ג'יימס באמת חושב ש"לקחת כסף כשר מיהודים" זו מחמאה, בואו נגיד שהטיעון חלש, לכן ההתנצלות צריכה להישמע בקול רם מאוד. כך מצא את עצמו אחד השחקנים הגדולים בעולם מתנצל בימים האחרונים, על דברים שפרסם באינסטגרם.

 

לברון ג'יימס לוס אנג'לס לייקרס (צילום: AFP)
כשלברון בכותרות, ולא רק בענייני כדורסל, זה לא רע לו בכלל(צילום: AFP)

 

כשלברון בכותרות, ולא רק בענייני כדורסל, מבחינתו זה לא רע בכלל. בשבוע שעבר הוא טען בתוכנית הטלוויזיה שלו ברשת HBO, שבעלי קבוצות הפוטבול נוהגים בשחקנים כסוחרי עבדים. נכון ששחקנים מקצועניים בארצות הברית הם סחורה שעוברת לסוחר, ונשלחים לפעמים לקבוצות אחרות בלי לשאול או להתייעץ איתם.

 

אצלנו זה לא קיים ושחקן צריך להסכים להעברה שלו, אבל אני לא בטוח שהשיטה הישראלית - להפוך שחקן ל"מנודה", לייבש אותו ביציע ולמנוע ממנו להתאמן, היא יותר הומאנית מלהודיע לשחקן מיאמי היט או דאלאס מאבריקס, שבמקום לחזור הביתה ממשחק חוץ בפורטלנד הוא ממשיך בטיסה לניו יורק כי הועבר בלי ידיעתו לניקס.

 

לברון ג'יימס מייצג את דעתם של שחקנים רבים, אבל אני לא מכיר עבדים שמשתכרים שכר מינימום של כחצי מיליון דולר לעונה לרוקי. התגובות לא איחרו לבוא, ובעל טור ברשת "פוקס" ענה לג'יימס שהעבדים האמיתיים הם הפועלים האסייתיים, שמייצרים את הנעליים שנושאות את שמו תמורת 20 סנט לשעה.

 

לברון ג'יימס (צילום: AP)
בדרך לפוליטיקה? לברון(צילום: AP)

 

בשיחה שהייתה לי לפני כמה שנים עם בעלים של קבוצת NBA, הוא הציג לי את צידו השני של המטבע: בעסקים הפועל מרוויח מעט, המנהל שלו מרוויח מיליונים ובעל הבית עושה מיליארדים. בספורט המקצועני הפועל (השחקן) מרוויח עשרות מיליונים, המאמן שלו מרוויח מיליונים, ובעל הבית מפסיד.

 

זה כמובן לא מדויק כי בעלי קבוצות מרוויחים מאות מיליונים רק מעליית ערך הפרנצ'ייז שקנו, אבל גם הטענות שמעלה שחקן בעל מודעות חברתית גבוהה כמו לברון אינן הזויות. כנראה שאחד השיקולים שלו למעבר מקליבלנד ללוס אנג'לס לייקרס - קבוצה שאין לה סיכוי סביר לזכות בתואר - היה הקרבה לאולפנים ולערוצי השידור.

 

דייויד בלאט מוחא כפיים (צילום: EPA)
ואנחנו עדיין לא שוכחים את ההדחה של בלאט(צילום: EPA)

 

כשתוכנית טלוויזיה היא בונוס, פליטות פה הן חלק מהעניין. לא נעים לשמוע מסופרסטאר שבעלי הקבוצות (שחלקם יהודים) משלמים לו את שכרו ב"כסף יהודי כשר", מצד שני, צריך לברך את העובדה שספורטאי על לא חוששים להביע דעה פומבית בעניינים פוליטיים וחברתיים.

 

היחס של לברון ליהודים מקפיץ לנו, הישראלים, באופן טבעי את ההדחה של דייויד בלאט מאימון הקאבס ומינוי טיירון לו במקומו. גם אם מקזזים את מקדם הפראנויה הישראלית, עם עובדות קשה להתווכח.

 

התבטאויות שנויות במחלוקת מייצרות רייטינג, ואין בכך כל רע, כשמדובר בספורטאי גדול שמצוי כבר מעבר לשיא. אל תתפלאו אם תמצאו את לברון ג'יימס בעוד כמה שנים בפוליטיקה האמריקנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים