שתף קטע נבחר

2018: עלייה של 5% במספר העולים לישראל

הסוכנות היהודית פרסמה כי כ-30 אלף בני אדם עלו השנה לישראל, רובם מרוסיה - שרשמה גידול של 45% לעומת השנה הקודמת. לעומתה, מספר העולים מצרפת ירד בכרבע. ועוד נתונים: 381 משפחות עלו מצפון אמריקה, העולה הצעיר ביותר בן שבעה שבועות והמבוגר ביותר בן 97

הסוכנות היהודית פרסמה היום (א') את נתוני העלייה לשנת 2018, שמתוכם עולה כי חל גידול של כ-5% במספר העולים החדשים לישראל. כ-29,600 עולים חדשים עלו השנה ארצה מרחבי העולם, לעומת כ-28,220 עולים חדשים בשנת 2017. 

עולים חדשים בנתב
עולים חדשים בנתב"ג באירוע לציון 70 שנות עלייה(צילום: ניר כפרי )

רוסיה היא המדינה שמובילה במספר העולים בשנת 2018: כ-10,500 בני אדם עלו ממנה לישראל - גידול של כ-45% בהשוואה לשנה הקודמת. בדומה לשנה שעברה, מצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה) הגיעו השנה כ-3,550 עולים חדשים.

 

מאוקראינה עלו השנה כ-6,500 עולים חדשים (ירידה של כ-9%), מצרפת הגיעו השנה כ-2,600 עולים (ירידה של כ-25%), מברזיל הגיעו כ-660 עולים (ירידה של כ-4%) מבריטניה כ-500 עולים (ירידה של כ-4%), מדרום אפריקה עלו השנה כ-320 עולים חדשים (ירידה של כ-2%), וכ-330 עולים עלו מארגנטינה (גידול של כ-17%).

 

נתונים נוספים שנאספו על ידי הסוכנות היהודית עבור ynet: בין ינואר לנובמבר 2018 הגיעו 871 עולים מבלארוס, 160 מגרמניה, 151 מאוסטרליה, 109 מבלגיה, 98 ממקסיקו, 88 מקולומביה, 85 משוויץ, 81 מאיטליה, 39 מהונגריה ו-30 עולים מאתיופיה. הסוכנות היהודית אינה מפרסמת נתוני עולים ממדינות המוגדרות "רגישות", בהן מדינות ערב, איראן, טורקיה, ונצואלה וקובה.

יו"ר הסוכנות היהודית הרצוג: "פוטנציאל העלייה נותר משמעותי" ()
יו"ר הסוכנות היהודית הרצוג: "פוטנציאל העלייה נותר משמעותי"

מנתוני ארגון "נפש בנפש", הפועל לעידוד עלייה מצפון אמריקה, עולה כי השנה עלו 3,546 עולים מצפון אמריקה ב-16 טיסות סיוע מיוחדות של הארגון בשיתוף הסוכנות היהודית, קרן קיימת לישראל, משרד העלייה והקליטה ו-JNF-USA. בין העולים: 381 משפחות, 674 ילדים, 1,579 רווקים ורווקות, ומתוכם 393 צעירים וצעירות שעלו כדי לשרת בצה"ל כחיילים בודדים. העולה הצעיר הוא בן 7 שבועות - והמבוגר ביותר בן 97.

 

המדינה בצפון אמריקה שממנה הגיעו הכי הרבה עולים היא ניו יורק, ואחריה בסדר יורד - קליפורניה, ניו ג'רזי, פלורידה, אונטריו, מרילנד, קוויבק, אילינוי, פנסילבניה וטקסס. הערים שבהן נקלטו מספר העולים הגבוה ביותר השנה מצפון אמריקה הן ירושלים, תל אביב ובית שמש.

 

המקצועות הרווחיים בקרב העולים מצפון אמריקה, בנוסף לרפואה, הם חינוך, שיווק, פיננסים, עריכת דין וחשבונאות. 58 רופאים מצפון אמריקה, כ-10% ממסיימי לימודי הרפואה בארץ, נמצאים בתהליך קבלת רישיון תעסוקה לקראת השתלבותם במערכת הבריאות הישראלית.

 

"כארגון, מעבר לעידוד עלייה לארץ באופן כללי, חשוב לנו גם להיענות לאתגרים לאומיים - בין אם על ידי העלאת רופאים, חיילים בודדים ועולים המעוניינים לפתח את הדרום והצפון", אמר מנכ"ל ומייסד הארגון הרב יהושע פס.

 

"העובדה כי כמות העולים המגיעים מצפון אמריקה עומדת איתנה ויציבה בעשור האחרון מעבירה מסר חזק מאוד: הציונות ומוסד העלייה בקרב יהדות צפון אמריקה קיימים, וימשיכו להתקיים עוד שנים רבות".

 

מהסוכנות היהודית נמסר כי הנתונים וסופיים נכון לסוף נובמבר, וכי הנתונים זמניים לדצמבר - כולל צפי להגעה בימים שנותרו עד סוף החודש. לפיכך, כך נמסר, מדובר בהערכה שמשקפת את הנתונים הסופיים הצפויים ברמת דיוק גבוהה ביותר.

 

יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג אמר: "אני מברך על העלייה במספרי העולים לישראל. כל יהודי ויהודייה שעולים ארצה ומקימים פה את ביתם משלימים חתיכה נוספת בפסיפס הנהדר של עם ישראל במולדתו ההיסטורית. גם אחרי 70 שנות עצמאות והעליות הגדולות לישראל, פוטנציאל העלייה נותר משמעותי ובבסיס המטרות של הסוכנות היהודית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניר כפרי
עולים חדשים בנתב"ג
צילום: ניר כפרי
מומלצים