שתף קטע נבחר

הכירו את אוקאפי

סטארטאפ השבוע שלנו הוא אוקאפי, העוזר האישי של כל מי שמעורב בניהול נכסי נדל"ן. הישראליות שמאחורי הרעיון עונות על השאלון שלנו ומספרות לנו שהן מחפשות עובדים.

תעודת זהות:

אוקאפי היא פלטפורמה בענן שמספקת התראות מבוססות בינה מלאכותית לצוותי תפעול בנכסי נדל”ן כדי לתמוך בשיפור המצויינות התפעולית. לאוקאפי לקוחות גדולים בצפון אמריקה שמנהלים עשרות מליוני מ"ר, והמערכת שלנו משמשת אותם לניהול כל סוגי הנכסים בפורטפוליו. צוות הפיתוח נמצא בישראל וצוותי השיווק והמכירות בצפון אמריקה (טורונטו וניו יורק)

תעודת זהות:

 

מייסדות: איריס צידון ומאיה גל

שנת הקמה: 2017

מספר עובדים בניו יורק: 2

הרעיון:  אוקאפי היא העוזר האישי של כל מי שמעורב בניהול נכסי נדל"ן.

המידע שארגונים אלו מוצפים בו; מפתיחת תקלות מדיירים, מידע פיננסי עתיר טרנזקציות ועד מידע אדיר שזורם מסנסורים שמתווספים כל הזמן (מזגנים, מעליות ועוד) - לא מאפשר ניתוח והבנה בזמן אמת של התגובה הנדרשת למניעת תקלות, חסכון ושיפור ביצועים . הדיירים מצפים לשירות טוב יותר ויותר, החסכון באנרגיה ומשאבים שניתן לעשות באמצעות ניצול המידע הקיים בארגון לא ממומש והצוותים בשטח מתנהלים ללא כלים חכמים.

אוקאפי הופכת את ים המידע הקיים בארגון, להתראות מוכוונות פעולה שמשפרות את המצויינות התפעולית.

באמצעות הבינה המלאכותית של אוקאפי, ניתן לחזות תקלות צפויות ולנקוט פעולות מונעות, לקבל התראה בזמן על חריגה או מגמה שלילית, להבין את סיבת השורש לבעיה שמתחילה להיווצר, לחסוך כסף רב מבזבוז של אנרגיה ולשפר אזורים כמו חידוש חוזים, תהליכים פיננסיים ובטיחות.

 

איך נולד הרעיון?

אחרי הרבה שנים של עבודה בתחום הבינה העסקית, הבנו שתחום זה מביא בשורה חלקית במפגש של מנהלים בשטח עם מידע. הוא חסר את היכולת לדבר לעובדים בשטח בשפה העסקית שלהם בזמן אמת. התחלנו בפיתוח מערכת חדשנית לשיפור ביצועים, אשר נגישה בזמן אמת לכל עובד ומכילה מנוע המלצות מתוחכם שמאפשר הטמעה מהירה. למנוע זה הוספנו שכבה של בינה מלאכותית כדי לתת ללקוחותינו, אז רובם מתחום התעשייה, את היכולת לקבל התראות מותאמות אישית על שינויים, מגמות ותחזיות. המערכת השתלבה בתחילה בגל המהפכה התעשייתית הרביעית בתעשייה (Smart Manufacturing) ואז בגל ה-Smart Buildings שתפס תאוצה.

 

מה היו הצעדים הראשונים שהפכו רעיון טוב להקמת סטראטאפ?

בשום שלב לא ישבנו בגראז' ופיתחנו. מהרגע הראשון מצאנו לקוחות חדשניים שהיה להם צורך בפתרון שלנו, והם היו ועדיין שותפים לפיתוח המערכת. תוך הבנת הצרכים שלהם פיתחנו סט אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית שיתנו להם כלי שינתח המידע בזמן אמת וישלח תובנות למנהלים בשטח על חריגות, סיבות שורש לבעיות ותחזיות, שמאפשרות לנקוט פעולה ולשפר את התוצאה הרצויה. הם ראו שיפורים בשורה התחתונה תוך זמן קצר ועזרו לנו להפיץ את הבשורה של אוקאפי.

 

- ()
מייסדות החברה.

 

לו הייתם מתחילים מהתחלה, מה הייתם עושים אחרת?

היינו פונים ללקוחות אחרים בתוך הארגון. בתחילת הדרך פנינו למנכ"לים וסמנכ"לי כספים, למרות שהבינו מיד את הצורך, זה האריך לנו את הדרך ולא היה הדבר הבוער על שולחנם.

היום אנו פונים לשני סוגי לקוחות; אלו שצריכים להביא פתרונות חדשניים לארגון- מנהלי חדשנות, אסטרטגיה ומצוינות תפעולית ואלו שצריכים להנגיש מידע למנהלים בארגון- מנהלי מערכות מידע, ומנהלי BI.

 

מה הייתה נקודת המפנה, שאחריה החלה הנסיקה האמיתית?

עם היכולות של המערכת, שקיבלו משוב מצוין מלקוחות תעשיה, בחרנו לערוך Meetup ראשון בנושא AI למצויינות תפעולית ולהתחיל בטורונטו. בעקבותיו התחיל מומנטום שהיווה בדיעבד את נקודת המפנה של אוקאפי, ממיקוד בתעשייה , להתפתחות בתחום ניהול נכסי נדל"ן: מנהלת החדשנות של הלקוח הראשון שלנו מתחום ניהול נכסי נדל"ן, הזמינה אותנו לפגישה. בעזרתה הבנו שניהול חכם של בניינים נתקל באתגרים דומים לניהול חכם של רצפת ייצור. היא החליטה על ביצוע פיילוט ומשם לאור התוצאות, הפריסה לכל הארגון היתה מהירה. היישום אצלה נחל הצלחה מדהימה וגם זכה במספר פרסים משמעותיים בתחום ניהול הנכסים. הלקוחה רצתה לפרגן לאוקאפי בחזרה והגיעה לספר את סיפור הלקוח שלה בכנסים מקצועיים, לשמש כממליצה ללקוחות שהתעניינו ולהתראיין לכתבות וכך עזרה להפיץ את השמועה.

 

מדוע בחרתם להעתיק את הלוקיישן דווקא לניו יורק?

ניו יורק היא בירת ה-PropTech. החברות הגדולות לניהול נכסים נמצאות בה ומחפשות טכנולוגיות חדשות להתמודדות עם האתגרים שלהם, והמשקיעים הגדולים בתחום נמצאים בעיר.

 

מתי להערכתכם הוא הטיימינג הנכון להגיע לעיר?

אנחנו האמנו שהרגע הנכון להסתער על ה"תפוח הגדול" הוא עם נכסים ממשיים ביד;

לאחר שהטמענו את אוקאפי אצל לקוחות מרשימים בטורונטו כמו Oxford Properties, QuadReal Property Group, Bentall Kennedy, נכנסנו לרשימת ה-25 סטארטאפים לעקוב אחריהם בתחום ניהול הנכסים- CRE בניו יורק וסגרנו עסקה לשנתיים עם לקוח ראשון בוושינגטון בשם JBG SMITH .

 

האם מחפשים עובדים?

כן, מחפשים מנהלי מכירות מעולם ניהול הנכסים, עם נסיון במכירות תוכנה בשוק האמריקאי. כתבו ל: www.okapi.ai

 

מפת הסטארטפים הישראלים בניו יורק הוקמה בשנת 2013 על ידי גיא פרנקלין, מנהל SOSA NY.

WWW.IsraeliMappedinNY.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים