שתף קטע נבחר

לא רק קרמים: כך תיפטרי מהרגלים מזיקים לעור הפנים

ללכת לישון בלי לנקות את הפנים, לעשן, לפוצץ פצעונים ולאכול מתוק. מאיזה הרגלים רעים לעור כדאי להיפטר - ומה מומלץ לעשות כדי לקבל עור בריא ורענן בלי למרוח אינספור קרמים ומשחות?

בשיתוף אלטמן

 

מי מאיתנו לא רוצה עור צעיר, רענן וזוהר? אבל לפעמים אנחנו עצמנו מחבלות בסיכויים שזה יקרה. מאילו הרגלים רעים קשה לנו להיפטר - ואיך נוכל להחזיר לעור את המראה הבריא?

 

הולכות לישון בלי לנקות את פנים

השעה מאוחרת, אנחנו מצחצחות שיניים, מתות כבר להיכנס למיטה, ולכן קצת מחפפות עם הפנים שכל היום ספגו אבק, פיח וכדומה.

 

ביג מיסטייק. לשטוף את הפנים זו פעולה שאורכת בדיוק 39 שניות, תוסיפו לזה עוד 21 שניות של הסרה במי פנים עדינים. חלפה דקה ששווה הרבה בריאות.

 

השומן והטינופת שנסיר מהעור שלנו ימנע, וזה הוכח מדעית, כל מיני פצעונים ומצבים דלקתיים שעלולים להתפתח. ואם דקה נראית כמו נצח, אפשר להסתפק בניגוב באמצעות מגבון לח שמיועד לניקוי הפנים.

 

מעשנת? לא עושה לך טוב לעור הפנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מעשנת? לא עושה לך טוב לעור הפנים(צילום: shutterstock)

 

מעשנות

כן, אנחנו יודעות כמה ההרגל הזה מזיק לנו לכלי הדם, לריאות, לכושר. מה שרובנו לא מודעות אליו הוא, שעישון הוא נזק רציני לעור ולמראה החיצוני.

 

הניקוטין בסיגריות מפחית את זרימת הדם לעור, מה שאומר שהוא לא מקבל מספיק חמצן וחומרי הזנה שחיוניים לבריאות שלו.

 

אם זה לא מספיק: בעשן הסיגריות יש מגוון של כימיקלים שפוגעים בחלבוני האלסטין והקולגן שבונים את שכבות העור ושומרים על האלסטיות שלו. זו הסיבה שעורן ועורם של מעשנות ומעשנים הוא דקיק, מקומט וחסר ברק בהשוואה לעור של לא-מעשנים.

 

כמעט שכחנו: כיווץ השפתיים בפעולת היניקה מהסיגריה, ומצמוץ העפעפיים כתגובה לעשן, מעמיקים את הקימטוטים העדינים סביב הפה והעיניים.

 

מוותרות על מסנן קרינה

כדאי ששוב נזכיר: הקרינה האולטרה-סגולה (UV) שמכילות קרני השמש מ-ז-י-ק-ה לעור שלנו. מסנן קרינה על 30 SPF לפחות, שעתיים לפני שיוצאות החוצה מהבית, גם כשמעונן וגשום – זה השחור החדש.

 

אוכלות, אבל לא תמיד את מה שצריך

ממתקים, מאפים, לחם לבן, כל אלה עמוסים בסוכרים שמזרזים את תהליכי הזדקנות העור. לעומת זאת, פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות, מכילים מלבד פחמימות גם סיבים תזונתיים, מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון ושאר חומרים טובים שמזינים את הגוף וחשובים לעור לא פחות משהם חשובים ללב, למערכת העיכול וכדומה. הם יכולים גם לעזור לעור לתקן את הפגמים והנזקים הקלים שהוא סופג.

 

נערה עם מראה (צילום: shutterstock)
אל תפוצצי את הפצעונים. הם רק יחזרו שוב(צילום: shutterstock)

 

מפוצצות

אין טרגדיה גדולה יותר מלקום בבוקר ולגלות חצ'קון, פשוט אין. אז מה עושות? זהו, שיותר לא עושות. לא מפוצצות אותם יותר. הם גם לא באמת נעלמים, גם יכולים להשאיר צלקת או להזדהם. בפעם הבאה שאחד כזה מופיע, אנחנו רצות לבית המרקחת ורוכשות חומצה סליצילית או מי חמצן בריכוז נמוך ומנקות היטב את המקום.

 

מקרצפות

כשיש תחושה שהעור יבש, המחשבה הראשונה היא להוריד את השכבה הזו עם פילינג גרגירים. שפשוף העור עלול להשיג דווקא את המטרה ההפוכה, דהיינו להגביר את היובש של העור. במקום לקרצף, מרחו קרם לחות עשיר.

 

אז מה לעשות?

בנוסף לקרמים שאנחנו משתמשות כדאי גם להגן על העור מבפנים. כלומר ליטול דרך הפה רכיבי תזונה ותזונה המיטיבה עם העור. חשוב שההגנה תהיה גם מבפנים. אמרו לך להרבות בשתיית מים, תה ירוק ולאכול שפע פירות וירקות בשביל להיראות קורנת? כנראה שהם צדקו. כיום ברור כי לאיכות התזונה השפעה על המראה החיצוני שלנו.

 

העור, כמו כל רקמה חיה ומתחלקת, זקוק לאספקה יומית של מזון ורכיבי תזונה, דוגמת מינרלים וויטמינים שונים. חלק גדול מרכיבי התזונה מסופק לנו במזון, לכן חשוב לכלול בתזונה חומצות שומן חיוניות, חומצות אמינו חיוניות, ויטמינים ומינרלים וחומרי תזונה אחרים ההכרחיים לתפקוד של הגוף בכלל ובתוך זה גם העור.

 

העור הוא האיבר הגדול בגוף האדם ומהווה 15% ממשקלו לכן, כדי לקיים את התהליך הזה, זקוק הגוף להמון חומרים. בתקופות של דיאטה או של חסרים תזונתיים מסיבות שונות העור הוא אחד האברים שמבטאים מחסור. כיוון שתאי העור נוצרים בשכבות התחתונות ולאחר מכן מתבגרים ונודדים למעלה, חשוב שההגנה תהיה מבפנים.

 

למרוח ויטמינים על הפנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
למרוח ויטמינים על הפנים(צילום: shutterstock)

 

רכיבי התזונה שישפיעו על בריאות העור שלכם:

אבקות קולגן, חומצה סיליצילית וכמובן עוד רכיבי תזונה שכדאי לתת את הדעת עליהם כמו:

 

ויטמין C: חיוני ביצירת קולגן. ויטמין C מסוג אסטר הוא הטוב ביותר בגלל זמינות ביולוגית טובה. ויטמין C יעיל גם במריחה על העור.

 

ויטמין E: גם הוא אנטיאוקסידנט חזק המנטרל נזקי חמצון מחשיפה לשמש.

 

חומצת שומן GLA: מסייעת לקליטת חמצן והוצאת פסולת מהתאים, ובכך משפרת ספיגת רכיבים חיוניים לתאים. אספקה של חומצת שומן זו מסייעת לשמן את העור מבפנים.

 

חומצת שומן אומגה 3: חומצת שומן זו מקושרת ליתרונות בריאותיים רבים ומגוונים, והיא עוזרת ללחלוח העור, להפחתת תהליכים דלקתיים ולגמישות של מעטפת התא. 

 

ליקופן: ישנם מחקרים התומכים בשימוש בליקופן ממש כמסנן קרינה, עד כדי כך שבארצות אירופאיות שונות נמכרות הכמוסות באריזת קרם.

 

גלוקוזאמין וכונדרואיטין: ישנם מחקרים התומכים ביעילותם של שני הרכיבים (שייעודם בדרך כלל למצבים של כאבי מפרקים) לשיפור מראה העור לאורך זמן.

 

פיקנוגינול: עוזר בהגנה על סיבי הקולגן, ומופק מקליפת עץ האורן.

 

ויטמין A: בניגוד להרבה תוספי תזונה שיעילים יותר בבליעה, ישנם תוספים שנמצאו יעילים יותר במריחה, בהם ויטמין A. רטין A, נגזרת של הוויטמין, אושר ב-1996 כתרופה לטיפול בקמטים.

 

בשיתוף אלטמן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך לא להזיק לעור
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים