שתף קטע נבחר

בלי תפילה ובלי מוזיאון: שני מסגדים בטבריה יהפכו ל"אתרי תיירות היסטוריים"

ראש העיר טבריה רון קובי וחברי ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל סיכמו כי שני המסגדים שהוקמו לפני כ-300 שנה בעיר "ישופצו ויוכשרו כאתרי תיירות היסטוריים במסגרת עבודות לחיזוק מבנים באתרי שימור", וכי המקום לא ישמש כאתר תפילה במהלך השיפוצים

 

 

 

בסיומה של פגישה שנערכה הבוקר (יום א') בעיריית טבריה בין חברי ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל וראש העיר רון קובי, סוכם כי שני מסגדים בעיר ישופצו במסגרת עבודות לחיזוק מבנים לאתרי שימור, ויוכשרו כאתרי תיירות היסטוריים.

 

כינרת (צילום: ירין כהן)
העיר טבריה. "המסגדים לא ישמשו כבית תפילה" (צילום: ירין כהן)

שני המסגדים הוקמו על ידי דאהר עומר לפני כ-300 שנה. מסגד זידני ברחוב הבנים, ומסגד אל בחרי הסמוך לכינרת בקצה הטיילת. בשנת 2000 הוכרז המקום כמבנה מסוכן. בצמוד אליו, נבנה מבנה ציבורי עשוי בזלת ועטור קשתות, כאשר חלק ממנו צמוד למסגד. בשבועות האחרונים, החליט ראש העיר להקים מוזיאון במקום, והדבר עורר תסיסה. בין השאר טענו המוסלמים כי מדובר במקום קדוש, היות וחלק ממנו נוגע במסגד.

 

היום נערכה כאמור פגישה בין חברי ועדת המעקב של ערביי ישראל לראש העיר ואנשיו. ראש העיר אמר בתחילת הפגישה כי ישנם גורמים שמנסים לעורר פרובוקציה. "אני לא באמת חושב שיש מחלוקת, אבל גם אם יש מחלוקת נפתור אותה. נדבר, נלחץ ידיים ותמיד נהיה אתכם בכבוד. אנחנו לא מחפשים פרובוקציות ואני יודע שאתם גם לא מחפשים פרובוקציות".

 

בתום הפגישה אמרו הצדדים כי הגיעו להסכמה. "שני המסגדים הן מסגד אל-עומר (זידני) והן מסגד אל בחרי ישופצו, ינוקו וישודרגו, במסגרת עבודות לחיזוק מבנים לאתרי שימור. המסגדים יוכשרו כאתרי תיירות היסטוריים אטרקטיביים, מזמינים, עם מערך תאורה מתקדם, בשיתוף רשות העתיקות וגורמים נוספים, תוך שמירה על המיתאר הייחודי של המבנים, הכיפות והצריחים".

 

עוד סוכם שהמקום לא ישמש כבית תפילה בשום שלב. "כלל הצעדים העתידיים האמורים להתבצע במקום, לרבות בחינת הקמת מוזיאון טבריה בחלק הנושק למסגד יתבצעו בתיאום, בבחינה ובשיתוף כל הצדדים".

 

בין הצדדים סוכם כי ראש מועצת טורעאן, מאזן עדאוי, יקשר בין הוועדה לבין עיריית טבריה.

 

קובי טען אחרי הפגישה כי המוזיאון יקום, אבל המסגד יישאר כפי שהיה. "המסגד והצריח תמיד יישארו כאן לנצח, זה אייקון מימי העות'מאנים. אנחנו מכבדים את כל הדתות. אני בכלל חושב שהאייקון הזה הוא יפה לנוף הטברייני". ל-ynet נודע כי במהלך הפגישה עלה רעיון לקרוא למקום מוזיאון טבריה – אל בחרי.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
רון קובי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים