שתף קטע נבחר

מימון הלימודים באקדמיה: לא כולם יכולים להסתמך על ההורים

רוב הסטודנטים נתמכים כלכלית על ידי הוריהם, אבל גם זה, מסתבר, לא תמיד מספיק לשלל ההוצאות

בשיתוף מימון ישיר

 

אחד הנושאים המרכזיים שמטרידים את ציבור הסטודנטים הוא מימון שכר הלימוד. לא לכולם יש הורים שיכולים ומוכנים לשלם עבור מלוא שכר שלהם. מעבר לכך, ההוצאות של הסטודנט לא מסתיימות בשכר הלימוד לבדו.

 

סקר שנערך נערך בקרב כ-8,000 סטודנטים ממוסדות לימוד מגוונים בארץ, העלה כי 91% מהסטודנטים נתמכים כלכלית על ידי הוריהם. גובה הסיוע כמובן משתנה כאשר מחלקים אותו לפי סוג המוסד: סטודנטים באוניברסיטאות מקבלים סיוע ממוצע של כ-14,000 שקל בעוד שחבריהם במכללות הלא מתוקצבות מקבלים סיוע של כ-20,200 שקל מהוריהם.

 

 (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)

אם מכניסים לסל ההוצאות גם את עלויות המחייה – מגורים, מזון, תשלומים ואגרות שונות, הוצאות נסיעה, בילוי ועוד, הרי שמדובר בנטל כבד במיוחד.

 

השאלה מאיפה לממן את כל ההוצאות הללו, מטרידה כאמור לא מעט את הלומדים במוסדות האקדמיים.

 

אחד הפתרונות לכך הוא נטילת הלוואה. קיימות לא מעט הצעות ייעודיות לציבור הסטודנטים בתנאים מיוחדים. הלוואה ללימודים ניתן לקבל לא רק עבור לימודי תואר, אלא גם לצורך השלמת בגרויות, קורסי פסיכומטרי, לימודי תעודה מקצועית ועוד.

 

כאמור, עלות שנת לימודים כוללת לא רק את שכר הלימוד השנתי, אלא הוצאות נוספות כגון רכישת ציוד ואמצעים דיגיטליים ללימודים, רכישת חומרי עזר, תשלום עבור שיעורי תגבור פרטיים, תשלום שכר דירה או מימון מעונות סטודנטים. בנוסף יש כמובן את הוצאות המחייה השוטפות.

 

אם החלטתם שלקיחת הלוואה היא צעד נכון עבורכם, חשוב שתעשו את הצעד הזה בצורה מחושבת ומושכלת. בדקו היטב והתאימו את הסכום אותו אתם רוצים ללוות, מה תהיה תקופת ההחזר, מהו שיעור הריבית, מה יהיו גובה התשלומים להחזר ההלוואה והאם הם תואמים את יכולת ההחזר שלכם.

 

כדאי תמיד לבדוק מה הן ההטבות המגיעות לכם כסטודנטים ולוודא שאתם מקבלים אותן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים