שתף קטע נבחר

לפני ואחרי: כך הפכה דירה מוזנחת בת 70 לצעירה ומודרנית

דירת קרקע ישנה ומוזנחת בראשון-לציון עברה שיפוץ מאסיבי: החלפת כל התשתיות, הרחבת פתחים וחלוקת חדרים מחדש. התוצאה: דירה מודרנית ומוארת, שבה מתגורר זוג צעיר. אתר "המקצוענים" עם הצצה לדירה לפני ואחרי

איך גורמים לדירה ותיקה בת 70 להיראות כמו צעירה ומודרנית? דירת קרקע ישנה ומוזנחת עברה שיפוץ מאסיבי והסבה מדירת 2 חדרים לדירת 3 חדרים. בדירה, ששטחה 56 מ"ר, הוחלפו כל התשתיות, הורחבו הפתחים והחדרים חולקו מחדש. התוצאה היא דירה מודרנית ומוארת הכוללת שתי יציאות: האחת, למרפסת והשנייה לגינה.

  

    (צילום: אורן עמוס)
מה שהיה חדר מחסן הפך לחלל ציבורי עם יציאה לגינה(צילום: אורן עמוס)
 

 

מיקום: ראשון-לציון

 

סוג המבנה: דירת קרקע

 

גודל: דירת 56 מ"ר

 

דיירים: זוג צעיר

 

עיצוב פנים: בן רזניאלי

 

השיפוץ: שיפוץ מסיבי כולל החלפת כל התשתיות בדירה, והסבת הדירה מ-2 חדרים ל-3 חדרים

 

סכום השיפוץ: 300 אלף שקל

 

המהפך: מדירת 2 חדרים לדירת 3 חדרים

הדירה, שנבנתה לפני 70 שנה, עברה בירושה לזוג צעיר בתחילת דרכו. "מטרת השיפוץ הייתה "גילוח" טוטאלי של הבית, ושינוי מיקום החדרים כך ששטח הדירה ימוקסם ויתאים לאורח החיים של דייריו", מתאר בן רזניאלי, מעצב-הפנים. "מדובר בזוג שעובד מרבית שעות היום מחוץ לבית, ומרבה לארח, אבל לא מספר גבוה של אורחים בכל פעם. שינינו את מיקומי הסלון והחדרים, כשהאתגר העיקרי היה 3 קורות של המבנה שלא ניתן היה לשנות".

 

לדבריו, "מדובר במבנה ישן מאוד, שהיו בו בעיות רטיבות, תקרות ישנות ומערכות מים, ביוב וחשמל שהיה צורך להחליף. הרעיון היה לתת אשליה של גודל תוך הכנסת הגינה אל תוך הסלון. המטבח היה חדר נפרד במקור, והחיבור שלו אל הסלון אפשר הקצאת חדר שינה נוסף, ויצר חלל ציבורי מרווח יותר".

 

    (צילום: אורן עמוס)
(צילום: אורן עמוס)

    (צילום: אורן עמוס)
(צילום: אורן עמוס)
"על מנת לנצל את שטח המטבח ולאפשר שטחי אחסון למרות ששטח הדירה קטן, תוכננו ארונות אחסון מהרצפה עד לתקרה, שכוללות מגירות רבות".

 

מכניסים את הגינה אל תוך הדירה

"לדירה הייתה סמוכה גינה נטושה ובלתי מנוצלת, שהתחבאה מאחורי הבית ואיש לא השתמש בה במשך שנים", מתאר רזניאלי. "במקור הגינה הייתה סמוכה לחדר מחסן. שינוי חלוקת החדרים והפיכת חדר המחסן לסלון מואר, הפכה את הגינה לאלמנט משמעותי בדירה.

 

קיר הזכוכית הגדול ופתח היציאה לגינה מהסלון, הכניסו את החוץ פנימה והפכו את כל חווית המגורים להרבה יותר כפרית בתוך העיר. גם פתחי כל החלונות בדירה הוגדלו ובמקום תריסי שלבים התקנו תריסים חשמליים בכל החלונות. בנוסף, מאחד מחדרי השינה ישנה יציאה למרפסת שמש, עם קיר זכוכית גדול שמוסיף אור ותחושת מרחב.

 

"בדירה המקורית היה שפע של אור טבעי", אומר רזניאלי. "לכן, החלטנו לעשות שימוש בתריסים חשמליים, ומיקמנו את החלונות בגב הישיבה בסלון, ולא ממול, כדי למנוע סנוור של הדיירים מהשמש. הנמכנו את התקרה כדי להוסיף גופי תאורה שקועים דקורטיביים, המאפשרים גם תאורת אווירה וגם תאורה פונקציונאלית בחלל שהוא גם סלון אירוח וגם מטבח המחייב תאורה טובה במהלך העבודה בו". 

 

    (צילום: אורן עמוס)
(צילום: אורן עמוס)

    (צילום: אורן עמוס)
(צילום: אורן עמוס)
 

 

    (צילום: בן רזניאלי)
כך זה נראה לפני השיפוץ(צילום: בן רזניאלי)

    (צילום: בן רזניאלי)
המטבח הישן היה חלל קטן הנפרד משטח הסלון(צילום: בן רזניאלי)

    (צילום: בן רזניאלי)
(צילום: בן רזניאלי)

    (צילום: בן רזניאלי)
הוחלט לבטל את חדר האחסון ולהפוך אותו לחלל משותף של סלון ומטבח עם יציאה לגינה(צילום: בן רזניאלי)

 

עוד כתבות בנושא:

קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

המדריך הגדול לשיפוץ קטן  

שיפוץ הבית המשותף

 

זה רק נראה טבעי: פרקט תלת-שכבתי, בעובי משתנה ליצירת עניין ומקצב 

"לגבי הבחירה בחומרי הגלם, הרי שנעשה שימוש בטפטים צבעוניים ומוארים, שמכניסים חיים לבית", מוסיף רזניאלי. "זהו אלמנט זול יחסית, שמעניק אפקט של צבעוניות וקל מאוד לחדש אותו במשך הזמן. הטפט המרכזי בסלון הוא קיר כוח, המתכתב גם עם אותה שפה של הטפטים בחדרי השינה. חלק מהקירות נצבעו בגוונים פסטליים עדינים, במקום בלבן, שכן הזוג אוהב צבעוניות".

 

הרצפה חופתה באריחי פרקט, בפלנקים בעובי ובאורך שונה, ליצירת תחושת עניין עיצובי, מקצב שונה ותחושת חום ואלגנטיות. רזניאלי: "זהו פרקט תלת-שכבתי, עם עובי משתנה ליצירת מראה מעניין יותר מאשר הנחת פרקטים בעובי זהה, זה לצד זה. הבחירה בפרקט תלת-שכבתי ולא בפרקט מעץ גושני, היא מתוך חשיבה על כך שהדירה ממוקמת בסמוך לגינה, ומטעמי תחזוקה היא פרקט זה זול יותר וקל יותר לתחזוקה".

 

 

    (צילום: אורן עמוס)
ארונות מרצפה עד תקרה, בנגרות אישית, לניצול מקסימלי של שטחי אחסון(צילום: אורן עמוס)

רזניאלי: "לאור שטחה הקטן של הדירה, תוכננו מקומות אחסון בנגרות אישית, המנצלים את מלוא שטח הקיר. בחדרי השינה ובחדר המטבח, ככל הניתן מוקמו ארונות מרצפה ועד תקרה. האי במטבח משמש לישיבה מצדו האחד, וארון אחסון מצדו האחר".


    (צילום: אורן עמוס)
חדר השינה תוכנן כך שיכלול יציאה למרפסת שמש(צילום: אורן עמוס)

גם בדירה המקורית חדר השירותים היה נפרד מחדר האמבטיה, והוחלט לשמור על חלוקה זו גם בשיפוץ. שני חללים אלו חופו בסגנון דומה, עם אריחי גרניט בגוונים כהים שונים, ליצירת מראה מודרני ואלקטי, המתאים לקונספט העיצובי של חדר הרחצה. בחדר האמבטיה נוצל השטח שתחת הכיור לצורך אחסון.

 

    (צילום: בן רזניאלי)
במקום אמבטיה, מקלחון עם ספסל ישיבה (צילום: בן רזניאלי)

    (צילום: אורן עמוס, באדיבות HeziBank)
פעם: אמבטיה עם כיור, היום מקלחון עם ארונית אחסון גדולה(צילום: אורן עמוס, באדיבות HeziBank)

    (צילום: אורן עמוס, באדיבות HeziBank)
שילוב של אריחים קטנים בשחור עם אריחי גרניט פורצלן המדמים בטון, ליצירת מראה מודרני-אקלקטי ולהגדלת החלל(צילום: אורן עמוס, באדיבות HeziBank)
 

 צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


פורסם לראשונה 01/03/2019 10:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים