שתף קטע נבחר

חשמל באוויר: להטעין סמארטפון בלי כבלים

הסמארטפונים החדשים של וואווי וסמסונג, שיודעים להטעין אלחוטית מכשירים אחרים, הם עוד שלב במגמת השחרור מן הכבלים. המטענים האלחוטיים משולבים היום ברהיטים, בסוללות ניידות וגם באוזניות

זה חוזר מדי לילה אצל רוב משתמשי הסמארטפון בעולם: קצת לפני השינה, כולנו מחפשים את כבל הטעינה של הסמארטפון. בבוקר מנתקים את הכבל מהמכשיר. בהמשך היום מחפשים את כבל הטעינה ברכב, ובמשרד משנוררים אצל החברים את המטען המתאים. בכלל, טעינה באמצעות כבל היא לא דבר ידידותי במיוחד. הכבלים מסתבכים, יש צורך לתחוב שוב ושוב את המחבר לשקע, ובמרוצת הזמן נוצר גם בלאי של שניהם.

 

טכנולוגיות הטעינה המסורתיות, באמצעות כבל, אמנם השתפרו עם השנים והפכו מהירות יותר, אבל עדיין - טעינה אלחוטית היא פתרון הרבה יותר אלגנטי. הטכנולוגיה קיימת כבר שנים ארוכות, עם מגבלות שונות, אך הזינוק הגדול שלה היה בשנת 2017, כאשר אפל שילבה אותה במכשירי האייפון 8. מאז התחום החל לפרוח, למרות שרבים עדיין לא מודעים ליתרונות הטעינה האלחוטית, או אפילו לכך שהאפשרות קיימת במכשיר שלהם. דגמי הגלקסי של סמסונג, למשל, מאפשרים טעינה אלחוטית מאז הגלקסי S5, כמו דגמי LG מגרסאות G6 פלוס ו-V30, גוגל מנקסוס 4 ופיקסל 3, נוקיה בדגמים מסוימים - ולאחרונה גם וואווי, עם מייט 20 פרו ושיאומי עם MI Mix 3 ו-Mi 9.

 

Air Power (צילום: אפל)
Air Power. משטח ההטענה ה"נעלם" של אפל(צילום: אפל)

 

לדברי רונן ברקוביץ', בעלים ומנכ"ל חברת "ביקונקט", המייבאת בין היתר מטענים אלחוטיים של חברת "בלקין", "מאז ההכרזה של אפל, המכירות שלנו למטענים אלחוטיים קפצו. לפני אפל מכרנו 30 יחידות של מטענים כאלה בשנה, והיום אנחנו מוכרים 30 אלף".

מאוזן או אנכי

הטענה אלחוטית היא אמנם פעולה פשוטה - הנחה של הסמארטפון על משטח מיוחד - אבל מאחוריה מסתתר סבך של תקנים ותצורות. כיום מככב כבר בתחום תקן אחיד, Qi (מבוטא "צ'י"), המאפשר להטעין אלחוטית גם מכשירי אייפון וגם אנדרואיד. אבל רכישה של מטען והתאמתו למכשיר מסוים היא עניין שדורש תשומת לב ובדיקה מראש. ברקוביץ': "האייפונים מתוכנתים לטעינה באמצעות משטחים של 7.5 וואט, בעוד שדגמי גלקסי של סמסונג אפשר להטעין גם ב-10 וואט, מה שכמובן משפיע על מהירות הטעינה. הבעיה מתחילה כאשר רוכשים מטען המבצע טעינה בעוצמה של 5 וואט או 3 וואט בלבד. זה משפיע בצורה משמעותית על קצב הטעינה, שהופכת לאיטית באופן מוגזם.  

 

עוד נתון שכדאי לשים לב אליו הוא ספק הכוח. חשוב מאוד לעשות שימוש בספק מקורי המגיע עם הערכה. אל תרכשו מטען שלא מגיע עם ספק כזה. הסיבה לכך היא, שעם ספק כוח חלש - למשל, של 1 אמפר - לא תקבלו את האנרגיה הדרושה לטעינה המהירה ביותר שהמטען האלחוטי שלכם יכול להציע. כך, מטענים המספקים טעינה של 5 וואט דורשים מטען של 2 אמפר, וכדי להטעין ב-10 וואט רצוי כבר מטען של 2.4 או 3 אמפר. בכל אופן, חשוב לדעת כי כל סמארטפון המותאם לטעינה אלחוטית ניתן להטענה על כל מכשיר, לא חשוב איזה מטען מגיע איתו, ההבדל היחיד (והמשמעותי מאוד) שתרגישו ממטען למטען, הוא מהירות הטעינה. 

 

עוד נתון שכדאי לשים לב אליו כשרוכשים מטען אלחוטי הוא תצורת הטעינה. מטענים יכולים להיות בתצורה מאוזנת, כך שפשוט מניחים עליהם את הסמארטפון במצב שכיבה, או שהם אנכיים ("עומדים"), כך שהנחה של הסמארטפון עליהם מאפשרת לצפות בנוחות בתצוגת המסך. מטענים "שוכבים" מתאימים יותר לחדר השינה, כי המסך שלהם פחות יפריע בזמן שאתם מנמנמים; במטענים "עומדים", לעומת זאת, התראות ליליות על המסך עלולות להציק.

  

ניתן, אגב, להשיג גם מטענים הניתנים לכוונון, שמציעים את שתי התצורות.

שלושה בו-זמנית

עוד נתון שכדאי לקחת בחשבון הוא כמה מכשירים רוצים להטעין. בשוק קיימים כבר משטחי טעינה המיועדים לשני סמארטפונים בו־זמנית, וסמסונג מציעה אפילו את ה-Wireless Charger Duo (200 שקל), המאפשר להטעין במקביל גם את הסמארטפון וגם את השעונים החכמים שלה. אפל הציגה מטען כזה, AirPower, כבר ב-2017, אבל לא השיקה אותו עד לרגע זה. מדובר במשטח טעינה, המאפשר להטעין שלושה מכשירים בו-זמנית: אייפון, אפל ווטש ואוזניות AirPods - דרך אלגנטית להטעין מכשירים ניידים בלי להסתבך בכמה מטענים שונים.

  

למרות שה-AirPower טרם הופיע בשוק, "בלקין" מציעה בינתיים משטח טעינה אלחוטי לשני מכשירי אפל - אייפון ואפל ווטש - בו זמנית, ב-600 שקל. הוא יטען בקלות את שני המכשירים ועוד יציע טעינה קווית למכשיר נוסף.  

 

אם החלטתם ללכת על מטען לסמארטפון בודד, אפשר למצוא מטענים במחירים נמוכים יותר. למשל, המותג Apex מציע מטען מהיר אנכי המספק טעינה מהירה של 10 וואט, והוא נמכר ב-100 שקל ברשת באג. וגם "בלקין" מציעה מטען בודד מעוצב ודק, עם טעינה בעוצמת 5 וואט. המחיר: 170 שקל, והוא מתאים יותר לדגמי האייפון.

 

לצד העכבר

משטח טעינה אלחוטי יעודי בשולחן העבודה הוא אביזר נחוץ, אבל אם אפשר, למה לא לשלב אותו פשוט במוצר שולחני קיים? 

 

חברת Dragon Smart Tech, שמייבאת "ישפאר", מציעה משטח (פד) לעכבר המחשב, המציע מלבד נוחות בעבודה עם העכבר, גם טעינה אלחוטית לסמארטפון. אזור הטעינה נמצא בצד הימני של הפד, כך שאינו מפריע לשימוש השוטף בעכבר. קצב הטעינה מהיר ועומד על 10 וואט. המחיר 110 שקל. איקאה מציעה מנורת שולחן עם משטח טעינה הממוקם בבסיסה, מה שמאפשר להטעין את הסמארטפון (7 וואט), להטעין מכשיר נוסף עם כבל USB, וכמובן גם ליהנות מהאור שהיא מטילה. המחיר לדגם, המכונה Riggad, עומד על 295 שקל.  

 

גלקסי S10 פלוס (צילום: יובל מן)
גלקסי S10 פלוס. אפשר להטעין מכשירים אחרים(צילום: יובל מן)

 

עוד מקום שתוכלו להטעין בו את הסמארטפון אלחוטית הוא המכונית. חברת Dragon, למשל, מציעה תושבת טעינה לרכב. התושבת כוללת זרועות אוטומטיות המופעלות על ידי חיישן תנועה, כך שלא צריך לבצע "פתיחה" ידנית שלהם כשמניחים את הסמארטפון. התושבת מבצעת טעינה אלחוטית מהירה של 10 וואט. המחיר: 200 שקל. גם חברת Bury מציעה תושבת קבועה עם טעינה אלחוטית לרכב, עם אפשרות לעגן אותה במקומות שונים. הטעינה היא של 5 וואט. המחיר 400 שקל. 

 

טעינה אלחוטית בבית, במשרד או ברכב חשובה, אבל עוד יותר חשובה האופציה להטעין את המכשיר כשאתם בדרכים. הן וואווי והן סמסונג, וכמותן גם כמה יצרניות סיניות, שילבו בדגמי העל האחרונים שלהם אפשרות של "טעינה אלחוטית הפוכה" - טעינה והטענה גם יחד. כלומר, מכשירי המייט 20 פרו של וואווי וסדרת הגלקסי S10 של סמסונג יודעים לא רק להיטען אלחוטית על משטח הטענה, אלא גם להטעין אלחוטית מכשירים המונחים עליהם. כך תוכלו לספק אנרגיה לחבר שנתקע עם סוללה מרוקנת. כל שנדרש זה להניח את הסמארטפונים גב אל גב וליהנות משיתוף האנרגיה.

  

הסוללה המטעינה

פתרון טעינה פופולרי בשוק הוא סוללות הגיבוי הניידות (Power Banks). אלו נפוצות מאוד, כיוון שלרוב הן גדולות במיוחד, ומאפשרות להטעין את הסמארטפון מספר פעמים, גם כאשר נמצאים הרחק משקע החשמל. החיסרון הוא שמדובר בטעינה באמצעות כבל. אבל מתברר שגם לכאן הגיעה הטעינה האלחוטית: חברת Earth Technologies מציעה קמפיין מימון המונים באתר אינדיגוגו, עם סוללה ניידת קומפקטית ומעוצבת בשם Pluto Wireless. הסוללה עשויה אלומיניום עם ציפוי בד, יש לה קיבולת של 10,000 מיליאמפר/שעה עם טעינה אלחוטית של 10 וואט. מלבד היכולת להטעין דרכה את הסמארטפון אלחוטית, גם את ה-Pluto עצמה ניתן להטעין אלחוטית. המחיר 180 שקל.

 

  

תחום אחר שהטעינה האלחוטית כבר מגיעה אליו הוא האוזניות מסוג "טרולי וויירלס" (אוזניות ללא שום חוט המחבר ביניהן). אפל אמנם הבטיחה שדגמי ה-AirPods שלה יציעו מתישהו כיסוי תואם לטעינה אלחוטית, אבל מייזו הסינית כבר מציעה מספר חודשים בארץ אוזניות בשם Pop, שעמידות מפני רטיבות למים וגם כוללות נרתיק טעינה, המאפשר להטעין אותן אלחוטית. המחיר 400 שקל ברשת "באג". סמסונג הציגה לפני כשבועיים את Galaxy Buds, אוזניות נטולות חוטים, שכוללות מארז המשמש גם להטענה של האוזניות, אבל גם ניתן להטענה בהנחה על מכשירי סדרת הגלקסי S10. וחברת האודיו היוקרתית B&O תשיק גם היא בחודשים הקרובים בישראל גרסה חדשה לאוזניות נטולות החוטים שלה, מדגם E8.0 גרסת 2.0. אלו יציעו, מלבד סאונד איכותי, נרתיק חדש, הכולל בתוכו גם סוללה בקיבולת גדולה יותר - וטעינה אלחוטית. להשלמת החוויה, B&O תמכור גם מטעני טעינה אלחוטיים תואמים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים