שתף קטע נבחר

גל רוצחים עם סכינים ברחובות בריטניה

הקשיים בדרך לברקזיט הם לא הצרה היחידה של תרזה מיי: בריטניה חסרת אונים מול גל דקירות שלא נפסק. מתחילת 2019 נדקרו למוות 24 בני אדם, עשרה מהם נערים. המשטרה נגד הממשלה שקיצצה במספר השוטרים

מתחילת 2019 נדקרו למוות בבריטניה 24 בני אדם. עשרה מהם היו נערים. האלימות ברחובות מטרידה בימים האחרונים את הבריטים לא פחות מהקשיים בדרך לברקזיט, הפרישה מהאיחוד האירופי.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

שני הקורבנות האחרונים הם נער ונערה שנדקרו למוות בסוף השבוע. ג'ודי צ'סני, בת 17, נרצחה בפארק במזרח לונדון שבו ישבה עם חבריה. ליד מנצ'סטר נדקר למוות יוסף חאלב מאקי, בן 17. המשטרה עצרה חשודים בשני מקרי הרצח.

שני נערים נדקרו למוות ב בריטניה גל דקירות ו רציחות (צילום: AFP)
הנערים האחרונים שנרצחו, ג'ודי ויוסף(צילום: AFP)

לפי נתונים קודמים, בין מרץ 2017 למרץ 2018 נדקרו למוות 224 בני אדם בבריטניה – הנתון הגדול ביותר מאז 1946, אז פורסמו לראשונה נתונים מסוג זה. במשטרה מאשימים בין השאר את ההחלטה של ממשלת בריטניה לקצץ במספר השוטרים, ולחץ גדול מופעל על ראש הממשלה תרזה מיי להגדיל את תקציב המשטרה.

 

תרזה מיי הודיעה לחברי הפרלמנט שתוקם ועדה כדי לטפל באלימות ברחובות. "בימים הקרובים נכנס ועידה שתבדוק מה עוד אנחנו יכולים לעשות כחברה כדי לטפל בבעיה הזאת. מספר הולך וגובר של אנשים צעירים איבדו את חייהם במעגל של אלימות חסרת היגיון שמזעזעת את כולנו", אמרה.

לונדון זירת הרצח של הנערה ג'ודי צ'סני בריטניה גל דקירות ו רציחות (צילום: רויטרס)
זירת הרצח של ג'ודי בפארק בלונדון(צילום: רויטרס)

לונדון זירת הרצח של הנערה ג'ודי צ'סני בריטניה גל דקירות ו רציחות (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מזכיר הפנים של מיי, סאוויד ג'אוויד, קיים פגישות חירום עם מפקדי המשטרה ואמר שמשאבי המשטרה חיוניים לטיפול בכמות הדקירות ברחובות. מזכיר הפנים הדגיש: "אני רוצה שהטיפול באלימות הקשה יהיה של כל הממשלה וכל המגזר הציבורי – כאילו שזאת מחלה".

 

ג'אוויד הביע תמיכה בהגדלת הסמכויות של המשטרה ובהחלטה לעצור חשודים לבידוק גופני כדי למנוע את הדקירות. "אני חושב שזה כלי חשוב מאוד, וחלק מכוחות המשטרה התחילו לעשות את זה בשנים האחרונות שימוש גדול יותר, והם מקבלים את תמיכתי המלאה", אמר. כשמיי הייתה מזכירת הפנים היא קראה לצמצם את הבידוק הגופני לחשודים שאולי מחזיקים סכין, בעקבות האשמות של אפלייה נגד שחורים ומיעוטים אתניים.

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי בנאום בבית הנבחרים הבריטי בהצבעה על הרקזיט (צילום: AFP, PRU)
בבריטניה לוחצים על מיי להגדיל את תקציב המשטרה(צילום: AFP, PRU)
 

מיי עוררה מחלוקת השבוע כשאמרה שאין קשר בין פשעים מסוימים למשאבים של המשטרה. האמירה הזאת סותרת את טענתה של קרסידה דיק, מפקדת משטרת לונדון. לפי דיק יש קשר ברור בין הירידה במספר השוטרים בשנים האחרונות לעלייה בפשיעה ברחובות.

 

ראש האופוזיציה ג'רמי קורבין אמר שבריטניה תוכל לפתור את המשבר רק אם תבין את הסיבות המורכבות לגל האלימות – טענה שמיי דוחה. קורבין אמר שההחלטה לקצץ במספר השוטרים בבריטניה החריף את התופעה. "אם יש מספרים משמעותיים של שוטרים, אז שראש הממשלה תסביר בבקשה למה אתמול מזכיר הפנים הציע לשלוח את הצבא להתערב", אמר קורבין. "למשטרה בפירוש אין את המשאבים להתמודד עם הבעיה", אמר קורבין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הנערים האחרונים שנרצחו, ג'ודי ויוסף
צילום: AFP
מומלצים