שתף קטע נבחר

אין אפס: ההצלחה של אנאדולו

אחרי שהעונה שעברה הייתה הגרועה בתולדותיה באירופה, יריבת מכבי ת"א הערב (ה', 21:05) חווה רנסנס, קרובה להבטחת הביתיות בפלייאוף ורוצה להגיע אחרי 18 שנים לפיינל פור היורוליג. ככה זה כשבונים בקיץ קבוצה כמו שצריך

 

ארגין עתמאן (53) עבור אנאדולו אפס הוא מה שפיני גרשון עבור מכבי תל אביב. נכון, זה אולי יומרני להגיד דבר כזה כי לגרשון בכל זאת יש שלושה גביעי אירופה עם הצהובים ולעתאמן אין עדיין תואר כזה, אבל הדרך ששניהם עשו במועדונים הללו די דומה, בטח בכל מה שקשור לצורה בה הם נתפסים - כסוג של מושיעים.

 

לטבלת היורוליג

 

אנאדולו, ובגרסה הקודמת שלה כאפס פילזן, הגיעה להישגים הגדולים ביותר שלה תחת עתמאן. זה אומר העפלה לפיינל פור בשנת 2000, שלוש זכיות בגביע הטורקי (בכל אחת מהקדנציות שלו במועדון) ואליפות ב-2009. כמו גרשון, גם עתמאן עזב את אנאדולו כמה וכמה פעמים, אבל חזר.

 

  ()
 

ומכאן מתחיל הסיפור של אנאדולו הנוכחית. אחרי חמש שנים לא רעות בגלאטסראיי (זכייה ביורוקאפ, אליפות וגביע), שכללו במקביל גם בעיות כלכליות קשות של המועדון, עתמאן עזב בסיום עונת 2016/17. חצי שנה ישב בבית עד שראשי אנאדולו התקשרו אליו וביקשו שיגיע להציל את הקבוצה.

 

למה להציל? כי באותם חודשים שחקני אנאדולו הסריחו את הפרקט, בעיקר ביורוליג. תחת ולימיר פראסוביץ' ניצחה הקבוצה שלושה משחקים בלבד ב-12 המחזורים הראשונים במפעל ודורגה אחרונה. הסגל היה אנוכי עם שחקנים איכותיים אמנם, אבל לא כאלה שעושים את הקבוצה לטובה יותר, כמו למשל אריק מקולום, טוני דגלאס, זוראן דראגיץ' וסוני ווימס, שהגיע בשלב די מתקדם של העונה. ממוצע האסיסטים של אנאדולו בעונה שעברה מספר את הסיפור בצורה הטובה ביותר - 15.4 בלבד (מקום אחרון ביורוליג).

 

בסופו של דבר גם עתמאן לא הצליח לסייע לאנאדולו להיחלץ מהמקום האחרון ביורוליג, אבל למזלה היא משוריינת במפעל ואף אחד לא באמת חשב שביול"ב יוותרו על אחד המועדונים הוותיקים שלו.

 

ארגין עתמאן על הקווים (צילום: EPA)
ארגין עתמאן. הרים את הקבוצה אחרי עונה מסויטת(צילום: EPA)
  

 

בקיץ היה ברור לכולם כי חריש עמוק יתבצע בסגל, וכך אכן היה. רק ארבעה שחקנים שרדו את השינויים, הקפטן הוותיק דואוש באלבי, לו זו עונה שמינית במועדון, בראיינט דאנסטון (עונה רביעית), ברוק מוטום וקרוניסלב סימון. המכנה המשותף לארבעתם - שחקנים קבוצתיים שמשחקים בשטף ולא כופים את משחקם.

 

עתמאן יצא לשוק והבין שהוא חייב שיהיה לו קו אחורי איכותי, אבל כזה שמתאים לסגנון החדש שרצה שאנאדולו תשחק - קבוצתי. אחד השחקנים העולים באירופה, הרכז וסילייה מיצ'יץ', הגיע אחרי עונה נהדרת בז'לגיריס קובנה. למחרת הודיעה הקבוצה על צירופו של עוד גארד פנטסטי עם ניסיון ביורוליג, רודריג בובואה הצרפתי מבאסקוניה.

 

עם כל הכבוד לשניים, השם הגדול בעמדות הגארד שנחת העונה בקבוצה הוא ללא ספק שיין לארקין. הגארד בן ה-26 שהיה פנטסטי במדי באסקוניה ב-2016/17 קיבל חוזה בעונה שעברה בבוסטון סלטיקס, אבל לא ממש מצא את מקומו. היה לו ברור שכדי לשוב ולחייך מכדורסל הוא חייב לחזור לאירופה. עתמאן ואנאדולו קפצו עליו והחתימו אותו לעונה.

 

שיין לארקין בטירוף (צילום: EPA)
שיין לארקין בטירוף אחרי ההצגה מול ברצלונה(צילום: EPA)
 

 

בקו הקדמי צירפו הטורקים את אדריאן מוארמן הצרפתי וטיבור פלייס הגרמני, עוד שני שחקנים קבוצתיים. רק ג'יימס אנדרסון, שנחשב לגאנר רציני, היווה החתמה די מפתיעה מכיוון שהיא סטתה מהכיוון הכללי בבניית הסגל. לצד טורקים שצורפו, סה"כ חתמו הקיץ תשעה שחקנים חדשים בקבוצה.

 

פתיחת העונה הייתה פנטסטית עם זכייה מספר 11 בתולדות המועדון, וראשונה מזה שלוש שנים, בסופר-קאפ הטורקי אחרי ניצחון 62:65 על פנרבחצ'ה של ז'ליקו אוברדוביץ'. ההצלחה תורגמה גם ליורוליג. בתום עשרה מחזורים מאזנה של אנאדולו עמד על שמונה ניצחונות (חמישה מהם היו רצופים) ושני הפסדים בלבד, בדרך למקום השלישי בטבלה. במהלך הריצה הזו נבחר מיצ'יץ' ל-MVP של חודש נובמבר בזכות ממוצע של 13.3 נקודות, 6 אסיסטים, 3.7 ריבאונדים ומדד 18.

 

באמצע דצמבר רשמה אנאדולו את אחד מניצחונותיה הגדולים אי פעם ביורוליג - 68:106 על בודוצ'נוסט, במהלכו קבעה שלושה שיאים קבוצתיים חדשים - מדד 155 (הקודם היה 139 והושג לפני 14 שנים), 106 הנקודות שקלעה הן הכי הרבה שלה במשחק ביתי והניצחון ב-38 הפרש הוא הגדול ביותר שלה, גם כן בבית.

 

אנאדולו אפס  (צילום: EPA)
וסילייה מיצ'יץ' (משמאל). ה-MVP של נובמבר(צילום: EPA)
 

 

לארקין בכושר מטורף

אחרי הפתיחה הנהדרת הגיעה גם תקופה פחות טובה במהלכה הפסידה ארבעה מתוך חמישה משחקים רצופים, אבל לקבוצות חזקות כמו ריאל מדריד, אולימפיאקוס, צסק"א וברצלונה. למזלה, תוצאות רעות של יריבותיה בצמרת לא דירדרו אותה יותר מדי בטבלה והיא דורגה באותו שלב במקום הרביעי.

 

ההתעשתות של אנאדולו הייתה מהירה. מהמחזור ה-16 ועד למחזור ה-25 (האחרון), ניצחה בשבעה משחקים והפסידה רק בשלושה. בשבוע שעבר פירקה בבית את ברצלונה 70:92 עם תצוגת שיא של לארקין, שבכלל עלה מהספסל וסיים עם שיא קריירה של 37 נקודות (הכי הרבה נקודות לשחקן ביורוליג במשחק אחד בשש השנים האחרונות) ומדד 43 (השני הכי טוב העונה ביורוליג).

 

שווה להתמקד בלארקין כי עד לפני חודש הוא היה בעונה רעה מאוד עם ממוצע של 7.4 נקודות בלבד ו-2.6 אסיסטים. אלא שבארבעת המחזורים האחרונים הוא התעורר וכמעט שילש את מספר הנקודות שלו - 19.5, והכפיל את האסיסטים - 5.

 

אלכס טיוס (צילום: אתר מכבי תל אביב)
אלכס טיוס מטביע על הראש של שחקני אנאדולו(צילום: אתר מכבי תל אביב)
 

 

מי שמוביל העונה את אנאדולו בטור הנקודות הוא מוארמן עם 12.4 ב-43.2 אחוזים לשלוש, מיצ'יץ' מסייע לו עם 11.8 נקודות ובובואה קולע 10.9. השחקן היחיד שבינתיים לא מצליח להתחבר לצורת המשחק של עתמאן, לא במפתיע לאור אופיו, הוא אנדרסון שקולע רק 5.1 נקודות ומשותף ל-15.1 דקות (מספריו הנמוכים בקריירה).

 

המטרה המוצהרת של אנאדולו היא לסיים את העונה הסדירה במקום בו היא מדורגת עכשיו - הרביעי, שייתן לה את יתרון הביתיות בהצלבה ועשוי לעזור לה בהעפלה ראשונה לפיינל פור מאז 2001. ניצחון הערב (חמישי, 21:05) בהיכל על מכבי תל אביב יסייע לה מאוד להתקרב למטרה הראשונה, כשבמקביל יריבתה על הביתיות, ברצלונה (מדורגת חמישית), מתארחת אצל פנרבחצ'ה. ניצחון של אנאדולו לצד הפסד של הקטלאנים ייפתח בין הקבוצות פער של שניים וחצי משחקים (במידה ויהיה שוויון ביניהן בסיום העונה, הטורקים יסיימו לפני למרות ששתי הקבוצות ניצחו אחת את השנייה העונה, וזאת מכיוון שאנאדולו ניצחה בפער גדול יותר).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים