שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

השיטה שתכניס עניין בליגת העל

צריך להחזיר את הפלייאוף האמצעי, אבל כדי שלא יהפוך שוב לאירוע מיותר חייבים להקפיץ את הבונוסים הכספיים

פלייאוף ליגת העל התחיל בשבת, וסיפק תוצאות מעורבות: הפלייאוף התחתון סיפק משחק משמים כשבית"ר ירושלים והפועל חיפה נפרדו בתיקו מאופס, אך גם 1:5 של הפועל ת"א על אשדוד ומשחק לא רע בפלייאוף העליון בין נתניה לבאר שבע. אבל מחזור אחד לא מעיד על ההמשך.  

 

אז אחרי שראינו בעבר שאין מספיק מתח ותחרותיות, אני אציע מודל חדש-ישן, שלושה פלייאופים: תחתון, עליון ואמצעי. אמנם השיטה הזאת הייתה כאן כבר, אך עבדכם הנאמן חידש אותה קצת. בפלייאוף העליון יהיו 4 קבוצות, באמצעי 4 ובתחתון 6. כדי להעלות את רמת התחרותיות ולהעלות את רצון הקבוצות לנצח בכל פלייאוף, יהיה תמריץ משמעותי לסיים במקום הראשון.

 

גילי ורמוט ופרדי פלומן  (צילום: שרון צור)
סתם 0:0(צילום: שרון צור)

 

בפלייאוף התחתון, מי שתסיים ראשונה תקבל 5 מיליון שקל, זוכת הפלייאוף האמצעי תקבל 10 מיליון ששקל ובפלייאוף העליון כמובן שהראשונה תזכה באליפות. גם היום ניתנים מענקי מיקום אך בהיקפים הרבה יותר קטנים. סכומי הכסף שזוכות הפלייאופים יקבלו גם יתרמו מאוד בצמצום הפערים הגדולים ביניהן לבין הקבוצות הגדולות, מה שיוסיף עניין ומתח גם לעונה הסדירה שלפני הפלייאוף.

 

בפלייאוף התחתון שיטת המשחקים תהיה בית וחוץ ,וכך קבוצות הפלייאוף התחתון ישחקו 36 משחקים. בפלייאוף האמצעי ובפלייאוף העליון שיטת המשחקים תהיה בית-חוץ וסיבוב שלישי (כמו בכדורסל לפני הפלייאוף), ויהיו 35 משחקים. הקבוצות האיכותיות יותר ייפגשו יותר, וגם לקבוצות שגמרו את העונה תהיה מטרה ראויה להילחם עליה. אם השיטה באמת תיושם, אני חושב שכמעט בכל משחק פלייאוף (איזה שלא נבחר) נקבל גם איכות וגם תחרותיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרון צור
דן איינבינדר
צילום: שרון צור
מומלצים