שתף קטע נבחר

אלו התקלות הנפוצות במכונת הכביסה

מהן התקלות הנפוצות וכיצד תוכלו לשמור על המכונה תקינה לאורך זמן? אתר "המקצוענים" עם המדריך, ועם עצות להתאמת המכונה לצרכים שלכם

אם החלטתם להתחדש במכונת כביסה, כך תתאימו את המכונה הנכונה עבורכם. אם המכונה שלכם חדשה יחסית, כך תשמרו עליה מהתקלות הנפוצות.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

טיפים לרכישת מכונת כביסה

קיבולת מכונת הכביסה: אין טעם לרכוש מכונת כביסה 8 ק"ג אם אתם רק שתי נפשות בבית. לכן, מומלץ מאד להתאים את קיבולת מכונת הכביסה לצרכים שלכם. עד 3 נפשות – קיבולת של 5-6 ק"ג, עד 5 נפשות – קיבולת של 7 ק"ג ומ-5 נפשות ומעלה – קיבולת של 8 ק"ג.

 

פתח מכונת הכביסה: אם יש לכם מספיק מקום בחדר, בחרו מכונת כביסה עם פתח בחזית. זה גם נוח יותר לשימוש וגם תוכלו לשים מעל מכונת הכביסה את המייבש. אם חדר השירות קטן מדי, ההמלצה שלנו היא לבחור בפתח עליון.

 

מהירות סחיטה: אל תתפתו לרכוש את מכונת הכביסה שמאפשרת את מהירות הסחיטה הגבוהה ביותר, מכיוון שזה עלול לייבש את הבגדים ולהרוס אותם. כדאי לרכוש מכונת כביסה שמציעה מגוון מהירויות סחיטה ומאפשרת להתאים אותה לסוגי הבגד. ההמלצה שלנו היא לבחור במכונת כביסה שמאפשרת לפחות 1000 סל"ד (סיבובים לדקה).

 

אחריות: יצרני מכונות הכביסה נוהגות לתת אחריות של שנה על המכשיר. את האחריות הזו תוכלו להרחיב בתוספת תשלום, אך לפני שאתם ממהרים לעשות זאת ודאו שזה אכן משתלם. ברוב המקרים, גם האחריות המורחבת לא מכסה את הרכיבים שנוטים להתקלקל בתדירות הכי גבוהה. בנוסף, מומלץ לבדוק מראש את זמן ההגעה עליו מתחייבת החברה לשלוח טכנאי כשיש תקלה.

 

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה הן התקלות הנפוצות במכונת כביסה?

מכונת הכביסה לא מרוקנת את המים: לרוב, תקלה זו נובעת כתוצאה מסתימה במשאבת המים של מכונת הכביסה. טכנאי מכונות כביסה מקצועי לא ימהר להמליץ לכם להחליף את המשאבה. ראשית, הטכנאי יוודא שפילטר המשאבה לא נסתם. הוא ישלוף אותו ממקומו ויבדוק אם יש חפץ זר, כמו קיסמים או מטבעות. במידה וכן, הוא ינסה לשלוף את החפץ הזר ובפעולה זו יסתכם התיקון. במידה והמשאבה יצאה מכלל עבודה, הטכנאי יצטרך להחליף אותה בחדשה.

 

לפני שאתם מזמינים את הטכנאי הביתה, ציינו בפניו את דגם מכונת הכביסה ולא פחות חשוב מכך, את כמה שנים המכונה נמצאת בשימוש. טכנאי אמין שיזהה שמדובר במשאבה מקולקלת, לא ימהר להמליץ לכם להחליף אותה, אם גם המנוע מקרטע. במקרה כזה, עדיף לכם להחליף את מכונת הכביסה.

 

אל תפלו בפח שנקרא "משאבה מקורית": אם טכנאי ממליץ על משאבה מקורית, דעו שאתם משלמים יותר כסף אך לא בהכרח מקבלים את התמורה לכך. רוב המשאבות מיוצרות כיום בסין ונשלחות לאירופה, שם מוטבע עליהן לוגו היצרן. אורך החיים של משאבה כזו זהה לחלוטין לאורך החיים של משאבה שמגיעה ישירות מסין. כך שאם הטכנאי אומר לכם שהוא עובד רק עם "חלקים מקוריים", אין לכך משמעות אמיתית.

 

עוד כתבות בנושא:

גוף החימום במכונת הכביסה מקולקל? כך תתנהלו  

איטום מכונת כביסה 

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

 

מכונת הכביסה לא סוחטת: לעיתים, הפתרון נמצא ממש מתחת לאפנו. בחלק גדול ממכונות הכביסה קיים כפתור המבטל את פעולת הסחיטה. אם, מסיבה כלשהי, הכפתור הזה לחוץ, הרי שמכונת הכביסה לא תבצע את פעולת הסחיטה. במקרה כזה, כדאי כבר בשיחה הטלפונית לנסות לפתור את התקלה, ולא למהר להזמין טכנאי ולשלם דמי ביקור עבור פעולה שתסכם בלחיצת כפתור.

 

ואולם, ייתכן שמכונת הכביסה לא סוחטת מכיוון שפילטר מכונת הכביסה נסתם. תפקידו של הפילטר הוא לאסוף לכלוך וחפצים שונים, כגון מטבעות וסיכות, שנכנסים אל תוך התוף והדוד של המכונה. פילטר שהתמלא בלכלוך, עלול לשבש את פעילות המכונה ולגרום לתקלות שונות, כגון עצירת הפעולה באמצע התוכנית, נזילת מים וכמובן ביטול פעולת הסחיטה.

 

במקרים נדירים יותר, תתגלה תקלה ברצועת המנוע של מכונת הכביסה. לעיתים, הרצועה שמחברת את המנוע לציר האחורי של התוף, נקרעת או נופלת. כתוצאה מכך, התוף לא מסתובב והסחיטה לא מתבצעת.  

 

נזילה ממכונת הכביסה: במידה והבחנתם בשלולית מים בקדמת מכונת הכביסה, יתכן שיש בעיה עם הגומייה שאוטמת את הדלת. עם השנים, הגומייה של הדלת עשויה להתבלות או להיקרע והמים יצאו החוצה. במצב כזה, תצטרכו להזמין טכנאי שיחליף את שרוול הדלת. במידה והשרוול רק השתחרר ממקומו, אין צורך להזמין טכנאי ותוכלו להחזיר אותו למקומות בעצמכם.

 

אם מקור הנזילה הוא מהחלק האחורי של מכונת הכביסה, יתכן מאד שצינור הניקוז שלה סתום, או שיש סתימה בעומק הצנרת הניקוז של הביוב. במצב כזה, אין טעם להזמין טכנאי מכונות כביסה, שכן בעל המקצוע שיכול לפתור את התקלה הוא אינסטלטור. הזמנת טכנאי, תעלה לכם בדמי ביקור מיותרים, ולא תמנע את הצורך להזמין אינסטלטור בנוסף.

 

מכונת הכביסה גורמת לקצר: אם מכונת הכביסה מקצרת, יתכן מאד שיש בעיה עם גוף החימום שלה. תפקידו של גוף החימום הוא לחמם את המים באמצעות המרת האנרגיה החשמלית לחום. עם השנים, האבנית שבמים עוטפת את גוף החימום ומונעת ממנו את המגע הישיר עם המים. גוף החימום נאלץ להתאמץ יתר על המידה, עד שהוא נשרף וגורם לקצר במכונה.

 

אם גוף החימום התקלקל, דרשו מהטכנאי גוף חימום איכותי תוצרת איטליה והימנעו מגופי חימום תוצרת סין. על גבי גוף החימום צריך להיות כיתוב – made in Italy. בתום העבודה, שימו לב שהטכנאי מהדק היטב את גוף החימום למקומו, על מנת שלא תהיה נזילת מים.

 

מכונת הכביסה מרעישה: ברוב המקרים, יתכן שחפץ זר שיצא מהבגדים שלכם פשוט נתפס על תוף המכונה וגורם לרעש מטריד. אפשרות נוספת היא שהמיסבים של מכונת הכביסה מקולקלים. תפקידם של המיסבים הוא לאפשר סיבוב שקט ותקין של התוף. החלפת מיסבים נחשבת לעבודה יקרה בתחום וברוב המקרים פשוט ישתלם לכם לרכוש מכונת כביסה חדשה.

 

הבגדים יוצאים עם ריח רע: פעמים רבות הסיבה לכך שהבגדים יוצאים עם ריח רע, גם לאחר שהמכונה מסיימת לעבוד היא שתא הסבון והמרכך סתום ושחומרי הניקוי הללו כלל לא מגיעים לבגדים. מגירת הסבון והמרכך עלולה להיסתם בשל חומרי הניקוי שמתייבשים בתוכו. המגירה נשלפת בכל מכונות הכביסה ומגיעה בשתי תצורות: מגירה נשלפת ומגירת קפיץ. ניתן לשלוף מגירה זו, לשטוף במים חמימים את שאריות המרכך והסבון ולהחזיר לאחר ייבוש. גם במקרה זה, אין למהר להזמין טכנאי.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"מילאו כיסיי בחרוזים": כך תשמרו על מכונת הכביסה שלכם  

חלק גדול מהתקלות במכונות הכביסה נגרם משימוש לא נכון, עם דגש על ה'אוצרות' שאנו שוכחים בכיסי הבגדים. קבלו 3 טיפים למניעת תקלות במכונת הכביסה.

 

רוקנו את הבגדים היטב: אם שכחתם טישו בכיס של הג'ינס, אולי מרבית הבגדים יצאו עם חלקיקי נייר עליהם, אך נזק חמור מדי למכונה לא יקרה. לעומת זאת, אם אתם שוכחים בקביעות מטבעות, חרוזים, סיכות – זה רק עניין של זמן עד שהפילטר ייסתם והמכונה לא תרוקן את המים, או שמשאבת המים תיהרס.

 

אל תדחסו בגדים בכוח: יש לנו את הנטייה להעמיס עוד ועוד על המכונה, כי אנחנו מרגישים שיש מקום. אנו ממליצים להשאיר מרווח של חמש אצבעות לפחות, בין הכביסה לסיומת של התוף. אחרת, העומס יכביד על הציר של המכונה ויהרוס אותו, התוף יפסיק להסתובב והבגדים יישארו רטובים.

 

שימו אבקת כביסה לפי הצורך: אם הבגדים יוצאים עם אבקה או עם חורים, זה לא אומר שיש בעיה במכונה. רוב הסיכויים, ששמנו יותר מדי אבקה מהכמות המומלצת. כיום יש קפסולות מדויקות של נוזל כביסה, שניתן לזרוק למכונת כביסה. אם אתם לא משתמשים בקפסולה, חשוב לשים את כמות האבקה לפי הוראות היצרן על הקופסא.

 

הפעילו תכניות קצרות: את רוב הבגדים אנו שמים במכונה לאחר שימוש חד פעמי. לכן, אין טעם להפעיל תכניות ארוכות שאורכות שעתיים, זה גורם לצריכת חשמל מיותרת, לבלאי מואץ של המכונה ולשחיקת הבגדים. מומלץ לבחור בתכניות קצרות של 40 דקות.

 

צריכים טכנאי מכונות כביסה? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 07/04/2019 11:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים